Κως: Πώς πνίγηκε το βρέφος - Ο λόγος που εξετάστηκε η σεξουαλική κακοποίηση
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Οι γονείς του είναι κατηγορούμενοι - Τι θορύβησε τις αρχές

Η ιατροδικαστική έκθεση έριξε φως στα αίτια του θανάτου του ενός έτους βρέφους στην Κω και διαπιστώθηκε ότι πνίγηκε από τηγανιτές πατάτες που έτρωγε σπίτι του. Παράλληλα, οι αρχές εξέτασαν αν είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, κάτι που αποκλείστηκε στη συνέχεια.

Σύμφωνα με το Mega που κατέγραψε το χρονικό της τραγωδίας, το κοριτσάκι ενός έτους μεταφέρεται το απόγευμα του Σαββάτου χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο της Κω.

Η μητέρα διαπιστώνει πως το κοριτσάκι της έχει χάσει τις αισθήσεις του. Προσπαθεί να τη συνεφέρει χωρίς αποτέλεσμα. Βάζει τις φωνές, με τους ενοίκους της πολυκατοικίας να σπεύδουν να τη βοηθήσουν. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που φτάνουν στο σημείο διαπιστώνουν πως το βρέφος δεν αναπνέει. Επιχειρούν ανάνηψη και το μεταφέρουν στο Γενικό Νοσοκομείο της Κω.

Όλα συνέβησαν σε λιγότερο από μία ώρα. Στις οκτώ παρά τέταρτο η 20χρονη μητέρα βρήκε το μωρό της αναίσθητο. Μισή ώρα αργότερα κάλεσε το ΕΚΑΒ κι ενώ στο διάστημα αυτό προσπαθούσε με τη βοήθεια γειτόνων να το επαναφέρουν. Το ασθενοφόρο έφτασε στις 8 και 25 και επτά λεπτά αργότερα, μεταφέρθηκε το βρέφος στο νοσοκομείο, όπου στις εννέα παρά τέταρτο διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

«Όταν πήγε η γιατρός από τα επείγοντα περιστατικά, φώναζε να φέρει κάποιος απινιδωτή. Η μαμά είναι επτά μηνών έγκυος, αυτό που έλεγε είναι ότι είχε ταΐσει το μωρό πατατούλες και το είχε βάλει να ξαπλώσει και δεν ήξερε τι ακριβώς συνέβη», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο διαπίστωσαν άπεπτες τροφές στο αναπνευστικό του σύστημα, αλλά και εκδορές και γενικευμένες εκχυμώσεις σε διάφορα μέρη του σώματός του. Ζήτησαν περαιτέρω εξέταση, για να διαπιστωθεί εάν έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Ο ιατροδικαστής που το εξέτασε στη Ρόδο, ωστόσο, δεν διαπίστωσε ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης, έκρινε ότι ο θάνατος προήλθε από ασφυξία λόγω της άπεπτης τροφής και πως οι εκδορές προέρχονται πιθανώς από παλαιότερα χτυπήματα.

Οι γονείς, που συνελήφθησαν, ανέφεραν ότι τα τραύματα που έφερε το βρέφος προέρχονταν είτε από κάποιο ατύχημα, είτε από χτυπήματα που δέχθηκε από τον αδερφό της, ηλικίας 2 ετών, που επίσης θα εξεταστεί από τον ιατροδικαστή.

Τι θορύβησε τις αρχές

Εκείνο που θορύβησε τις Αρχές είναι ότι ο πατέρας του βρέφους έχει κατηγορηθεί και συλληφθεί στο παρελθόν για πορνογραφία. Για τον λόγο αυτό οι Αρχές έκαναν «φύλλο και φτερό» το κινητό και τον υπολογιστή του πατέρα.

Η μέχρι στιγμής έρευνα έχει δείξει ότι στο κινητό τηλέφωνό του εντοπίστηκαν ίχνη αναζήτησης παιδικής πορνογραφίας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΟΠΑΕ
ΕΟΠΑΕ: Τέλος χρόνου για προσλήψεις με διετείς συμβάσεις και μισθό έως 3.267 ευρώ
Μέχρι αύριο (9/6) η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στον ΕΟΠΑΕ – Οι θέσεις ανά ειδικότητα και περιοχή
ΕΟΠΑΕ: Τέλος χρόνου για προσλήψεις με διετείς συμβάσεις και μισθό έως 3.267 ευρώ
πολλαπλό βιβλίο
Αντιδράσεις δασκάλων για το πολλαπλό βιβλίο: Καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε 257 τίτλους μέσα σε ελάχιστες ημέρες
Ζητούν την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου του ΥΠΑΙΘΑ για τα νέα σχολικά εγχειρίδια
Αντιδράσεις δασκάλων για το πολλαπλό βιβλίο: Καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε 257 τίτλους μέσα σε ελάχιστες ημέρες
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Διαθεσιμότητα 2013–2015: Εκπαιδευτικοί ζητούν αποκατάσταση – «Χάθηκαν δύο χρόνια χωρίς υπαιτιότητα»
«Διαρκής αδικία» για τους εκπαιδευτικούς της διαθεσιμότητας – Παρέμβαση της ΕΛΜΕ Ροδόπης
Διαθεσιμότητα 2013–2015: Εκπαιδευτικοί ζητούν αποκατάσταση – «Χάθηκαν δύο χρόνια χωρίς υπαιτιότητα»
βιβλία σε σχολείο
«Πυρά» ΣΥΝΕΚ για το πολλαπλό βιβλίο: «Εκτός εκπαιδευτικής πραγματικότητας»
Παράδοξο να αποφασίζουν οι εκπαιδευτικοί το 2026 για τα βιβλία του 2027 χωρίς να ξέρουν πού θα υπηρετούν
«Πυρά» ΣΥΝΕΚ για το πολλαπλό βιβλίο: «Εκτός εκπαιδευτικής πραγματικότητας»