Mixos-Mitera-12xronis
Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών θα καθίσουν συνολικά 26 άτομα για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό

Αρχίζει σήμερα, Δευτέρα, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η πολύκροτη δίκη, για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό, που σόκαρε όλη την Ελλάδα.

Από τον Οκτώβριο του 2022 μέχρι να φτάσει η υπόθεση στις δικαστικές αίθουσες, ήταν σοκαριστικές οι πληροφορίες για τη συνεχή σεξουαλική εκμετάλλευση του ανήλικου παιδιού και η ογκωδέστατη δικογραφία που σχηματίστηκε συνηγορεί στην πρόβλεψη πως τακτικοί δικαστές, ένορκοι και συνήγοροι θα συμμετέχουν σε μια δίκη που προμηνύεται πολύμηνη, καταιγιστική και με τεράστιο κοινωνικό ενδιαφέρον.

Βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση του Κολωνού είναι ο Ηλίας Μίχος 53 χρονών, ο οποίος ήταν και ο πρώτος που προφυλακίστηκε στις 7 Οκτωβρίου 2022.

Μαζί του στο εδώλιο θα καθίσουν συνολικά 26 κατηγορούμενοι και όχι περισσότεροι γιατί η δίκη αφορά την πρώτη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για αυτήν την υπόθεση.

Ο Μίχος εμμένει στην ίδια υπερασπιστική γραμμή από την αρχή: πως δηλαδή είχε απλά «ερωτική σχέση» με τη 12χρονη, μετακυλίοντας την ευθύνη της μαστροπείας στη μητέρα της, η οποία επίσης θα κάτσει στο εδώλιο μαζί με τους κατηγορούμενους για τον βιασμό της κόρης της.

Ανάμεσά στους κατηγορούμενους είναι και η μητέρα της 12χρονης που κρατείται στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού και ο δεύτερος μαστροπός με το όνομα «Μιχάλης». Η «Ζούγκλα» είχε αποκαλύψει το βούλευμα καταπέλτη, που απαριθμούσε 266 σελίδες, με το οποίο οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται σε δίκη.

Για τον Ηλία Μίχο στο σκεπτικό αναφερόταν:

«Απεργάστηκε σχέδιο εκμετάλλευσης της 12χρονης προς ίδιον οικονομικό του όφελος με την εξώθηση στην πορνεία και την άντληση εσόδων από την παροχή των ερωτικών της υπηρεσιών προς τρίτους έναντι αμοιβής».

Αρχικά χρησιμοποίησε την εφαρμογή BLINDCHAT.GR με δύο τηλεφωνικούς αριθμούς που ανήκαν στην ανήλικη. Στο προφίλ που δημιούργησε μπορούσε δε να συνδέεται και με τις δικές του τηλεφωνικές συσκευές, ενώ την ίδια εφαρμογή είχε εγκαταστήσει και στο κινητό τηλέφωνο της 12χρονης.

Εκεί την εμφάνιζε (παριστάνοντας την ίδια) ως ηλικίας 16-17 ετών και διαθέσιμη προς ερωτική συνεύρεση με αντίτιμο 50-70 ευρώ και με τόπο συνάντησης τον σταθμό του Μετρό στα Σεπόλια. Ανέφερε δε και συνοπτική περιγραφή της εμφάνισής της.

Αφού εντόπιζε σε αυτήν άτομα που ενδιαφέρονταν να συνευρεθούν με την ανήλικη, συνέχιζε την επικοινωνία μαζί τους μέσω VIBER και WHATSAPP. Έστελνε στους υποψήφιους πελάτες τα ερωτικού περιεχομένου βίντεο και τις γυμνές φωτογραφίες της 12χρονης προς διαφήμιση του «εμπορεύματός» του και στη συνέχεια κανόνιζε τη συνάντηση της μικρής με τον πελάτη.

«Για την κάμψη των αντιρρήσεων και την ενασχόλησή της με την πορνεία ο Μίχος μετήλθε τις ίδιες απειλές κατά της ζωής και της σωματικής της ακεραιότητας εκμεταλλευόμενος παράλληλα την ευάλωτη θέση της λόγω της πενίας της οικογένειάς της, της έλλειψης εποπτείας από τους γονείς της και τη διαρκή πίεση που της ασκούνταν από τη μητέρα της για την εξεύρεση χρημάτων.

Συχνότατα μάλιστα τα «ραντεβού» αυτά με σκοπό την τέρψη της ακολασίας των «πελατών» πραγματοποιούνταν νυχτερινές ώρες, ακόμη και προχωρημένες, χωρίς οι γονείς της 12χρονης Ειρήνης να θορυβούνται για την απουσία της και τους κινδύνους που την απειλούσαν».

