Thumbnail
Διατηρούν τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας

Η διατήρηση ή απόκτηση μιας σφριγηλής επιδερμίδας σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν προϋποθέτει μόνο προϊόντα ομορφιάς και αντηλιακά, αλλά κυρίως την τήρηση μιας καλής διατροφής, πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά.

Όταν τρώτε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη το σώμα σας διασπάει την πρωτεΐνη αυτή σε αμινοξέα πράγμα που βοηθάει στην ανάπλαση των κυττάρων και του κολλαγόνου που αναδομεί την επιδερμίδα.

Καταρχάς αποφεύγετε την υπερβολική καφεΐνη και τη ζάχαρη και βάλτε στην καθημερινότητά σας τις 5 παρακάτω τροφές που σύμφωνα με τους διατροφολόγους είναι ιδανικές για την υγεία της επιδερμίδας. Με αυτές θα βοηθήσετε τον οργανισμό σας να καθυστερήσει την εμφάνιση ρυτίδων.

Σκόρδο: Το σκόρδο είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά που προστατεύουν την επιδερμίδα και τη βοηθούν να μην χάνει το κολλαγόνο της.

Βατόμουρα: Τα βατόμουρα έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από οποιοδήποτε φρούτο ή λαχανικό. Αυτά τα αντιοξειδωτικά μπορούν να σώσουν την επιδερμίδα σας και να την προστατεύσουν από ρυτίδες.

Ελαιόλαδο: Αυτό το σούπερ λάδι είναι γεμάτο ελαϊκό οξύ, ένα λιπαρό οξύ το οποίο κάνει την επιδερμίδα πιο απαλή διατηρώντας υγρές τις κυτταρικές μεμβράνες. Η βιταμίνη Ε που περιλαμβάνει και οι πολυφαινόλες επίσης διατηρούν την επιδερμίδα νέα.

Σολομός: Τα Ωμέγα-3 λιπαρά που περιέχει δεν κάνουν καλό μόνο στην καρδιά. Σας χαρίζουν και μια νεανικότητα μοναδική. Τρώτε τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα σολομό.

Φασόλια: Οι άνθρωποι που τρώνε πολλά φασόλια, ψάρι, λαχανικά και ελαιόλαδο έχουν τις λιγότερες ρυτίδες. Αυτό απέδειξε και μια Αυστραλιανή έρευνα που έγινε σε ανθρώπους από την Αυστραλία, την Σουηδία και την Ελλάδα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νηπιαγωγεια
Με χρώματα και φωνές υπερασπίζονται οι μαθητές το σχολείο τους – Δυναμική αντίδραση στη συγχώνευση νηπιαγωγείων
Γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά στην Αγία Παρασκευή στέλνουν μήνυμα για ποιοτική προσχολική αγωγή και ανθρώπινες συνθήκες μάθησης
Με χρώματα και φωνές υπερασπίζονται οι μαθητές το σχολείο τους – Δυναμική αντίδραση στη συγχώνευση νηπιαγωγείων
ΕΦΚΑ
«Λουκέτο» στον ΕΦΚΑ μετά τους πυροβολισμούς – Στο επίκεντρο η ασφάλεια εργαζομένων και πολιτών
24ωρη κινητοποίηση προκηρύσσουν οι εργαζόμενοι μετά την ένοπλη επίθεση – Ζητούν άμεσα μέτρα προστασίας και ενίσχυση των υπηρεσιών
«Λουκέτο» στον ΕΦΚΑ μετά τους πυροβολισμούς – Στο επίκεντρο η ασφάλεια εργαζομένων και πολιτών
alkool.jpg
Από την εκδρομή… στο νοσοκομείο: Μαθητές σε κατάσταση μέθης μετά από πτήση – Συλλήψεις στο Ηράκλειο
18χρονος φέρεται να προμήθευσε αλκοόλ εν αγνοία των συνοδών – Στο Αυτόφωρο μαθητής και καθηγητής
Από την εκδρομή… στο νοσοκομείο: Μαθητές σε κατάσταση μέθης μετά από πτήση – Συλλήψεις στο Ηράκλειο
pisina pnigike
Κρήτη: Σε κρίσιμη κατάσταση 5χρονο παιδί μετά από πτώση σε πισίνα ξενοδοχείου
Το παιδί υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις – Διασωληνώθηκε και χειρουργείται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο
Κρήτη: Σε κρίσιμη κατάσταση 5χρονο παιδί μετά από πτώση σε πισίνα ξενοδοχείου