Το επάγγελμα του μέλλοντος: Ποιοι εργαζόμενοι θα είναι απολύτως απαραίτητοι
Αυτό είναι το επάγγελμα του μέλλοντος

Απαλλαγμένοι από την εργασιακή ανασφάλεια θα πρέπει να είναι κάποιοι επαγγελματίες, οι οποίοι θα «τρέξουν» τον μετασχηματισμό των αυτοκινήτων.

Σχεδόν κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής μας διαπερνούν οι σύγχρονες τεχνολογίες, φέρνοντας την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με τις δημόσιες υπηρεσίες, τους φίλους μας κ.ο.κ.

Τεκτονικές είναι οι τεχνολογικές αλλαγές που συντελούνται και στον κόσμο των τεσσάρων τροχών, με τους οδηγούς να κάθονται πίσω από το τιμόνι… smartphones με ρόδες που δεν θυμίζουν σε τίποτα αυτά των προηγούμενων δεκαετιών.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν εναγωνίως να καταστήσουν τα αυτοκίνητά τους πιο «έξυπνα», κάνοντας στροφή στην τεχνητή νοημοσύνη και την αυτόνομη οδήγηση, όπως και σε πιο «απλές» τεχνολογίες συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων υποβοήθησης και ασφάλειας (βλ. αποτροπή απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας).

Η παρείσφρηση, ωστόσο, των νέων τεχνολογιών στα τετράτροχα προϊόντα απαιτούν και ανθρώπους που ξέρουν να… μιλούν άπταιστα τις γλώσσες προγραμματισμού.

Πρόκειται για τους μηχανικούς λογισμικού (software engineers) που πλέον γίνονται ανάρπαστοι από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, με τις τελευταίες να έχουν ανακοινώσει τα σχέδιά τους για κύματα προσλήψεων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η Toyota επιδιώκει να έχει 18.000 μηχανικούς λογισμικού έως το 2025 σε επίπεδο ομίλου, και η Honda έχει ως στόχο να διπλασιάσει τον αριθμό των προγραμματιστών της σε 10.000 έως το 2030.

Μην ξεχνάμε ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν αρχίσει να δραπετεύουν από τα στενά όρια της δημιουργίας αυτοκινήτων, και πειραματίζονται ακόμα και σε νέες μορφές αστικής διαβίωσης, όπου το software έχει περίοπτη θέση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Toyota, το Woven City, μια πόλη του μέλλοντος στους πρόποδες του όρους Φούτζι στην Ιαπωνία. Θα ξεκινήσει την πιλοτική λειτουργία του μέσα στη διετία 2024-2025 και θα είναι ένα πλήρως συνδεδεμένο οικοσύστημα που θα τροφοδοτείται από κυψέλες καυσίμου υδρογόνου.

Θα χρησιμεύσει ως μία «πόλη» για κατοίκους πλήρους απασχόλησης και ερευνητές που θα είναι σε θέση να δοκιμάσουν και να αναπτύξουν τεχνολογίες όπως τα αυτόνομα οχήματα που θα είναι τα μοναδικά ΙΧ τα οποία θα επιτρέπονται.

Επιπροσθέτως, πρόσφατα η Mazda ίδρυσε ένα νέο γραφείο στο Τόκιο, το οποίο θα στελεχωθεί με μηχανικούς λογισμικού που θα της επιτρέψουν να πάει ένα βήμα παραπέρα όσον αφορά τους τομείς της ηλεκτροκίνησης και της ψηφιοποίησης.

«Η ταχεία εξέλιξη της ψηφιοποίησης τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει σε διαφορετικές εταιρείες, από κλάδο της τεχνολογίας μέχρι και τον κλάδο της ψυχαγωγίας, να εξορμήσουν στην αυτοκινητοβιομηχανία αναπτύσσοντας διάφορες τεχνολογίας και προϊόντα», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Mazda, Noriyuki Takimura.

Όπως είναι κατανοητό, η τεχνολογία δείχνει να επαναπροσδιορίζει όσα ξέραμε για τον αυτοκινητικό κόσμο, με τους μηχανικούς λογισμικού να αποτελούν τους «πατέρες» αυτής της επαναστάσης.

Πηγή: carandmotor.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζωγράφος
Ρεκόρ Γκίνες: Παιδί θαύμα έγινε ο νεότερος καλλιτέχνης στον κόσμο πριν κλείσει τα δύο
Το παιδί-θαύμα, το οποίο κλείνει τα δύο του χρόνια τον Ιούλιο, έχει πουλήσει 15 πίνακες σε όλη τη μέχρι τώρα πορεία του και πρόκειται να διοργανώσει...
Ρεκόρ Γκίνες: Παιδί θαύμα έγινε ο νεότερος καλλιτέχνης στον κόσμο πριν κλείσει τα δύο
φυλακή καθηγητής
Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 50χρονος που κάρφωσε σπασμένο μπουκάλι στο κεφάλι 14χρονου
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου έκατσαν και οι γονείς του ανήλικου που καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών
Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 50χρονος που κάρφωσε σπασμένο μπουκάλι στο κεφάλι 14χρονου
kausonas
Καμπανάκι επιστημόνων: Οι ακραίες θερμοκρασίες συνδέονται με θανατηφόρα εγκεφαλικά επεισόδια
«Τα εγκεφαλικά είναι η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου παγκοσμίως και αυτή η επιβάρυνση που προκαλείται από τις ακραίες θερμοκρασίες είναι πολύ...
Καμπανάκι επιστημόνων: Οι ακραίες θερμοκρασίες συνδέονται με θανατηφόρα εγκεφαλικά επεισόδια