Νεκρό βρέφος στην Κω
Θα εξεταστεί και το αδελφάκι του βρέφους για κακοποίηση - Ο πατέρας είχε κατηγορηθεί και συλληφθεί για πορνογραφία

Μεγάλη θλίψη προκάλεσε στην Κω η είδηση του θανάτου ενός βρέφους μόλις ενός έτους, το οποίο πνίγηκε από την τροφή του.

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου, η μητέρα βρήκε το μωρό χωρίς τις αισθήσεις του και αμέσως άρχισε να φωνάζει για βοήθεια. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο με διασώστες έφτασε αμέσως στο σημείο. Οι διασώστες διαπίστωσαν, ότι το κοριτσάκι δεν ανέπνεε και προχώρησαν σε διαδικασία ανάνηψης. Το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κω, όπου οι γιατροί εντόπισαν υπολείμματα τροφής, που έφραζαν τους αεραγωγούς κι εμπόδιζαν την αναπνοή.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε, πως όταν έφτασε το μωρό στα επείγοντα, η γιατρός ζητούσε απινιδωτή, ενώ η μητέρα που είναι 7 μηνών έγκυος, τους είπε ότι το είχε ταΐσει πατάτες και το είχε βάλει να ξαπλώσει. Τα πράγματα περιπλέχτηκαν, όταν οι γιατροί είδαν στο σώμα του μωρού εκδορές και γενικευμένες εκχυμώσεις, ενώ ζήτησαν περαιτέρω εξέταση, για να διαπιστωθεί εάν έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Τελικά ο ιατροδικαστής που πραγματοποίησε τη νεκροψία – νεκροτομή στη Ρόδο, δεν διαπίστωσε ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης και κατέληξε ότι ο θάνατος του βρέφους προήλθε από ασφυξία λόγω της άπεπτης τροφής. Σημείωσε δε, ότι οι εκδορές στο σώμα του ήταν από παλιότερα χτυπήματα.

Θα εξεταστεί και το δίχρονο αδελφάκι του βρέφους για σημάδια κακοποίησης

Οι γονείς που συνελήφθησαν, ισχυρίστηκαν ότι τα τραύματα στο βρέφος προέρχονταν είτε από κάποιο παλιότερο ατύχημα, είτε από χτυπήματα που πιθανόν να είχε δεχθεί από τον αδελφό του. Όπως έγινε γνωστό και το δίχρονο αγοράκι θα εξεταστεί από ιατροδικαστή για σημάδια κακοποίησης.

Αυτό που προβληματίζει τις αρχές, είναι ότι ο πατέρας στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί και συλληφθεί για πορνογραφία. Οι αστυνομικοί έκαναν φύλλο και φτερό το κινητό του τηλέφωνο και τον υπολογιστή του και σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η μέχρι στιγμής έρευνα φέρεται να εντόπισε ίχνη αναζήτησης παιδικής πορνογραφίας στο κινητό του.

«Βλέπαμε τη μητέρα με μώλωπες»

Την ίδια ώρα, γείτονες του ζευγαριού μιλώντας στο Mega, ανέφεραν ότι είχαν δει την 20χρονη μητέρα αρκετές φορές χτυπημένη, ενώ το ζευγάρι πολύ συχνά καβγάδιζε. «Ο άντρας της, ο σύζυγος, την κακοποιούσε. Κάποιες φορές την είχαμε δει στη γειτονιά να φέρει και η ίδια κάποιους μώλωπες, σημάδια τα οποία δεν δικαιολογούσε», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας. «Είχανε φασαρίες, την κοπέλα την είχα δει πολλές φορές χτυπημένη. Τώρα, αν τη χτυπούσε ή δε τη χτυπούσε, δε γνωρίζω. Δεν τους έβλεπα μαζί συνέχεια. Πιο πολύ την κοπέλα έβλεπα», είπε άλλος γείτονας του ζευγαριού.

Ο πατέρας, 21 ετών και η μητέρα του άτυχου βρέφους βαρύνονται με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο και σήμερα, Δευτέρα, θα περάσουν το κατώφλι του εισαγγελέα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα