Κως: Πώς πνίγηκε το βρέφος - Ο λόγος που εξετάστηκε η σεξουαλική κακοποίηση
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Οι γονείς του είναι κατηγορούμενοι - Τι θορύβησε τις αρχές

Η ιατροδικαστική έκθεση έριξε φως στα αίτια του θανάτου του ενός έτους βρέφους στην Κω και διαπιστώθηκε ότι πνίγηκε από τηγανιτές πατάτες που έτρωγε σπίτι του. Παράλληλα, οι αρχές εξέτασαν αν είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, κάτι που αποκλείστηκε στη συνέχεια.

Σύμφωνα με το Mega που κατέγραψε το χρονικό της τραγωδίας, το κοριτσάκι ενός έτους μεταφέρεται το απόγευμα του Σαββάτου χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο της Κω.

Η μητέρα διαπιστώνει πως το κοριτσάκι της έχει χάσει τις αισθήσεις του. Προσπαθεί να τη συνεφέρει χωρίς αποτέλεσμα. Βάζει τις φωνές, με τους ενοίκους της πολυκατοικίας να σπεύδουν να τη βοηθήσουν. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που φτάνουν στο σημείο διαπιστώνουν πως το βρέφος δεν αναπνέει. Επιχειρούν ανάνηψη και το μεταφέρουν στο Γενικό Νοσοκομείο της Κω.

Όλα συνέβησαν σε λιγότερο από μία ώρα. Στις οκτώ παρά τέταρτο η 20χρονη μητέρα βρήκε το μωρό της αναίσθητο. Μισή ώρα αργότερα κάλεσε το ΕΚΑΒ κι ενώ στο διάστημα αυτό προσπαθούσε με τη βοήθεια γειτόνων να το επαναφέρουν. Το ασθενοφόρο έφτασε στις 8 και 25 και επτά λεπτά αργότερα, μεταφέρθηκε το βρέφος στο νοσοκομείο, όπου στις εννέα παρά τέταρτο διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

«Όταν πήγε η γιατρός από τα επείγοντα περιστατικά, φώναζε να φέρει κάποιος απινιδωτή. Η μαμά είναι επτά μηνών έγκυος, αυτό που έλεγε είναι ότι είχε ταΐσει το μωρό πατατούλες και το είχε βάλει να ξαπλώσει και δεν ήξερε τι ακριβώς συνέβη», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο διαπίστωσαν άπεπτες τροφές στο αναπνευστικό του σύστημα, αλλά και εκδορές και γενικευμένες εκχυμώσεις σε διάφορα μέρη του σώματός του. Ζήτησαν περαιτέρω εξέταση, για να διαπιστωθεί εάν έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Ο ιατροδικαστής που το εξέτασε στη Ρόδο, ωστόσο, δεν διαπίστωσε ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης, έκρινε ότι ο θάνατος προήλθε από ασφυξία λόγω της άπεπτης τροφής και πως οι εκδορές προέρχονται πιθανώς από παλαιότερα χτυπήματα.

Οι γονείς, που συνελήφθησαν, ανέφεραν ότι τα τραύματα που έφερε το βρέφος προέρχονταν είτε από κάποιο ατύχημα, είτε από χτυπήματα που δέχθηκε από τον αδερφό της, ηλικίας 2 ετών, που επίσης θα εξεταστεί από τον ιατροδικαστή.

Τι θορύβησε τις αρχές

Εκείνο που θορύβησε τις Αρχές είναι ότι ο πατέρας του βρέφους έχει κατηγορηθεί και συλληφθεί στο παρελθόν για πορνογραφία. Για τον λόγο αυτό οι Αρχές έκαναν «φύλλο και φτερό» το κινητό και τον υπολογιστή του πατέρα.

Η μέχρι στιγμής έρευνα έχει δείξει ότι στο κινητό τηλέφωνό του εντοπίστηκαν ίχνη αναζήτησης παιδικής πορνογραφίας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Λογότυπο της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛΑΣ) του Αλέξη Τσίπρα
Αλέξης Τσίπρας: «Παρα-ΕΥΠ» με σφραγίδα και χρηματοδότηση Πιερρακάκη καταγγέλλει η ΕΛΑΣ
Το υπουργείο του χρηματοδότησε με 40 εκατ. ευρώ το παράνομο λογισμικό, καταγγέλλει η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη
Αλέξης Τσίπρας: «Παρα-ΕΥΠ» με σφραγίδα και χρηματοδότηση Πιερρακάκη καταγγέλλει η ΕΛΑΣ
Μετσόβιο
Φ.Σ. Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων
Μαζικό φοιτητικό κάλεσμα για την υπόθεση εκκένωσης της κατάληψης Αρχιτεκτονικής – Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 2/6
Φ.Σ. Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων
Αντρέας Εμπειρίκος στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2026
Πανελλήνιες: Ο Ανδρέας Εμπειρίκος «έβαλε» τους μαθητές να γράψουν για τη δύναμη της θέλησης
Μια βαθιά υπαρξιακή επιλογή στην πρεμιέρα της Νεοελληνικής Γλώσσας, που έφερε ξανά στο προσκήνιο τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και την αξία της...
Πανελλήνιες: Ο Ανδρέας Εμπειρίκος «έβαλε» τους μαθητές να γράψουν για τη δύναμη της θέλησης