φαγητό
Τι δείχνει νέα μελέτη

Η λέξη «άνοια» είναι ένας γενικός όρος για ασθένειες που ομαδοποιούνται κάτω από το σύνδρομο που σχετίζεται με τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Ενώ υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι άνοιας, συμπεριλαμβανομένης της νόσου Αλτσχάιμερ, δεν αφορά μόνο την απώλεια μνήμης αλλά και τον τρόπο που μιλάμε, αισθανόμαστε, συμπεριφερόμαστε και σκεφτόμαστε.

Φυσικά, είναι φυσιολογικό η μνήμη μας να επηρεάζεται από τη γήρανση, αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν προκαλείται από τη γήρανση. Πολλοί από εμάς μπορεί να επηρεαστούν από το άγχος, τις ασθένειες, τα φάρμακα και την κούραση όταν πρόκειται για τη γνωστική μας λειτουργία.

Πρώιμο σημάδι άνοιας η ανεξέλεγκτη λαχτάρα για ζάχαρη

Στο πλαίσιο της αναζήτησης των ερευνητών για άλλους παράγοντες που μπορούν να υποδείξουν τον κίνδυνο άνοιας, μια νέα μελέτη βρήκε μια σχέση μεταξύ της ζάχαρης και της λειτουργίας του εγκεφάλου στην άνοια. Ένα πρώιμο σημάδι του συνδρόμου είναι η ανεξέλεγκτη λαχτάρα για ζάχαρη, σύμφωνα με έρευνα από το Broadgate General Practice στο Λονδίνο.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η άνοια μπορεί να αλλάξει τους γευστικούς μας κάλυκες με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, καθώς η λειτουργία του εγκεφάλου μας αρχίζει να αλλάζει μπορεί να επηρεάσει την αισθητηριακή διαδικασία και να φανεί με διαφορετικούς τρόπους.

Ενώ ορισμένοι προτιμούν τις γλυκές λιχουδιές περισσότερο από άλλους, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα χάσουν το ενδιαφέρον τους για τα άλλα είδη των φαγητών. Μπορεί επίσης να ξεχάσουν το φαγητό και να δυσκολεύονται να καταλάβουν πότε πεινούν.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα άτομα που ζουν με άνοια μπορεί να βιώσουν αλλαγές στη διατροφή τους καθώς και απώλεια όρεξης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω προβλήματα υγείας.

Άλλα συμπτώματα της άνοιας

  • Αλλαγές διάθεσης
  • Κακή κρίση
  • Απώλεια μνήμης
  • Χαμηλή ταχύτητα σκέψης
  • Απώλεια πνευματικής ευκρίνειας
  • Αδυναμία εύρεσης των σωστών λέξεων σε μια συνομιλία
  • Δυσκολίες στις καθημερινές δραστηριότητες

Σε κάθε περίπτωση, αν δεν έχετε καμία αλλαγή στη μνήμη σας στην καθημερινή ζωή και εάν είστε άνω των 65 ετών, αξίζει να μιλήσετε με τον γιατρό σας για τις ανησυχίες σας.

Πηγή: oloygeia

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολεία
Σχολεία: Ως προσωπικό καθαριότητας θα προσλαμβάνεται συγγενής αποβιώσαντος λόγω ενδοοικογενειακής βίας
Τι αναφέρει η απόφαση της υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως για την διαδικασία και τα κριτήρια πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων
Σχολεία: Ως προσωπικό καθαριότητας θα προσλαμβάνεται συγγενής αποβιώσαντος λόγω ενδοοικογενειακής βίας