Το μυστικό των ανθρώπων που είναι οι πιο ευτυχισμένοι στον κόσμο
Η Ελλάδα βρίσκεται φέτος στην 64η θέση, καθώς υποχώρησε κατά έξι θέσεις σε σχέση με το 2023 που είχε βρεθεί στην 58η θέση της λίστας

Οι σκανδιναβικές χώρες παραμένουν στην κορυφή της λίστας των πιο ευτυχισμένων χωρών στον κόσμο, σύμφωνα με την Εκθεση για την Παγκόσμια Ευτυχία του 2024. Τα «σκήπτρα» κρατά για έβδομη συνεχόμενη χρονιά η Φινλανδία, καθώς παραμένει στην κορυφή.

Oι σκανδιναβικές χώρες παραμένουν στην κορυφή της λίστας των πιο ευτυχισμένων χωρών στον κόσμο, σύμφωνα με την Εκθεση για την Παγκόσμια Ευτυχία του 2024. Τα «σκήπτρα» κρατά για έβδομη συνεχόμενη χρονιά η Φινλανδία, καθώς παραμένει στην κορυφή.

Η Ελλάδα βρίσκεται φέτος στην 64η θέση, καθώς υποχώρησε κατά έξι θέσεις σε σχέση με το 2023 που είχε βρεθεί στην 58η θέση της λίστας.

Η φετινή έκθεση είναι η πρώτη που περιλαμβάνει ξεχωριστές κατατάξεις ανά ηλικιακή ομάδα. Τα νέα είναι δυσάρεστα ως προς τον βαθμό ικανοποίησης των νέων σε αρκετές χώρες του κόσμου.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των νέων στις Ηνωμένες Πολιτείες, που είναι λιγότερο ευτυχισμένοι από τους ηλικιωμένους στη χώρα τους.

Αυτές οι χαμηλές βαθμολογίες οδήγησαν τις ΗΠΑ εκτός 20άδας στη γενική κατάταξη για πρώτη φορά από τότε που δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά η έκθεση το 2012.

Η πτώση τόσο των ΗΠΑ όσο και άλλων χωρών στη γενική κατάταξη αποδίδεται επίσης στο ότι άλλες χώρες –ειδικά στην Ανατολική Ευρώπη– αναρριχήθηκαν σε υψηλότερες θέσεις.


Το μυστικό είναι η sisu 

Η ψυχική δύναμη, βέβαια, είναι η ικανότητα να ξεπερνάς κάθε μορφή αλλαγής ή κακοτυχίας. Η φινλανδική μέθοδος sisu πηγαίνει τον προηγούμενο ορισμό ένα βήμα παρακάτω. Έχει να κάνει με το να μην τα παρατάς ποτέ, ασχέτως του τι δυσκολία αντιμετωπίζεις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ταινία
Στο Γραφείο Καθηγητών | The Teachers’ Lounge, του Ιλκέρ Τσατάκ
Το γραφείο των καθηγητών μάς ανοίγει τις πόρτες του και αντικρίζουμε ένα σχολείο που αποτελεί το «πρότυπο» για όσους αρέσκονται να πιστεύουν ότι οι...
Στο Γραφείο Καθηγητών | The Teachers’ Lounge, του Ιλκέρ Τσατάκ