εκαβ
Το ΕΚΑΒ αρνήθηκε λόγω λήξης της βάρδιας

Ένας πατέρας, προχώρησε σε μία εξαιρετικά σημαντική καταγγελία εναντίον του ΕΚΑΒ, καθώς αναγκάστηκε να μεταφέρει ο ίδιος το 7χρονο παιδί του από τα Ιωάννινα στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Το μικρό κορίτσι εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων πριν από μία εβδομάδα, την Παρασκευή. Τα μεσάνυχτα της Κυριακής ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εξετάσεων και κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή της στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Epiruspost, βρέθηκε κλίνη στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και ξεκίνησε η διαδικασία για τη διακομιδή της 7χρονης με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα, η οποία έχει ήδη διαβιβαστεί στο ΕΚΑΒ αλλά και σε άλλους εμπλεκόμενους φορείς, η επικοινωνία με το Κέντρο Άμεσης Βοήθειας έγινε περίπου στις δυόμισι τα ξημερώματα.

Όμως, μία ώρα αργότερα, ο πατέρας ενημερώθηκε ότι το ΕΚΑΒ δεν μπορούσε να αναλάβει τη διακομιδή διότι η βάρδια πληρώματος τελείωνε στις οκτώ το πρωί.

«Αναγκάστηκα με κίνδυνο της ζωής της 7χρονης κόρης μου σύμφωνα με τις συστάσεις της παιδιάτρου αλλά και τα στενά χρονικά περιθώρια να αναλάβω την ευθύνη και να μεταφέρω ο ίδιος με το ΙΧ όχημά μου στο Παίδων ‘Αγία Σοφία’ με ό,τι αυτό συνεπαγόταν για το παιδί», αναφέρεται στην καταγγελία.

Η απάντηση του ΕΚΑΒ

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, από τη Διεύθυνση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας ερευνήθηκε το συγκεκριμένο περιστατικό και, όπως ενημέρωσαν, το ΕΚΑΒ «δέχτηκε όντως κλήση για διακομιδή στην Αθήνα η οποία όμως έπρεπε να ολοκληρωθεί έως τις οκτώ το πρωί που έληγε η εφημερία στο Παίδων».

Έτσι, ενημέρωσαν το νοσοκομείο ότι ο διαθέσιμος χρόνος – από τις τρεις το πρωί περίπου έως τις οκτώ – είναι οριακός και είναι εξαιρετικά δύσκολο να ολοκληρωθεί η διακομιδή.

Δηλαδή, προσθέτουν, δεν υπήρξε άρνηση μεταφοράς του περιστατικού λόγω λήξης βάρδιας αλλά επισημάνθηκε ένα αντικειμενικό γεγονός.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η 7χρονη παραμένει στο Νοσοκομείο Παίδων για νοσηλεία, ενώ ο πατέρας της δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει σε νομικές ενέργειες για το συμβάν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιστορική νίκη στο Τζόκερ: 19,89 εκατομμύρια ευρώ σε έναν παίκτη με μόνο 5 ευρώ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ
Απαγορευμένη χρωστική ουσία σε καραμέλες – Ο κίνδυνος του διοξειδίου του τιτανίου
Για τους καταναλωτές, η επιλογή τροφίμων με καθαρή σήμανση και χωρίς περιττά πρόσθετα παραμένει η πιο ασφαλής στρατηγική
Απαγορευμένη χρωστική ουσία σε καραμέλες – Ο κίνδυνος του διοξειδίου του τιτανίου
λαχανικα
Γιατί τα κομμένα και πλυμένα συσκευασμένα λαχανικά θεωρούνται «βόμβες» μικροβίων
Η σαλάτα σε σακούλα μπορεί να φαίνεται πρακτική, όμως συχνά είναι από τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στο σούπερ μάρκετ.
Γιατί τα κομμένα και πλυμένα συσκευασμένα λαχανικά θεωρούνται «βόμβες» μικροβίων
paidi-kai-orthografia.jpg
«Εν πάση περιπτώσει» ή «εν πάσει περιπτώσει»; Η σωστή χρήση και τα συνηθισμένα λάθη
Παρότι η Νέα Ελληνική δεν χρησιμοποιεί τη δοτική, πολλές λόγιες φράσεις που επιβιώνουν μέχρι σήμερα διατηρούν αυτούς τους παλιούς τύπους. Γι’ αυτό...
«Εν πάση περιπτώσει» ή «εν πάσει περιπτώσει»; Η σωστή χρήση και τα συνηθισμένα λάθη