ΒΙΑΣΤΗΣ ΜΙΧΟΣ
H εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή της μητέρας της 12χρονης θεωρώντας την υπεύθυνη για τις βασικές κατηγορίες, τη μαστροπεία της κόρης της

Ερωτηματικά προκαλεί η απαράδεκτη πρόταση της εισαγγελέως του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για αθώωση του Ηλία Μίχου «λόγω αμφιβολιών», για τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας, στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό. 

Η εισαγγελικός λειτουργός, μετά από πολύμηνη διαδικασία που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε πως ο κατηγορούμενος ως πρωταγωνιστής της δυσώδους υπόθεσης πρέπει να αθωωθεί για τις βαρύτερες από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας ζήτησε την αθώωσή του για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, υποστηρίζοντας πως «δεν προέκυψε» ότι συναντήθηκε ερωτικά με τη 12χρονη, ενώ πρότεινε να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου, για κατοχή πορνογραφικού υλικού, οπλοκατοχή και διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται.  

Ουσιαστικά πρόκειται για πρόταση, που οδηγεί στο ''να πέσει στα μαλακά'' ο συγκεκριμένος δράστης ''ξεπλένοντας'', τελικά, το κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης του ανήλικου κοριτσιού

Ο "Μιχάλης"

Ως προς τον δεύτερο βασικό κατηγορούμενο γνωστό ως «Μιχάλης» ζητήθηκε να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη μαστροπεία προσώπου νεότερου 15 ετών με σκοπό κέρδους και για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου κάτω των 12 ετών.

Τέλος, ζητήθηκε η αθώωση του για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής καθώς φέρεται να υποστηρίχθηκε ότι δεν προέκυψε ότι συναντήθηκε με την 12χρονη.

Η μητέρα

Επίσης, η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή της μητέρας της 12χρονης θεωρώντας την υπεύθυνη για τις βασικές κατηγορίες, τη μαστροπεία της κόρης της και συγκεκριμένα για:

  • Διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας που αφορά τη διανομή υλικού της ανήλικης σε συγκατηγορούμενους. 
  • Διακεκριμένη μαστροπεία με την επιβαρυντική περίσταση ότι έχει την επιμέλεια και τη φροντίδα της ανήλικης. Σύμφωνα την εισαγγελέα, η μητέρα εξώθησε και διευκόλυνε μέσω αφόρητων πιέσεων, συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προς την ανήλικη κόρη της να εκδίδεται για να της φέρνει λεφτά, αλλά και μέσω πληροφοριακών συστημάτων με τη μορφή αφόρητων πιέσεων και προτροπών να παράγει η ανήλικη βίντεο και φωτογραφίες ώστε να της φέρνει χρήματα.  
  • Εκβίαση σε βαθμό πλημμελήματος την οποία φέρεται ότι τέλεσε σε βάρος της πρώην συζύγου του Ηλ. Μίχου.

Την ενοχή για 22 από τους 23 αποκαλούμενους «πελάτες» στα ραντεβού της φρίκης της 12χρονης από τον Κολωνό ζήτησε η εισαγγελέας.

Κατά την εισαγγελική κρίση, σύμφωνα με πληροφορίες, οι 22 κατηγορούμενοι πρέπει να κριθούν ένοχοι για γενετήσιες πράξεις έναντι αμοιβής με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη. 

Το πρώτο σχόλιο απ' την πλευρά των δικηγόρων της 13χρονης

Με αποκλειστική δήλωσή της στο documentonews.gr, μια εκ των τριών συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας, η δικηγόρος Αγγελική Ψαράκη, επισημαίνει: «Θα μελετήσουμε πολύ προσεκτικά την πρόταση της κυρίας εισαγγελέως διότι θεωρούμε ότι δεν έχουν συμπεριληφθεί όλα τα πραγματικά περιστατικά που έχουν εισφερθεί στην ακροαματική διαδικασία κυρίως για τις κατηγορίες που αποδίδονται με βάση το κατηγορητήριο στον πρώτο κατηγορούμενο Ηλία Μίχο. Είμαστε βέβαιοι ότι το Δικαστήριο θα ακούσει προσεκτικά τις αγορεύσεις μας και θα αποφανθεί δίκαια με γνώμονα πρωτίστως την ορθή απονομή της δικαιοσύνης, την ουσιαστική αλήθεια και τη δικαίωση της 12χρονης».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα