δυστυχημα βουλη
Η εισήγηση του εισαγγελέα

Την καταδίκη του αστυνομικού, οδηγού του οχήματος συνοδείας επίσημου προσώπου, για το τροχαίο έξω από τη Βουλή πριν από περίπου τρία χρόνια με θύμα τον 23χρονο φοιτητή Ιάσωνα Λαλαούνη, πρότεινε ο εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Τι ανέφερε ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε στην αγόρευση του πως ο κατηγορούμενος έκλεισε το δρόμο στον άτυχο νεαρό μοτοσικλετιστή στην προσπάθεια του με το υπηρεσιακό όχημα του να μπει στη Βουλή ενώ «υπήρχε νόμιμος τρόπος για να εισέλθει το όχημα στη Βουλή (σ.σ. μέσω Ακαδημίας)». «Ναι αλλά θα έχανε τρία λεπτά και για τρία λεπτά σκότωσε το παιδί μου» ήταν η αντίδραση του πατέρα του 23χρονου που μαζί με την οικογένεια του στηρίζει την κατηγορία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsbeast.gr.

«Δεν επέδειξε την απαιτούμενη προσοχή και με αυτή του την αμέλεια προκάλεσε το θάνατο του Ιάσωνα Λαλαούνη» είπε ο εισαγγελέας ο οποίος σημείωσε ότι ο  κατηγορούμενος «οδηγούσε με απερισκεψία και χωρίς την απαιτούμενη προσοχή» καθώς έστριψε αριστερά για να εισέλθει στη Βουλή παρά την ύπαρξη σηματοδότησης που έδειχνε αναγκαστική ευθεία πορεία.

«Το θύμα δεν μπόρεσε να κάνει ελιγμό και έπεσε στο όχημα που οδηγούσε ο κατηγορούμενος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας λέγοντας πως «η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη και είναι σωρευτική….».

 «Η μοτοσυκλέτα δεν είχε κανένα περιθώριο ελιγμού. Το όχημα που οδηγούσε ο κατηγορούμενος έφραξε όλο το μήκος της λωρίδας κυκλοφορίας.( …) Και ο θανών, όμως, υπερέβαινε το νόμιμο όριο ταχύτητας. Υπάρχει συνυπαιτιότητα του θανόντος η οποία συνεκτιμάται στην επιμέτρηση της ποινής του κατηγορούμενου. Όμως, το μεγαλύτερο ποσοστό αμέλειας βαρύνει τον κατηγορούμενο, ο οποίος παραβίασε τον ΚΟΚ με απαγορευμένη στροφή στο σημείο» υπογράμμισε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πάνος Ρούτσι
Πάνος Ρούτσι: «48ωρη γενική απεργία 27-28 Φλεβάρη - Θα τους κατεβάσουμε όλοι μαζί»
«Στην Πύλο, η Ευρώπη–φρούριο. Στα Τέμπη, το "πάμε κι όπου βγει"» - Συγκλονιστικό κάλεσμα από τον Πάνο Ρούτσι
Πάνος Ρούτσι: «48ωρη γενική απεργία 27-28 Φλεβάρη - Θα τους κατεβάσουμε όλοι μαζί»
περιβάλλον
Συμμετοχή εκπαιδευτικών σε ερευνητική μελέτη για περιβάλλον και κοινωνική δικαιοσύνη
Η φωνή της εκπαιδευτικής κοινότητας στο επίκεντρο πανεπιστημιακής έρευνας για περιβάλλον, αειφορία και κοινωνική ευθύνη.
Συμμετοχή εκπαιδευτικών σε ερευνητική μελέτη για περιβάλλον και κοινωνική δικαιοσύνη
κακοκαιρία, ΕΜΥ, άνθρωποι με ομπρέλες προχωρούν σε πλημμυρισμένο δρόμο
Κακοκαιρία: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ με «πορτοκαλί» συναγερμό για Αττική και 8 περιοχές
Έκτακτο δελτίο καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από Δευτέρα 26/1 - Πορτοκαλί συναγερμός από την ΕΜΥ για 8 περιοχές
Κακοκαιρία: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ με «πορτοκαλί» συναγερμό για Αττική και 8 περιοχές