δυστυχημα βουλη
Η εισήγηση του εισαγγελέα

Την καταδίκη του αστυνομικού, οδηγού του οχήματος συνοδείας επίσημου προσώπου, για το τροχαίο έξω από τη Βουλή πριν από περίπου τρία χρόνια με θύμα τον 23χρονο φοιτητή Ιάσωνα Λαλαούνη, πρότεινε ο εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Τι ανέφερε ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε στην αγόρευση του πως ο κατηγορούμενος έκλεισε το δρόμο στον άτυχο νεαρό μοτοσικλετιστή στην προσπάθεια του με το υπηρεσιακό όχημα του να μπει στη Βουλή ενώ «υπήρχε νόμιμος τρόπος για να εισέλθει το όχημα στη Βουλή (σ.σ. μέσω Ακαδημίας)». «Ναι αλλά θα έχανε τρία λεπτά και για τρία λεπτά σκότωσε το παιδί μου» ήταν η αντίδραση του πατέρα του 23χρονου που μαζί με την οικογένεια του στηρίζει την κατηγορία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsbeast.gr.

«Δεν επέδειξε την απαιτούμενη προσοχή και με αυτή του την αμέλεια προκάλεσε το θάνατο του Ιάσωνα Λαλαούνη» είπε ο εισαγγελέας ο οποίος σημείωσε ότι ο  κατηγορούμενος «οδηγούσε με απερισκεψία και χωρίς την απαιτούμενη προσοχή» καθώς έστριψε αριστερά για να εισέλθει στη Βουλή παρά την ύπαρξη σηματοδότησης που έδειχνε αναγκαστική ευθεία πορεία.

«Το θύμα δεν μπόρεσε να κάνει ελιγμό και έπεσε στο όχημα που οδηγούσε ο κατηγορούμενος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας λέγοντας πως «η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη και είναι σωρευτική….».

 «Η μοτοσυκλέτα δεν είχε κανένα περιθώριο ελιγμού. Το όχημα που οδηγούσε ο κατηγορούμενος έφραξε όλο το μήκος της λωρίδας κυκλοφορίας.( …) Και ο θανών, όμως, υπερέβαινε το νόμιμο όριο ταχύτητας. Υπάρχει συνυπαιτιότητα του θανόντος η οποία συνεκτιμάται στην επιμέτρηση της ποινής του κατηγορούμενου. Όμως, το μεγαλύτερο ποσοστό αμέλειας βαρύνει τον κατηγορούμενο, ο οποίος παραβίασε τον ΚΟΚ με απαγορευμένη στροφή στο σημείο» υπογράμμισε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τα 4 χρώματα που απωθούν τα κουνούπια
Τα κουνούπια απειλούν την Ευρώπη: Δεκαπλασιάστηκαν τα κρούσματα γάγκειου πυρετού και ελονοσίας
Εννέα από τα 10 πιο φιλόξενα χρόνια για μετάδοση της νόσου έχουν συμβεί από το 2000 και ο αριθμός των κρουσμάτων δάγκειου πυρετού που αναφέρθηκαν...
Τα κουνούπια απειλούν την Ευρώπη: Δεκαπλασιάστηκαν τα κρούσματα γάγκειου πυρετού και ελονοσίας