Thumbnail
Πώς να σταματήσετε τις smart συσκευές από το να σας ακούν και να σας καταγράφουν

Τα smartphone και τα έξυπνα ηχεία που, χρησιμοποιούν οι άνθρωποι καθημερινά, μπορούν να ακούσουν συγκεκριμένες φωνητικές εντολές και να αναλάβουν δράση ανάλογα, αλλά ίσως δεν θέλετε οι συσκευές αυτές να έχουν πάντα ανοιχτό το «ψηφιακό αυτί» τους.

Εκτός από τις ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικότητας, οι έξυπνοι βοηθοί μέσα στις συσκευές μπορούν να ενεργοποιηθούν κατά λάθος – από κάποιον άλλο στο σπίτι ή ακόμη και από κάποιον που μιλάει στην τηλεόραση. Η απενεργοποίηση της συνεχούς ακρόασης μπορεί επίσης να βοηθήσει, οπότε παρακάτω θα βρείτε μερικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να ρυθμίσετε τις συσκευές σας ώστε να σταματήσουν να σας ακούνε συνέχεια.

Αυτό δεν θα απενεργοποιήσει εντελώς τον φωνητικό έλεγχο. Σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να ενεργοποιείτε χειροκίνητα τον βοηθό σας όταν θέλετε να συνομιλήσετε με τις συσκευές σας.

Πώς να σταματήσετε τη συνεχή ακρόαση στο smartphone σας

Αν δεν θέλετε το Google τηλέφωνο να σας ακούει 24 ώρες το 24ωρο, μεταβείτε στην κύρια οθόνη ρυθμίσεων.

  1. Πατήστε Εφαρμογές και, στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα κάτω και πατήστε Βοηθός.
  2. Επιλέξτε Hey Google & Voice Match.
  3. Στην περιοχή Αυτή η συσκευή, απενεργοποιήστε το Hey Google.
  4. Μπορείτε ακόμα να εκκινήσετε το Google Assistant για μια συνομιλία πατώντας παρατεταμένα το κουμπί «power» στα τηλέφωνο Pixel. Αν έχετε κάποιο Samsung smartphone, είναι η ίδια διαδικασία για το Google Assistant. Αλλά αν χρησιμοποιείτε το Bixby, επιλέξτε Bixby Voice και ρυθμίσεις Bixby Voice όταν φτάσετε στην οθόνη εφαρμογών.
Hey Google

Στο iPhone χρησιμοποιείτε τη Siri, την ψηφιακή βοηθό της Apple. Για να σταματήσετε το iPhone σας να ακούει την εντολή “hey Siri”:

  1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις.
  2. Επιλέξτε Siri & Αναζήτηση.
  3. Πατήστε «Ακρόαση για» και, στη συνέχεια, Απενεργοποίηση.
  4. Μπορείτε να εκκινήσετε τη Siri για μια συνομιλία πατώντας παρατεταμένα το πλευρικό κουμπί (στα δεξιά του iPhone), εκτός αν το απενεργοποιήσετε.
Hey google

Πώς να σταματήσετε τη συνεχή ακρόαση στο έξυπνο ηχείο σας

Τα έξυπνα ηχεία της Google, της Apple και της Amazon θα ακούνε από προεπιλογή φωνητικές εντολές, επιτρέποντάς σας να λαμβάνετε την πρόγνωση του καιρού ή να απενεργοποιείτε τα έξυπνα φώτα σας με μια φωνητική εντολή. Ανεξάρτητα όμως από το μοντέλο του ηχείου που διαθέτετε, μπορείτε να ρυθμίσετε αυτή τη συμπεριφορά.

Αν έχετε ένα ηχείο Google Nest, πρέπει να βρείτε τον φυσικό διακόπτη απενεργοποίησης μικροφώνου. Στο Nest Mini βρίσκεται κάτω από το ακουστικό, στο Nest Audio στο πίσω μέρος και στις έξυπνες οθόνες Nest βρίσκεται στο πίσω μέρος. Το ηχείο σας θα αναπαράγει ένα μήνυμα που θα ανακοινώνει την αλλαγή. Αν θέλετε να αρχίσετε να μιλάτε ξανά με το Google Assistant, πρέπει να γυρίσετε το διακόπτη προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Στο Apple HomePod και στο Apple HomePod Mini, μπορείτε απλώς να πείτε “hey Siri, stop listening” και, στη συνέχεια, να επιβεβαιώσετε την αλλαγή. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή που είναι εγκατεστημένη στο iPhone σας.

  • Επιλέξτε το ηχείο HomePod σας από την μπροστινή οθόνη.
  • Πατήστε το εικονίδιο με το γρανάζι (κάτω δεξιά).
  • Επιλέξτε Listen for “Siri” ή “Hey Siri” και, στη συνέχεια, απενεργοποιήστε τη λειτουργία.

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Home για να ενεργοποιήσετε ξανά την ακρόαση, επειδή το ηχείο δεν θα ανταποκρίνεται πλέον αυτόματα στις φωνητικές εντολές. Για να θέσετε χειροκίνητα το HomePod σας σε λειτουργία ακρόασης, πατήστε παρατεταμένα στο επάνω μέρος του ηχείου.

Smarttt

Αν έχετε ηχείο Amazon Echo, όπως και στα ηχεία της Google, υπάρχει φυσικός διακόπτης απενεργοποίησης μικροφώνου. Είτε έχετε Echo με οθόνη είτε χωρίς οθόνη, θα δείτε ένα κουμπί που δείχνει έναν κύκλο με μια γραμμή μέσα από αυτόν – πατήστε το για να σταματήσετε τη συσκευή να ακούει την εντολή “hey Alexa”.

Θα ακούσετε έναν σύντομο ήχο, το κουμπί θα γίνει κόκκινο και θα δείτε μια κόκκινη φωτεινή ένδειξη στο κάτω μέρος του ηχείου ή στην οθόνη του ηχείου. Αν θέλετε να συνομιλήσετε με την Alexa στο μέλλον σε αυτή τη συσκευή, πρέπει να ενεργοποιήσετε ξανά το μικρόφωνο.

Με απενεργοποιημένο το μικρόφωνο στο έξυπνο ηχείο σας, θα εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση στις άλλες λειτουργίες, όπως η δυνατότητα ροής μουσικής μέσω αυτού – απλώς δεν θα μπορείτε να ελέγχετε αυτές τις λειτουργίες με φωνητικές εντολές.

Πηγή: foxreport.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kardiageiakes-pathiseis-kardia_252863_128338.jpg
Με αυτή την καθημερινή συνήθεια θα έχετε καλύτερη υγεία της καρδιάς
Υπάρχουν πολλές υγιεινές συνήθειες που μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας για να προστατεύσετε την υγεία της καρδιάς σας
Με αυτή την καθημερινή συνήθεια θα έχετε καλύτερη υγεία της καρδιάς
upnos krevati
Γιατί πρέπει να πλένετε πάντα τα καινούργια σεντόνια πριν τα στρώσετε στο κρεβάτι σας
Ο πραγματικός λόγος που πρέπει να πλένετε πάντα τα καινούργια σεντόνια πριν τα στρώσετε στο κρεβάτι σας
Γιατί πρέπει να πλένετε πάντα τα καινούργια σεντόνια πριν τα στρώσετε στο κρεβάτι σας