ναυτικη φωτοβολιδα
Άγιος Νικόλαος: Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛΑΣ - Είχε ακρωτηριαστεί από φωτοβολίδα ο Μανώλης

Απέραντη θλίψη και βαρύ πένθος έχει σκεπάσει την πόλη του Αγίου Νικολάου αφού το ξέφρενο γλέντι του Καρναβαλιού κατέληξε σε τραγωδία επισκιάζοντας τα γλέντια και τις χαρές των Αποκριών.

Ο θάνατος του 33χρονου Μανώλη Κριτσωτάκη,  στον Άγιο Νικόλαο μετά τη λήξη του Καρναβαλιού στη διάρκεια εορτασμού με τη ρίψη φωτοβολίδων έχει προκαλέσει σοκ και θλίψη με την οικογένεια να βιώνει το αδιανόητο για δεύτερη φορά αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 33χρονος είχε χάσει και την αδερφή του η οποία αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας. 

fotovolida

Αναλυτικά

Η χαρά μιας παρέας στον Άγιο Νικόλαο μετατράπηκε σε θρήνο, καθώς άνδρας που διασκέδαζε με άλλους δύο συνομήλικους του, έχασε τη ζωή του από ναυτική φωτοβολίδα σήματος κινδύνου καπνού, η οποία έσκασε πάνω του.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 βράδυ της Κυριακής όταν η κεφαλή του καρναβαλιού είχε φτάσει στη λίμνη του Αγίου Νικολάου και είχε στηθεί γλέντι. Το συμβάν σημειώθηκε στον πεζόδρομο 28η Οκτωβρίου. 


Ο άτυχος άνδρας, ο 33χρονος Μανώλης Κριτσωτάκης, δέχτηκε τη φωτοβολίδα στην κοιλιακή χώρα. Σε κατάσταση σοκ και με τα σωθικά του να καίγονται μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος διασκέδαζε με τους φίλους του ενώ είχαν πυροδοτήσει περίπου 20 ναυτικές φωτοβολίδες.

Ο ίδιος θέλησε να πυροδοτήσει μια ακόμη, η οποία άγνωστο πως, έσκασε πάνω του. Η ΕΛ.ΑΣ ερευνά αν έκανε λάθος χρήση ή ήταν ληγμένη δεν άναψε αμέσως και στην προσπάθειά του να δει τη συμβαίνει τραυματίστηκε θανάσιμα. 

Οι δύο φίλοι του συνελήφθησαν για παράνομη κατοχή και πυροδότηση των ναυτικών φωτοβολίδων ενώ οι αστυνομικοί βρέθηκαν στο σημείο , εντοπίζοντας 10 πυροδοτημένες φωτοβολίδες όμως στη διάρκεια της Καθαρής Δευτέρας αφέθηκαν ελεύθεροι για να οριστεί δικάσιμος για τα αυτόφωρα αδικήματα.

Ο Πρόεδρος Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης Γιώργος Σφακιανάκης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της Κρήτη TV αναφέρθηκε στον τραγικό θάνατο του 33χρονου Μανώλη Κριτσωτάκη στον Άγιο Νικόλαο από τη ναυτική φωτοβολίδα που έσκασε και σφηνώθηκε στα σωθικά του λέγοντας ότι είναι διασωστική η χρήση της, δηλαδή ειδοποιεί για κίνδυνο αλλά όταν είναι ληγμένα τα εκρηκτικά είναι εξαιρετικά επικίνδυνα.

Συγκεκριμένα ανέφερε: 

«Πρέπει να προσέχουμε όταν χρησιμοποιούμε αντικείμενα με εκρηκτικές ύλες. Η ναυτική φωτοβολίδα έχει εκρηκτική ύλη και όταν λήξει έχει επιπλοκή. Να μην αγγίζουμε ληγμένα εκρηκτικά. Είναι κρίμα να χάνονται άνθρωποι.
Είναι εύκολο να προμηθευτεί κάποιος τέτοια υλικά και να έχει άδεια από καταστήματα είδη αλιείας. Όσοι προμηθεύονται τέτοιες φωτοβολίδες να διαβάζουν τις οδηγίες πάνω στη συσκευασία»
. Επίσης απαγορεύεται η ρίψη στη στεριά.

