εργασια
Πόση διόρθωση μπορεί να χρειάζονται τα γυαλιά σας για να βλέπετε καθαρά στην οθόνη, σύμφωνα με έναν ειδικό

Αν δουλεύετε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και έχετε αρχίσει να μην βλέπετε καλά με τα καθημερινά σας διορθωτικά γυαλιά – είτε της μυωπίας είτε της πρεσβυωπίας ή τα διπλοεστιακά – ίσως πρέπει να κάνετε μία επίσκεψη στον οφθαλμίατρό σας.

Είναι πολύ πιθανό να χρειάζεστε ένα νέο ζευγάρι, με βαθμούς διόρθωσης ειδικά προσαρμοσμένους για το κομπιούτερ, αναφέρει ο οφθαλμίατρος Richard E. Gans, επιστημονικός συνεργάτις της Cleveland Clinic στο Οχάιο.

Όπως εξηγεί, πολλοί άνθρωποι διαπιστώνουν καθώς μεγαλώνουν ότι τα γυαλιά τους δεν τους επιτρέπουν πια να βλέπουν καθαρά όταν δουλεύουν στο κομπιούτερ. Αυτό οφείλεται στο ότι είναι σχεδιασμένα να βελτιώνουν συγκεκριμένες αποστάσεις.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως αυτά της μυωπίας, μας επιτρέπουν να βλέπουμε καθαρά ό,τι βρίσκεται σε απόσταση 6 μέτρων ή μεγαλύτερη. Αντίστοιχα, τα γυαλιά για την πρεσβυωπία επιτρέπουν την διόρθωση της όρασης για αποστάσεις περίπου 35 εκατοστών του μέτρου.

Οι οθόνες των υπολογιστών, όμως, βρίσκονται κάπου ενδιάμεσα, με συνέπεια να μην επιτυγχάνεται καλή διόρθωση της οράσεως.

Εάν, λοιπόν, χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή επί πολλές ώρες καθημερινά, συμβουλευθείτε τον οφθαλμίατρό σας. Ενδέχεται να χρειασθείτε προσαρμογή στους βαθμούς διόρθωσης της οράσεώς σας. Η διόρθωση θα γίνει με βάση την απόσταση των ματιών σας από την οθόνη του υπολογιστή.

Έχει βρεθεί λ.χ. ότι πολλοί πάσχοντες από μυωπία χρειάζονται 2 βαθμούς λιγότερους για να βλέπουν καθαρά στην οθόνη τους. Ανάλογη διόρθωση μπορεί να χρειασθούν μεγαλώνοντας και οι πιανίστες ή όσοι ασχολούνται με την σκοποβολή, αναφέρει το Καναδικό Κέντρο Εργασιακής Υγείας & Ασφάλειας (CCOHS).

Τα νέα γυαλιά θα σας επιτρέπουν να βλέπετε καθαρά ολόκληρη την οθόνη, με ελάχιστη κίνηση του κεφαλιού. Το μειονέκτημά τους, όμως, είναι ότι τόσο τα μακρινά όσο και τα πιο κοντινά αντικείμενα θα είναι θολά. Επομένως, είτε πρέπει να πάρετε και ξεχωριστό ζευγάρι για μακριά ή κοντά, είτε να δοκιμάσετε διπλοεστιακά/πολυεστιακά γυαλιά.

Πηγή: iatropedia

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panselinos
Πανσέληνος – Ιούνιος 2024: Έρχεται το «Φεγγάρι της Φράουλας» και το θερινό ηλιοστάσιο
Tην Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, θα λάβει χώρα το θερινό ηλιοστάσιο, δηλαδή η μεγαλύτερη ημέρα του έτους. Από την επόμενη ημέρα, δηλαδή από την Παρασκευή...
Πανσέληνος – Ιούνιος 2024: Έρχεται το «Φεγγάρι της Φράουλας» και το θερινό ηλιοστάσιο