Thumbnail
Διατηρούν τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας

Η διατήρηση ή απόκτηση μιας σφριγηλής επιδερμίδας σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν προϋποθέτει μόνο προϊόντα ομορφιάς και αντηλιακά, αλλά κυρίως την τήρηση μιας καλής διατροφής, πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά.

Όταν τρώτε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη το σώμα σας διασπάει την πρωτεΐνη αυτή σε αμινοξέα πράγμα που βοηθάει στην ανάπλαση των κυττάρων και του κολλαγόνου που αναδομεί την επιδερμίδα.

Καταρχάς αποφεύγετε την υπερβολική καφεΐνη και τη ζάχαρη και βάλτε στην καθημερινότητά σας τις 5 παρακάτω τροφές που σύμφωνα με τους διατροφολόγους είναι ιδανικές για την υγεία της επιδερμίδας. Με αυτές θα βοηθήσετε τον οργανισμό σας να καθυστερήσει την εμφάνιση ρυτίδων.

Σκόρδο: Το σκόρδο είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά που προστατεύουν την επιδερμίδα και τη βοηθούν να μην χάνει το κολλαγόνο της.

Βατόμουρα: Τα βατόμουρα έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από οποιοδήποτε φρούτο ή λαχανικό. Αυτά τα αντιοξειδωτικά μπορούν να σώσουν την επιδερμίδα σας και να την προστατεύσουν από ρυτίδες.

Ελαιόλαδο: Αυτό το σούπερ λάδι είναι γεμάτο ελαϊκό οξύ, ένα λιπαρό οξύ το οποίο κάνει την επιδερμίδα πιο απαλή διατηρώντας υγρές τις κυτταρικές μεμβράνες. Η βιταμίνη Ε που περιλαμβάνει και οι πολυφαινόλες επίσης διατηρούν την επιδερμίδα νέα.

Σολομός: Τα Ωμέγα-3 λιπαρά που περιέχει δεν κάνουν καλό μόνο στην καρδιά. Σας χαρίζουν και μια νεανικότητα μοναδική. Τρώτε τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα σολομό.

Φασόλια: Οι άνθρωποι που τρώνε πολλά φασόλια, ψάρι, λαχανικά και ελαιόλαδο έχουν τις λιγότερες ρυτίδες. Αυτό απέδειξε και μια Αυστραλιανή έρευνα που έγινε σε ανθρώπους από την Αυστραλία, την Σουηδία και την Ελλάδα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/5

Ξεπεράστηκε κάθε όριο: Χιλιάδες παίρνουν online Proficiency σε 1 ημέρα ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα