Instagram
Τι αλλάζει στο Instagram

Αλλαγές θα δουν οι νεότεροι χρήστες του Instagram το επόμενο διάστημα, με στόχο να μπει ένα «στοπ» στην εύκολη διακίνηση γυμνών φωτογραφιών.

Το Instagram κάνει ένα βήμα για να περιορίσει το πρόβλημα, εντοπίζοντας και θολώνοντας αυτόματα τις γυμνές φωτογραφίες στην υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων του

Αισθήματα απελπισίας στους εφήβους

Αυτές οι εικόνες, αληθινές ή ψεύτικες, που αποστέλλονται μέσα από πλατφόρμες όπως το Instagram μπορεί να προκαλέσουν στους έφηβους αισθήματα απελπισίας, ταπείνωσης μπροστά σε όλο το σχολείο ή ακόμη και οικονομική βλάβη. Τους τελευταίους μήνες, οι απάτες εκβιασμών έχουν παγιδεύσει χιλιάδες έφηβους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Την ίδια ώρα η αποστολή σεξουαλικών εικόνων ανηλίκων αποτελεί επίσης έγκλημα.

Οι χρήστες του Instagram που λαμβάνουν γυμνές εικόνες μέσω μηνυμάτων θα βλέπουν ένα αναδυόμενο παράθυρο που θα εξηγεί πώς ο χρήστης μπορεί να μπλοκάρει τον αποστολέα ή να αναφέρει τη συνομιλία και μια σημείωση που ενθαρρύνει τον παραλήπτη να μην αισθάνεται πίεση να απαντήσει. Τα άτομα που επιχειρούν να στείλουν ένα γυμνό, μέσω απευθείας μηνυμάτων, θα συμβουλεύονται από το μέσο να είναι προσεκτικά και θα λαμβάνουν υπενθύμιση ότι μπορούν να ανακαλέσουν την αποστολή μιας φωτογραφίας. 

Η νέα λειτουργία του Instagram - που θα δοκιμαστεί τις επόμενες εβδομάδες και αναμένεται να κυκλοφορήσει παγκοσμίως τους επόμενους μήνες - θα είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή για λογαριασμούς με ημερομηνίες γέννησης που αντιστοιχούν σε εφήβους, δήλωσε η Meta Platforms. Οι έφηβοι μπορούν να το απενεργοποιήσουν αν θέλουν. Οι λογαριασμοί ενηλίκων θα ενθαρρύνονται επίσης να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία Erminio: Ποια σχολεία κλείνουν

ΚΑΙ ΟΜΩΣ! Το Voucher της ΔΥΠΑ έχει ακόμα λίγες θέσεις ανοικτές για άμεση έναρξη εδώ

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τηλε
Αναστολή σχολείων στις Κυκλάδες και Δωδεκάνησα: «Η δημόσια ασφάλεια πάνω από τη τηλεκπαίδευση»
Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν ότι το σπίτι δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον οργανωμένο χώρο του σχολείου
Αναστολή σχολείων στις Κυκλάδες και Δωδεκάνησα: «Η δημόσια ασφάλεια πάνω από τη τηλεκπαίδευση»
Δηλώσεις του Χρήστου Χούπα λίγο πριν την έναρξη της δίκης των Τεμπών (ΙΝΤΙΜΕ)
Χρήστος Χούπας - Τέμπη: «Αδιανόητο να κοιτάζω τη δίκη για το παιδί μου από ένα μόνιτορ»
Ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελπίδας ξεσπά κατά της οργάνωσης της δίκης για τα Τέμπη
Χρήστος Χούπας - Τέμπη: «Αδιανόητο να κοιτάζω τη δίκη για το παιδί μου από ένα μόνιτορ»
Λάουρα Κοβέσι
ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα δικογραφία από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – Αίτημα άρσης ασυλίας για 11 βουλευτές
Στο μικροσκόπιο πρώην Υπουργός και Υφυπουργός για οργανωμένη απάτη με αγροτικά κονδύλια
ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα δικογραφία από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – Αίτημα άρσης ασυλίας για 11 βουλευτές