νοσοκομειο
Ο 65χρονος προσπαθεί να βρει το δίκιο του στα δικαστήρια

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε ένας ασθενής από την Κατερίνη, καθώς κατήγγειλε ότι στο νοσοκομείο του αφαίρεσαν λάθος νεφρό.

Προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης, μετά τη μήνυση- έγκληση που υπέβαλε ένας 65χρονος ασθενής ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του δεξιού νεφρού που είχε διαγνωστεί με καρκίνο αλλά διαπίστωσε ότι του αφαιρέθηκε ο αριστερός.

Σύμφωνα με το onlarissa ο καταγγέλλων στρέφεται κατά του χειρουργού – γιατρού, της ιδιωτικής κλινικής όπου χειρουργήθηκε και κατά παντός άλλου υπευθύνου, ζητώντας την ποινική τους δίωξη για πρόκληση βαριάς σωματικής και ηθικής βλάβης.

Η εν λόγω επέμβαση πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουνίου 2021, σε ιδιωτική κλινική της Κατερίνης. «Ακόμη και την προηγούμενη της πραγματοποίησης της επίμαχης επεμβάσεως, ο πρώτος μηνυόμενος με διαβεβαίωνε ότι το διαπιστωθέν παθολογικό πρόβλημα περιοριζόταν στο πάσχον δεξί νεφρό και με την αφαίρεση αυτού δεν θα υπήρχε και δεν θα προκαλούνταν κανένα περαιτέρω πρόβλημα στην υγεία μου και θα απολάμβανα μια καλή ποιότητα ζωής» αναγράφεται στη μήνυση του παθόντος και επισημαίνεται ότι: «Δυστυχώς, μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης διαπίστωσα ότι κατά την εν λόγω χειρουργική επέμβαση δεν είχε αφαιρεθεί το δεξί νεφρό (το οποίο είχε προγραμματιστεί να αφαιρεθεί και στο οποίο είχε διαγνωστεί νεοπλασία) αλλά το αριστερό μου νεφρό! Ταυτόχρονα παρέμεινε το πάσχον νεφρό στο οποίο είχε διαγνωστεί νεοπλασία».

Τα ερωτήματα

Στο ίδιο έγγραφο σημειώνεται πως ο ασθενής ζήτησε εξηγήσεις από τον γιατρό και αυτός του ανέφερε πως παρά το γεγονός ότι πράγματι ο δεξιός νεφρός του είχε διαπιστωθεί ότι έπασχε από καρκινικό όγκο, ο ίδιος ξεκινώντας την επέμβαση διαπίστωσε ότι υπήρχε πρόβλημα λειτουργικότητας και ως προς τον αριστερό νεφρό του. Γι’ αυτό το λόγο αποφάσισε να του αφαιρέσει τον αριστερό αντί του δεξιού νεφρού.

«Μπορεί να συμβεί και είναι επιτρεπτό, με βάση τη χειρουργική πρακτική και την ιατρική δεοντολογία, αυτό το ενδεχόμενο, σε μια επέμβαση που έχει προγραμματιστεί για την αφαίρεση ενός οργάνου στο οποίο έχει διαπιστωθεί – δυνάμει αναλυτικών απεικονιστικών ιατρικών εξετάσεων – σοβαρό πρόβλημα; Δηλαδή, στην αρχή ή στην εξέλιξη της επέμβασης, ο χειρουργός να διαπιστώνει «παρεμπιπτόντως» ορισμένο πρόβλημα σε ένα άλλο όργανο και να αποφασίσει επί τόπου να το αφαιρέσει αντί του οργάνου το οποίο αρχικά προγραμματίστηκε να αφαιρεθεί;»

Ο μηνυτής- ασθενής αναφέρει ότι οι ιθύνοντες της ιδιωτικής κλινικής, όπου πραγματοποιήθηκε η χειρουργική επέμβαση, απέφευγαν επιμελώς να του χορηγήσουν οποιοδήποτε στοιχείο (φάκελο νοσηλείας, ιατρικές εξετάσεις κ.α). «Στο αίτημα να μου χορηγηθεί αντίγραφο της βιοψίας η οποία θα έπρεπε να έχει διενεργηθεί στο αφαιρεθέν νεφρό προς εξέταση, μου δόθηκε η απάντηση ότι δεν διενεργήθηκε καμία βιοψία και ότι το νεφρό που αφαιρέθηκε δεν υπάρχει γιατί πετάχτηκε αμέσως μετά στα σκουπίδια» σημειώνεται στην μήνυση. Τελικά, το επίμαχο όργανο βρέθηκε, μετά τα εξώδικα που απέστειλε η δικηγόρος του 65χρονου στους εκπροσώπους της κλινικής.

Εφιαλτικό δίλημμα

«Εγώ κατέληξα να έχω χάσει το υγιές νεφρό μου για το οποίο δεν είχα δώσει καμία συγκατάθεση να αφαιρεθεί και συνεχίζω να ζω με το νεφρό το οποίο έχει διαγνωστεί με παθολογικά ευρήματα καρκίνου. Κατόπιν τούτου, βρίσκομαι προ του εφιαλτικού διλήμματος: Εάν αφαιρέσω κι αυτό θα καταστώ νεφροπαθής, χωρίς κανένα νεφρό, με ολική νεφρική ανεπάρκεια και ανάγκη διενέργειας αιμοκαθάρσεων, κάθε 48 ώρες, για το υπόλοιπο της ζωής μου η οποία προμηνύεται με άθλια ποιότητα.

Δεν έχω καμία πιθανότητα εύρεσης άλλου οργάνου για μεταμόσχευση λόγω του υγειονομικού προφίλ μου, επειδή είμαι 65 ετών και έχω ήδη διαγνωστεί με τον ως άνω καρκίνο. Εάν, αντιθέτως, αποφασίσω να μην αφαιρέσω το προβληματικό εναπομείναν νεφρό μου, τότε βρίσκομαι υπό την αναμονή μετάστασης του καρκίνου σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος μου ή άλλο όργανο» αναφέρει ο παθών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekab_7.jpg
Σοβαρό τροχαίο στη Σταδίου: Μηχανή συγκρούστηκε με αυτοκίνητο -Ένας σοβαρά τραυματίας
Από την σύγκρουση τραυματίστηκε ο οδηγός της μοτοσικλέτας ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο...
Σοβαρό τροχαίο στη Σταδίου: Μηχανή συγκρούστηκε με αυτοκίνητο -Ένας σοβαρά τραυματίας
Βίδα σε γεύμα από φοιτητική λέσχη
Βίδα σε γεύμα φοιτητή από τη φοιτητική λέσχη: Πώς συνέβη – Τι απαντά η υπεύθυνη
Τι ανακοίνωσε η υπεύθυνη μέριμνας για το απίστευτο περιστατικό στη φοιτητική λέσχη του Πολυτεχνείου Κρήτης
Βίδα σε γεύμα φοιτητή από τη φοιτητική λέσχη: Πώς συνέβη – Τι απαντά η υπεύθυνη
εκπαιδευση
Τι συμβαίνει στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής - Γιατί η ΟΛΜΕ καταγγέλλει τον Διευθυντή της;
Συνεχόμενες απορρίψεις μεταπτυχιακών λόγω «έλλειψης συνάφειας». Ακριβώς η ίδια ταλαιπωρία περιμένει πολλούς εκπιδευτικούς που έχουν αιτηθεί άδεια...
Τι συμβαίνει στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής - Γιατί η ΟΛΜΕ καταγγέλλει τον Διευθυντή της;