Η κατηγορία για τη μητέρα

Η μητέρα της 12χρονης αντιμετωπίζει πλέον και την κατηγορία της διακεκριμένης πορνογραφίας καθώς σύμφωνα με το βούλευμα η μητέρα γνώριζε και ζητούσε επιτακτικά χρήματα από την 12χρονη ενώ έστελνε ακόμα και η ίδια γυμνές φωτογραφίες.

Οι δικαστές σε αυτό το σημείο διαφοροποιήθηκαν από την εισαγγελική πρόταση που έλεγε να μην κατηγορηθεί η μητέρα για το συγκεκριμένο αδίκημα.

Υπενθυμίζεται πως το μικροσκόπιο των Αρχών από την πρώτη στιγμή μπήκαν και τα μηνύματα που αντάλλαζε η μητέρα με τον Μίχο και τη γυναίκα του μετά τις αποκαλύψεις και φέρεται να ζητά χρήματα. Σε ένα από αυτά έγραφε «Θα μου δώσεις 100 ευρώ σήμερα γιατί αλλιώς θα μάθουν όλοι στην πλατεία και ο Τ… τι έχεις κάνει».

Οι Αρχές ανοίγοντας τους λογαριασμούς της μητέρας, διαπίστωσαν ότι υπάρχουν καταθέσεις από άντρα που είχε παραλάβει γυμνές φωτογραφίες της κόρης της. Η ίδια αρνείται ότι είχε γνώση όλων όσα περνούσε το παιδί της. Στο βούλευμα αναφέρεται επίσης ότι η μητέρα διέθεσε ακόμα και βίντεο της κόρης της «κατόπιν προτροπής της η ανήλικη προέβη και σε αναπαράσταση γενετήσιων πράξεων με πραγματική αποτύπωση του γυμνού της σώματος στην κάμερα του κινητού της τηλεφώνου».

«Κατά το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο έως και τον Αύγουστο του έτους 2022 με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ενεργώντας με πρόθεση, για να εξυπηρετήσει την ακολασία άλλων, υπέθαλψε και διευκόλυνε στην πορνεία ανήλικο νεότερο των 15 ετών, με την προσφορά και υπόσχεση πληρωμής χρημάτων. Ειδικότερα, η κατηγορούμενη μολονότι είχε αντιληφθεί την επίδοση της τελευταίας στην πορνεία – παρά το νεαρότερο της ηλικίας της – υπέθαλψε και διευκόλυνε τη δραστηριότητα αυτή δημιουργώντας με πράξεις και παραλείψεις τις κατάλληλες συνθήκες και περιστάσεις για τη συνέχισή της.

Ήτοι με συνεχείς ευθείες προτροπές και επίμονες και επιτακτικές απαιτήσεις ανεύρεσης από αυτή χρημάτων για την καθημερινή διαβίωσή της ίδιας της κατηγορουμένης και της οικογενείας της χωρίς να ενδιαφέρεται και να ελέγχει την προέλευσή τους. Περαιτέρω, με το να αδιαφορεί για την απουσία της 12χρονης κόρης της για μεγάλο χρονικό διάστημα από την οικία της και να επιτρέπει τις επαφές που η τελευταία διατηρούσε (με ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω των εφαρμογών Viber, WhatsApp, Blindchat ή του κινητού της τηλεφώνου) με άγνωστους άνδρες με σκοπό την ερωτική συνεύρεση μαζί τους ή την αποστολή σε αυτούς οπτικού υλικού παιδικής πορνογραφίας με απεικονίσεις της ίδιας έναντι αμοιβής, την οποία και παρέδιδε μετά την είσπραξη στην εν λόγω κατηγορουμένη ή πιστωνόταν απευθείας με το ποσόν αυτής υποδειχθείς από την παθούσα προς αυτούς τραπεζικός λογαριασμός της στην Τράπεζα».

Από τους υπόλοιπους 24, ξεχωρίζουν, όπως προαναφέραμε ο «Μιχάλης Ιωάννου», συνταξιούχος ναυτικός, ο οποίος κατηγορείται πως επίσης προέτρεπε, αυτόνομα και ανεξάρτητα από τον Ηλ. Μίχο, την 12χρονη στην πορνεία με άγνωστο αριθμό ανδρών, ο Ιωάννης Σοφιανίδης, ο οποίος συνελήφθη την ίδια μέρα με τον Μίχο και κατηγορείται για κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια της ανήλικης έναντι αντιτίμου, όπως και ο Φίλιππος Ντόβας, οδοντοτεχνίτης, πρώην διαιτητής και πρώην υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε χάρη στη θεία της 12χρονης, η οποία ανακάλυψε τον Αύγουστο του 2022 μηνύματα του Μίχου προς την ανιψιά της. Η δίκη λόγω του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων, μαρτύρων αλλά και δικηγόρων θα διεξαχθεί σε αίθουσα του Εφετείου.

