tempi
Ευδοκία Τσαγκλή: «Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Καραμανλή που μπήκα σε ένα τόσο καλό τρένο

Οργή προκάλεσε στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και στους επιζώντες των Τεμπών η ομιλία του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή στη Βουλή, στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.

Η μητέρα του Δημήτρη Μασσαλή, του μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας των Τεμπών μίλησε στον Alpha και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είχαμε προσδοκίες αλλά δεν είδαμε κάτι διαφορετικό. Προσωπικά είδα το ίδιο κείμενο με κάποιες παραλλαγές. Το ίδιο αλαζονικός, δεν αναφέρθηκε σε καμία ευθύνη».

«Το πιο θλιβερό από όλα, το πιο λυπηρό, είναι ότι κάθε φορά που τελείωνε μία φράση του πήγαινε το βλέμμα στο κοινό του, τους βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι χειροκροτούσαν», τόνισε.

«Το αποκορύφωμα ήταν όταν τελείωσε, αυτό το δυνατό και ηχηρό χειροκρότημα το οποίο τρύπησε τα αυτιά των συγγενών και των θεατών. Εμένα με πείραξε και το γεγονός ότι καθόλη τη διάρκεια της πορείας του μέχρι να κάτσει στην καρέκλα του έδιναν το χέρι. Ποια ήταν η μεγάλη επιτυχία;», συμπλήρωσε.

«Νομίζω πως παρά την φιλότιμη προσπάθεια που έκανε για να σώσει ότι μπορούσε από την αξιοπρέπειά του, ακριβώς το αντίθετο κατάφερε», τόνισε η κ. Μασσαλή.

«Θεωρώ ότι ο κ. Καραμανλής ξέρει ότι το πόρισμα κάποια στιγμή θα δείξει ποινικές ευθύνες και θα λογοδοτήσει. Δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από την ασυλία του», δήλωσε.

Ξεσπάει επιζήσασα

Στον ΑΝΤ1 μίλησε και η επιζήσασα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, Ευδοκία Τσαγκλή. «Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Καραμανλή που μπήκα σε ένα τόσο καλό τρένο. Απορώ αφού είναι τόσο καλός, γιατί δεν είναι ακόμη υπουργός; Είναι εξευτελιστικό να βλέπεις την διαδικασία για τα Τέμπη στη Βουλή. Θα έλεγα ότι είναι ξεδιάντροπή η στάση τους», τόνισε.

Και συνέχισε: «εμείς έχουμε στοιχεία και για ποινικές ευθύνες του κ. Καραμανλή. Λέει ότι δεν κρύβεται πίσω από την ασυλία. Τότε, ας έκαναν μια προανακριτική επιτροπή», ενώ αναφέρθηκε και στη «γνώμη από την Ευρωπαία Εισαγγελέα που την έβαλαν στο συρτάρι».

Αναφερόμενη στο κατά πόσον μπορεί κόμματα να προσπαθούν να έχουν οφέλη και μικροπολιτικές σκοπιμότητες, «αγκαλιάζοντας» τους συγγενείς νεκρών και τους επιζώντες της τραγωδίας, η κ. Τσαγκλή είπε ότι «προφανώς ο καθένας έχει τα οφέλη του».

«Υπάρχουν κωδικοί που έχουν σπάσει και τα πρωτόκολλα… είναι ένα πολύ δολοπλόκο και κακό θρίλερ», ανέφερε η επιβάτιδα του μοιραίου τρένου, η οποία ερωτηθείσα για το περιβόητο «μπάζωμα», υποστήριξε ότι «αρχίζουν και επεμβαίνουν οι γερανοί στον χώρο, έχουμε τα πρώτα ντοκουμέντα λίγες ώρες μετά. Δεν έχει γίνει και κατάσχεση, δεν έχουμε τα πρωτότυπα αρχεία, τα έβαλαν σε στικάκι τα ηχητικά. Οι διασώσεις σταμάτησαν την 1η Μαρτίου το μεσημέρι και 2 Μαρτίου είπαν ότι δεν έχουμε άλλες διασώσεις για επιζώντες».

Συνέχισε υποστηρίζοντας ότι «υπάρχουν στοιχεία από ξένα δίκτυα ενημέρωσης ότι οι γερανοί δούλευαν σε άλλον χώρο από εκείνον της σύγκρουσης, από εκεί όπου έγινε το μπάζωμα, υπάρχει ένας κρατήρας δίπλα».

Απαντώντας σε ερωτήσεις είπε ακόμη: «Πώς φυλάς τα πειστήρια στον χώρο του ΟΣΕ που είναι υπόλογος στην έρευνα για το συμβάν; Βρήκαμε εύφλεκτα υλικά και ανθρώπινα μέλη μετά από τόσο καιρό, υπήρχε ξυλόλιο και έχουμε ακόμη μια αγνοούμενη… Υπήρχαν κοντέινερ που μετέφεραν ξυλόλιο, είναι διαφορετικά από τα βαγόνια, είναι γαλβανιζέ και μεταφέρονταν ανάμεσα στα βαγόνια».

Αναφορικά με την φράση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη ότι «όσοι μιλούν για μπάζωμα του χώρου, είναι για τα μπάζα», η Ευδοκία Τσαγκλή είπε «όσοι πολιτικοί κρύβονται πίσω από το δαχτυλάκι τους είναι “φλώροι”, θα έλεγα αντίστοιχα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γιάννης Καλλιάνος
Νέα ανάρτηση Καλλιάνου στην κηδεία του πατέρα του: «Όλα θα πάρουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης για να ανακουφιστεί η ψυχούλα του»
Γιάννης Καλλιάνος: «Η αλήθεια θα λάμψει προς τιμήν της μνήμης του πατέρα μου»
Νέα ανάρτηση Καλλιάνου στην κηδεία του πατέρα του: «Όλα θα πάρουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης για να ανακουφιστεί η ψυχούλα του»
kallitexnika_mathimata_art.jpg
«Save Art»: Διαμαρτυρία μαθητών καλλιτεχνικού σχολείου για τα κενά στα σχολεία
Καλλιτεχνική διαμαρτυρία μαθητών «save art» την Κυριακή 28 Απριλίου στις 19:00 στην πλατεία Αριστοτέλους
«Save Art»: Διαμαρτυρία μαθητών καλλιτεχνικού σχολείου για τα κενά στα σχολεία
Στέφανος Κασσελάκης
Κασσελάκης: 13ος και 14ος μισθός στο Δημόσιο – Ανοιχτό το θέμα της μονιμότητας
«Ο Έλληνας πολίτης πρέπει να αξιολογεί την αποδοτικότητα του Δημοσίου», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.
Κασσελάκης: 13ος και 14ος μισθός στο Δημόσιο – Ανοιχτό το θέμα της μονιμότητας
Δολοφονία Λυγγερίδη
Απολογίες χούλιγκανς: Ελεύθερος ο ανήλικος αδερφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία Λυγγερίδη
Δολοφονία αστυνομικού στου Ρέντη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο ανήλικος αδελφός του 18χρονου φερόμενου δράστη
Απολογίες χούλιγκανς: Ελεύθερος ο ανήλικος αδερφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία Λυγγερίδη