Το τραγικό περιστατικό φέρνει ξανά στην επιφάνεια τις τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς και όχι μόνο, στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, το οποίο στηρίζεται στο …φιλότιμο και στον εθελοντισμό όπως υποστηρίζει ο Γιώργος Μανουσάκης.

«Ο Μανώλης κρατούσε τη φωτοβολίδα όταν εξερράγη»

Οικογενειακός φίλος του 33χρονου, μιλώντας στο Star, περιέγραψε όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ των Αποκρεών.

«Είχε ανάψει (σ.σ. τη φωτοβολίδα), την κρατούσε στο χέρι και τη στριφογύριζε και κάποια στιγμή εξερράγη και έφυγε ένα τμήμα και του καρφώθηκε στα πλευρά. Το παιδί είχε χτυπηθεί στο συκώτι. Δεν πρόλαβε να πει τίποτα», περιέγραψε ο μάρτυρας και πρόσθεσε: «Ο γιος μου ήταν ακριβώς δίπλα του… Ήταν παρέα με τον Μανώλη, είναι φίλοι είναι αδελφικοί φίλοι…Όταν άκουσε την έκρηξη θεώρησε ότι αυτός έχει χτυπηθεί, φανταστείτε ότι εμείς ακούσαμε τον κρότο σε απόσταση 300 μέτρων!».

Eτοιμαζόταν να παντρευτεί

Ο 33χρονος ήταν η χαρά της ζωής και το χαμόγελό του έσβησε για πάντα, όπως λένε οι άνθρωποι που τον γνώριζαν.

Όπως ανέφερε ο οικογενειακός φίλος του δούλευε νυχθημερόν για να παντρευτεί την αγαπημένη του: «Όχι μόνο δεν είχε ενοχλήσει κανέναν, ήταν ένας άνθρωπος που πραγματικά δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ. Έχτιζε το όνειρο του. Η κοπέλα του με την οποία είναι 11 χρόνια μαζί είχε μετακομίσει από την Πάτρα στον Άγιο Νικόλαο, δεν έχουν παντρευτεί καταλαβαίνετε το δράμα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δολοφονία Λυγγερίδη
Απολογίες χούλιγκανς: Ελεύθερος ο ανήλικος αδερφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία Λυγγερίδη
Δολοφονία αστυνομικού στου Ρέντη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο ανήλικος αδελφός του 18χρονου φερόμενου δράστη
Απολογίες χούλιγκανς: Ελεύθερος ο ανήλικος αδερφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία Λυγγερίδη
ΚΑΤΣΑΡΟΣ
ΠΟΣΥΠ σε γ.γ. ΥΠΑΙΘΑ για Α’ Κύκλο Κινητικότητας 2024: «Ασφυκτικές οι προθεσμίες» - Αίτημα για παράταση
«Οι θέσεις του Α΄ Κύκλου Κινητικότητας του 2024 που εγκρίθηκαν για τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας υπερβαίνουν τις 1.200»
ΠΟΣΥΠ σε γ.γ. ΥΠΑΙΘΑ για Α’ Κύκλο Κινητικότητας 2024: «Ασφυκτικές οι προθεσμίες» - Αίτημα για παράταση
Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία
Ναρκωτικά σε σχολεία: 12 συλλήψεις – Χτυπούσαν μαθητή που δεν κατάφερε να πουλήσει ναρκωτικά
Απίστευτη καταγγελία μαθητή: Τον χτυπούσαν όταν δεν κατάφερνε να πουλήσει τα ναρκωτικά σε μαθητές
Ναρκωτικά σε σχολεία: 12 συλλήψεις – Χτυπούσαν μαθητή που δεν κατάφερε να πουλήσει ναρκωτικά