χειρουργείο
Freepik
Οι ασθενείς θα μπορούν να κλείνουν σε πρώτη φάση τηλεφωνικά ραντεβού με τον γιατρό που επιθυμούν ώστε να προγραμματιστεί η επέμβαση

Εντός των ημερών αναμένεται να ξεκινήσουν τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς ήδη ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έχει υπογράψει τη σχετική κοινή υπουργική απόφαση η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί. Τα απογευματινά χειρουργεία θα πληρώνονται από χρήματα των ασθενών, οι οποίοι θα μπορούν να επιλέγουν ποιος γιατρός θα τους χειρουργήσει, παρακάμπτοντας ουσιαστικά την σειρά προτεραιότητας που υπάρχει σήμερα για τις δωρεάν επεμβάσεις.

Η υπουργική απόφαση περιλαμβάνει τόσο τις αμοιβές των γιατρών και των υπολοίπων υγειονομικών, όσο και τα χρήματα που θα πρέπει να καταβάλουν οι ασθενείς για να κάνουν μία επέμβαση το απόγευμα. Αμοιβές που θα ξεκινούν από 300 ευρώ και θα φτάνουν έως και τα 2000 ευρώ.

Τα ραντεβού για απογευματινά χειρουργεία

Εφόσον κάνεις διαθέτει τα ανάλογα κονδύλια θα μπορεί με πολύ μεγάλη ευκολία να κλείσει ραντεβού για να πραγματοποιήσει απογευματινό χειρουργείο σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο εφόσον αυτό έχει μπει στη διαδικασία της υλοποίησης του νέου θεσμού.

Άλλωστε δεν θα συμμετάσχουν στα απογευματινά χειρουργεία όλα τα νοσοκομεία αλλά μόνο εκείνα στα οποία οι γιατροί κρίνουν πως μπορούν να ανταπεξέλθουν στο νέο ωράριο ή αν υπάρχει το απαραίτητο διαθέσιμο νοσηλευτικό προσωπικό. Πάντως, οι ασθενείς θα μπορούν όπως στα απογευματινά ιατρεία που επίσης είναι με χρήματα από τους ασθενείς, να κλείνουν σε πρώτη φάση τηλεφωνικά ραντεβού με τον γιατρό που επιθυμούν ώστε να προγραμματιστεί η επέμβαση.

Το ραντεβού θα κλείνεται και ο ασθενής από κει και πέρα θα ενημερώνεται και ψηφιακά για το πότε ακριβώς θα διεξαχθεί το χειρουργείο που επιθυμεί. Οι σχετικές λίστες με τα προγραμματισμένα απογευματινά χειρουργεία θα είναι διαθέσιμες σε ψηφιακή πλατφόρμα το επόμενο διάστημα, ενώ αμέσως μετά με βάση και τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη η πλατφόρμα θα είναι προσβάσιμη και για τους πολίτες.

Ενδεικτικές τιμές για τους ασθενείς

Ενδεικτικά με βάση τα όσα έχει δημοσιοποιήσει μέχρι σήμερα το υπουργείο υγείας για μία επέμβαση καταρράκτη ο ασθενής θα πρέπει να καταβάλει από 300 έως 500 €. Για επέμβαση βουβωνοκήλης που θεωρείται μια μικρή χειρουργική επέμβαση το κόστος θα αγγίζει τα 500 €. Η χολοκυστεκτομή θα ξεκινάει από τα 500 και μπορεί να φτάνει και τα 1200 €, ενώ η αρθροπλαστική γονάτου μπορεί να αγγίξει και τα 1600 €. Σε ό,τι αφορά στις αμοιβές των γιατρών αυτές θα ξεκινούν από 55 ευρώ μικτά και μπορούν να φτάσουν έως και τα 1000 ευρώ ανάλογα τη βαθμίδα του χειρουργού.

Συγκεκριμένα:

  • Ο Συντονιστής Διευθυντής ή ο καθηγητής θα λαμβάνει για τις πολύ μικρές επεμβάσεις 125 ευρώ μικτά, για τις μικρές 245 ευρώ μικτά ενώ μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1000 ευρώ σε εξαιρετικά βαριά χειρουργεία.
  • Ο Διευθυντής ή ο αναπληρωτής καθηγητής θα ξεκινά από 110 ευρώ μικτά και θα φτάνει έως τα 900 ευρώ.
  • Οι επιμελητές και οι επίκουροι καθηγητές ιατρικής θα ξεκινούν από 105 ευρώ μικτά και θα φτάνουν έως τα 850.
  • Οι χειρουργοί Β και Γ που θα συμμετέχουν στην ιατρική ομάδα  θα λαμβάνουν από 55 ευρώ έως 150 ευρώ ανάλογα τη βαρύτητα της επέμβασης.
  • Σε ό,τι αφορά στους αναισθησιολόγους θα ξεκινούν από 90 ευρώ και θα μπορούν να φτάνουν έως και τα 450 ευρώ ανά χειρουργείο.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Τσικνοπέμπτη στο σπίτι - Συνταγές να το γιορτάσετε με κάρβουνο ή με τηγάνι

Άβολη στιγμή στον «Εκατομμυριούχο»: Κάλεσε τη γυναίκα του για βοήθεια και απάντησε... άντρας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει «ωκύμορος» και «ωκυτόκια»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...