Thumbnail
Πώς θα πετύχετε τέλειες τηγανητές πατάτες

Πολλοί είναι αυτοί που δυσκολεύονται να πετύχουν τις τέλειες τηγανητές πατάτες, αλλά μερικά απλά βήματα για υπέροχο αποτέλεσμα προτείνει η Δώρα Δημήτρουλα.

5 συμβουλές

Ποια ποικιλία; Επιλέγουμε πατάτες από ποικιλία με χαμηλή περιεκτικότητα σε άμυλο, κατάλληλες για τηγάνι. Φρέσκες σφιχτές πατάτες, με φλούδα χωρίς ζάρες, σύμφωνα με το olivemagazine.gr.

Το πάχος μετράει! Τις κόβουμε μακρόστενες και όσο μπορούμε σε πάχος 1,5 εκατ. (υπάρχουν και ειδικά εργαλεία κοπής). Έτσι θα αποκτήσουν ένα λεπτό τραγανό εξωτερικό και μαλακό, ελαφρύ εσωτερικό.

Εν αρχή ην το ζεμάτισμα! Βουτάμε τις κομμένες πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει μέχρι να μαλακώσουν οι άκρες τους. Αυτή η διαδικασία αλλάζει τη δομή των υδατανθράκων και εξασφαλίζει ότι τα σάκχαρα που περιέχουν θα καραμελώσουν με διαφορετικό τρόπο – δηλαδή θα γίνουν τραγανές!

Θερμοκρασία Λαδιού: Μόλις κάψει το λάδι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τις ρίχνουμε σε δόσεις, στεγνές. Έτσι θα ψηθεί εξωτερικά χωρίς να πάρει χρώμα, θα κάνει τραγανή κρούστα και μέσα θα είναι μαλακή. Μετά τις τηγανίζουμε σε υψηλή θερμοκρασία για να πάρουν ένα ωραίο βαθύ χρυσό χρώμα.

Περιμένοντας: Αφήνοντας τις πατάτες να κρυώσουν μετά από κάθε στάδιο σημαίνει ότι έχουμε πλήρη έλεγχο της όλης διαδικασίας. Ταυτόχρονα διατηρούνται όσο γίνεται πιο στεγνές – απαραίτητο βήμα για την καλύτερη εσωτερική υφή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα