μητροπολιτης
Παρομοιάζει τις γυναίκες με «κλώσες» και τις καλεί να επιστρέψουν στο «βασίλειό τους»

Ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος προέβη σε ένα ακόμη παραλήρημα κατά των γυναικών σε κήρυγμά του για τη βία και την εγκληματικότητα των ανηλίκων.

Ο ίδιος στο κήρυγμά του μετά την ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Κοζάνη το βράδυ της Παρασκευής, ο Μητροπολίτης Παύλος, σχολίασε την ενδυμασία μικρών κοριτσιών, που σύμφωνα με τον ίδιο ήταν ανάρμοστη, και αναρωτήθηκε: «Μάνα δεν έχουν;». Συνεχίζοντας το σχόλιό του καταφέρθηκε εναντίον των γυναικών που όπως είπε «πολεμούν τον Θεό στην μητρότητα».

Μάλιστα χαρακτήρισε τη γυναίκα «κλώσα», η οποία έχει αποχωρήσει από το βασίλειό της που είναι το σπίτι της και δεν μπορεί να μαζέψει τα «πουλάκια» της.

«Εάν δεν επιστρέψει η γυναίκα στο βασίλειό της που είναι το σπίτι της και να μαζέψει ως η κλώσσα τα πουλάκια της κάτω από τας πτερυγάς της, έτσι θα πορεύονται τα παιδιά να εγκληματούν το ένα στο άλλο. Η γυναίκα είναι το ωραιότερο πλάσμα που έφτιαξε ο Θεός, το πλέον ευαίσθητο, πλημμυρισμένο από αρετές για τη μητρότητα και τη συζυγία».

«Με πόνεσε η καρδιά μου την περασμένη Κυριακή όταν σταμάτησε το αυτοκίνητο πίσω από το ναό, είδα κοριτσάκια 13-14 χρονών, και άλλα παρακάτω, μεθυσμένα, ημίγυμνα και ξυπόλητα, κρατούσαν τα παπούτσια στα χέρια τους. Μάνα δεν έχουν; Όχι, γιατί η σημερινή μάνα πολεμάει τον Θεό στην μητρότητα. Ναι αλλά η μητρότητα ανέβασε την Παναγία πάνω από την Αγία Τράπεζα. ‘Ότι μήτηρ γέγονας’ , ‘προς σε καταφεύγομεν’ της λέμε. Όχι, εμείς θέλουμε να καταξιωθούμε στον κόσμο αυτόν. Να σπουδάσεις ναι, όλα, αλλά πρώτα μητέρες, τα παιδιά σας», ανέφερε συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Κοζάνης.

Το σχετικό απόσπασμα είναι στο 2:03:00:

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα