εκαβ
Το ΕΚΑΒ αρνήθηκε λόγω λήξης της βάρδιας

Ένας πατέρας, προχώρησε σε μία εξαιρετικά σημαντική καταγγελία εναντίον του ΕΚΑΒ, καθώς αναγκάστηκε να μεταφέρει ο ίδιος το 7χρονο παιδί του από τα Ιωάννινα στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Το μικρό κορίτσι εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων πριν από μία εβδομάδα, την Παρασκευή. Τα μεσάνυχτα της Κυριακής ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εξετάσεων και κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή της στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Epiruspost, βρέθηκε κλίνη στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και ξεκίνησε η διαδικασία για τη διακομιδή της 7χρονης με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα, η οποία έχει ήδη διαβιβαστεί στο ΕΚΑΒ αλλά και σε άλλους εμπλεκόμενους φορείς, η επικοινωνία με το Κέντρο Άμεσης Βοήθειας έγινε περίπου στις δυόμισι τα ξημερώματα.

Όμως, μία ώρα αργότερα, ο πατέρας ενημερώθηκε ότι το ΕΚΑΒ δεν μπορούσε να αναλάβει τη διακομιδή διότι η βάρδια πληρώματος τελείωνε στις οκτώ το πρωί.

«Αναγκάστηκα με κίνδυνο της ζωής της 7χρονης κόρης μου σύμφωνα με τις συστάσεις της παιδιάτρου αλλά και τα στενά χρονικά περιθώρια να αναλάβω την ευθύνη και να μεταφέρω ο ίδιος με το ΙΧ όχημά μου στο Παίδων ‘Αγία Σοφία’ με ό,τι αυτό συνεπαγόταν για το παιδί», αναφέρεται στην καταγγελία.

Η απάντηση του ΕΚΑΒ

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, από τη Διεύθυνση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας ερευνήθηκε το συγκεκριμένο περιστατικό και, όπως ενημέρωσαν, το ΕΚΑΒ «δέχτηκε όντως κλήση για διακομιδή στην Αθήνα η οποία όμως έπρεπε να ολοκληρωθεί έως τις οκτώ το πρωί που έληγε η εφημερία στο Παίδων».

Έτσι, ενημέρωσαν το νοσοκομείο ότι ο διαθέσιμος χρόνος – από τις τρεις το πρωί περίπου έως τις οκτώ – είναι οριακός και είναι εξαιρετικά δύσκολο να ολοκληρωθεί η διακομιδή.

Δηλαδή, προσθέτουν, δεν υπήρξε άρνηση μεταφοράς του περιστατικού λόγω λήξης βάρδιας αλλά επισημάνθηκε ένα αντικειμενικό γεγονός.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η 7χρονη παραμένει στο Νοσοκομείο Παίδων για νοσηλεία, ενώ ο πατέρας της δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει σε νομικές ενέργειες για το συμβάν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...