Το κατηγορητήριο για τους χρήστες του Blindchat

Κατηγορούμενοι κανόνιζαn τα ραντεβού μέσω του Blindchat. Στις απολογίες τους υποστήριξαν ότι η ηλικία της ανήλικης ήταν πολύ μεγαλύτερη, όμως οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν τις ανακριτικές αρχές. Τα περισσότερα ραντεβού γίνονταν το καλοκαίρι του 2022 με τους φερόμενους ως δράστες να δίνουν κάθε φορά το ποσό των 50 ευρώ. Ανάμεσά τους υπάρχει άντρας που συναντήθηκε τρεις φορές με το κορίτσι ακόμα και σε ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο, ενώ άνδρας από τον Κορυδαλλό έφθασε στο σημείο να πάει την ανήλικη ακόμα και στο σπίτι του.

Το κατηγορητήριο για τον «Μιχάλη»

Ένας άντρας από το Κερατσίνι – ο 15ος κατηγορούμενος – φέρεται να είναι ο δεύτερος μαστροπός. Ως μέλος μίας σελίδας γνωριμιών προωθούσε το νούμερο του κινητού τηλεφώνου της 12χρονης – την οποία είχε εντοπίσει μέσω Instagram – προκειμένου να συνευρεθούν ερωτικά μαζί της έναντι αμοιβής προτρέποντάς τους να της λένε ότι «είναι από το Μιχάλη». Επιπλέον, διένειμε στο διαδίκτυο φωτογραφίες και βίντεο του κοριτσιού. Ο συγκεκριμένος άνδρας κυκλοφορούσε με ψευδώνυμο στις εφαρμογές και εντοπίστηκε μετά από εβδομάδες.

Το κατηγορητήριο για τους γείτονες

Οκτώ άτομα από τους κατηγορούμενους είναι γείτονές της. Ένας από αυτούς είναι πρώην διαιτητής. Σύμφωνα με το βούλευμα όλοι τους συνευρέθηκαν ερωτικά με το κορίτσι, ορισμένοι εξ αυτών δε περισσότερες από μία φορά δίνοντας στο κορίτσι και αμοιβή. Οι περιγραφές της ανήλικης για τα όσα περνούσε στα χέρια τους, στις επτά καταθέσεις που έχει δώσει, προκαλούν σοκ.

Το κορίτσι ζει πλέον εκτός Αθηνών μαζί με τη θεία της, ενώ όλοι οι κατηγορούμενοι αρνούνται τα όσα τους αποδίδονται.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

afrikaniki-skoni
Πανεπιστήμιο Κρήτης για αφρικανική σκόνη: Ήταν «σημαντικό» επεισόδιο
Οι μέγιστες συγκεντρώσεις σκόνης παρατηρηθήκαν στην πόλη των Χανιών - Τι έδειξαν οι μετρήσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης
Πανεπιστήμιο Κρήτης για αφρικανική σκόνη: Ήταν «σημαντικό» επεισόδιο
bullying
Σχολική βία: «Η καλλιέργεια κλίματος γενικής καταγγελίας ψηφιακής ή μη “δηλητηριάζει” τις σχέσεις»
«Η καλλιέργεια κλίματος γενικής καταγγελίας ψηφιακής ή μη, δεν αποκαθιστά την παιδαγωγική σχέση απεναντίας, «δηλητηριάζει» τις σχέσεις, δημιουργεί...
Σχολική βία: «Η καλλιέργεια κλίματος γενικής καταγγελίας ψηφιακής ή μη “δηλητηριάζει” τις σχέσεις»
education_foto.jpg
Ζάκυνθος: Διοργανώθηκε εκπαιδευτικό συμπόσιο από κρατικούς φορείς εκπαίδευσης με χορηγία… μεγάλου ξενοδοχειακού ομίλου
«Οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν μάθει να γλείφουν τα ξεροκόμματα που πέφτουν από το πλούσιο τραπέζι των μεγαλοεπιχειρηματιών»
Ζάκυνθος: Διοργανώθηκε εκπαιδευτικό συμπόσιο από κρατικούς φορείς εκπαίδευσης με χορηγία… μεγάλου ξενοδοχειακού ομίλου