Κοινωνία

25η Μαρτίου – Ξεσπά ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντροπή να τρώμε μπακαλιάρο… για το έθιμο»

Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Πρέπει να τρέξουμε όλοι να φάμε μπακαλιάρο, γιατί είναι το έθιμο. Ντροπή! Ντροπή! Ορθόδοξοι χριστιανοί Έλληνες!»

Ο... μπακαλιάρος που συνηθίζεται να καταναλώνεται την 25η Μαρτίου βρέθηκε στο επίκεντρο του κηρύγματος του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης.

Κλείνοντας το κήρυγμα του, ο Σεβασμιότατος Σερβίων και Κοζάνης, «μέμφθηκε» τους πιστούς που λένε ότι την 25η Μαρτίου «πρέπει να τρέξουμε όλοι να φάμε μπακαλιάρο, γιατί είναι το έθιμο. Ντροπή! Ντροπή! Ορθόδοξοι χριστιανοί Έλληνες! Το έθιμο…», λέγοντας τους ότι είναι πολύ πιο ουσιώδης ο λόγος για την κατανάλωση ψαριών την εν λόγω ημέρα και σχετίζεται με το θαύμα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της κυοφορίας του Χριστού.

Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης, «μαλώνοντας» το εκκλησίασμα, η νηστεία για το Πάσχα είναι αυστηρή και επιτρέπεται μόνο κατανάλωση λαδιού, ωστόσο οι Πατέρες της Εκκλησίας θέλοντας να σηματοδοτήσουν και την σπουδαιότητα του γεγονότος και της ημέρας του Ευαγγελισμού της Παναγίας επέτρεψαν στους πιστούς την κατάλυση ιχθύος μόνο για την εν λόγω ημέρα, καθώς και για την Κυριακή των Βαΐων κάθε Σαρακοστής πριν την Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο Ιεράρχης αφού τόνισε στους πιστούς πως είναι εκκλησιαστική παράδοση και όχι «έθιμο» η κατανάλωση μπακαλιάρου την 25η Μαρτίου, ολοκλήρωσε το κήρυγμα του και μπήκε στο Ιερό του ναού.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία