μητροπολιτης
Παρομοιάζει τις γυναίκες με «κλώσες» και τις καλεί να επιστρέψουν στο «βασίλειό τους»

Ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος προέβη σε ένα ακόμη παραλήρημα κατά των γυναικών σε κήρυγμά του για τη βία και την εγκληματικότητα των ανηλίκων.

Ο ίδιος στο κήρυγμά του μετά την ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Κοζάνη το βράδυ της Παρασκευής, ο Μητροπολίτης Παύλος, σχολίασε την ενδυμασία μικρών κοριτσιών, που σύμφωνα με τον ίδιο ήταν ανάρμοστη, και αναρωτήθηκε: «Μάνα δεν έχουν;». Συνεχίζοντας το σχόλιό του καταφέρθηκε εναντίον των γυναικών που όπως είπε «πολεμούν τον Θεό στην μητρότητα».

Μάλιστα χαρακτήρισε τη γυναίκα «κλώσα», η οποία έχει αποχωρήσει από το βασίλειό της που είναι το σπίτι της και δεν μπορεί να μαζέψει τα «πουλάκια» της.

«Εάν δεν επιστρέψει η γυναίκα στο βασίλειό της που είναι το σπίτι της και να μαζέψει ως η κλώσσα τα πουλάκια της κάτω από τας πτερυγάς της, έτσι θα πορεύονται τα παιδιά να εγκληματούν το ένα στο άλλο. Η γυναίκα είναι το ωραιότερο πλάσμα που έφτιαξε ο Θεός, το πλέον ευαίσθητο, πλημμυρισμένο από αρετές για τη μητρότητα και τη συζυγία».

«Με πόνεσε η καρδιά μου την περασμένη Κυριακή όταν σταμάτησε το αυτοκίνητο πίσω από το ναό, είδα κοριτσάκια 13-14 χρονών, και άλλα παρακάτω, μεθυσμένα, ημίγυμνα και ξυπόλητα, κρατούσαν τα παπούτσια στα χέρια τους. Μάνα δεν έχουν; Όχι, γιατί η σημερινή μάνα πολεμάει τον Θεό στην μητρότητα. Ναι αλλά η μητρότητα ανέβασε την Παναγία πάνω από την Αγία Τράπεζα. ‘Ότι μήτηρ γέγονας’ , ‘προς σε καταφεύγομεν’ της λέμε. Όχι, εμείς θέλουμε να καταξιωθούμε στον κόσμο αυτόν. Να σπουδάσεις ναι, όλα, αλλά πρώτα μητέρες, τα παιδιά σας», ανέφερε συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Κοζάνης.

Το σχετικό απόσπασμα είναι στο 2:03:00:

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

diakstiria
Μόνιμοι στα Δικαστήρια: Διορισμοί σε 50 πόλεις και χωρίς πτυχίο!
Σε λίγες ημέρες βγαίνει η προκήρυξη για μόνιμες θέσεις δικαστικών γραμματέων σε 50 πόλεις - Συμμετέχουν και οι απόφοιτοι λυκείου στον Διαγωνισμό που...
Μόνιμοι στα Δικαστήρια: Διορισμοί σε 50 πόλεις και χωρίς πτυχίο!
ξυλοδαρμος
Σοκ στο Κερατσίνι: Συνελήφθη άνδρας για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του – Η περιγραφή της 46χρονης σοκάρει
Συναγερμός στις Αρχές μετά την καταγγελία της 46χρονης γυναίκας για ενδοοικογενειακή βία
Σοκ στο Κερατσίνι: Συνελήφθη άνδρας για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του – Η περιγραφή της 46χρονης σοκάρει
σχολικό
«Μην τραγουδάς, μην μιλάς, μην κουνιέσαι»: Καταγγελίες για αυταρχική συμπεριφορά σε σχολικό λεωφορείο ιδιωτικού σχολείου
Γονείς καταγγέλλουν αντιπαιδαγωγική στάση οδηγού και συνοδού – Ανεπαρκής η αντίδραση της διεύθυνσης
«Μην τραγουδάς, μην μιλάς, μην κουνιέσαι»: Καταγγελίες για αυταρχική συμπεριφορά σε σχολικό λεωφορείο ιδιωτικού σχολείου