Lemon-water-glass
Πόσο συχνά μπορείτε να καταναλώνετε νερό με εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή παρέχουν μια πλούσια πηγή βιταμινών, μετάλλων και διαιτητικών ινών που είναι απαραίτητες για τη συνολική ευεξία του οργανισμού. Αποτελούν καλή πηγή καλίου, φυλλικού οξέος, ασβεστίου, θειαμίνης, νιασίνης και βιταμίνης Β6, εκτός από τη βιταμίνη C. Επιπλέον, περιέχουν φυτοχημικά, όπως καροτενοειδή και φλαβονοειδή, που βοηθούν στη μείωση του κινδύνου χρόνιων ασθενειών, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις.

Τα οφέλη

Πολλοί άνθρωποι ξεκινούν την μέρα τους πίνοντας ζεστό νερό με λεμόνι. Αντίστοιχα, πολλοί είναι και οι ισχυρισμοί σχετικά με τα οφέλη του νερού με λεμόνι για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της εξισορρόπησης του pH και της προώθησης της απώλειας βάρους. Ωστόσο, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τέτοιους ισχυρισμούς. Συγκεκριμένα, πολλά από τα οφέλη, όπως η πρόσθετη ενυδάτωση ή η αύξηση της βιταμίνης C σχετίζονται με το νερό καθεαυτό ή τα εσπεριδοειδή καθεαυτά και όχι ειδικά με το συνδυασμό των δύο στοιχείων, αναφέρει η διαιτολόγος και συγγραφέας του βιβλίου, ”Vegan Fast-Food Orders”, Lauren Manaker MS, RDN, LD, CLEC.

Πολλά ιατρικά και ερευνητικά ιδρύματα συνιστούν νερό με λεμόνι για τη θεραπεία των λίθων στα νεφρά, αλλά αυτή είναι μια σύσταση, που αφορά στοχευμένα κάποιον που εμφανίζει πέτρες στα νεφρά και ελπίζει να μειώσει τον κίνδυνο έναντι ενός καθημερινού καταναλωτή.

Πόσο συχνά πρέπει να πίνετε νερό με εσπεριδοειδή;

Στο τέλος της ημέρας, δεν είναι κακό ή επιβλαβές να καταναλώνετε νερό με λεμόνι ή λάιμ για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Άλλωστε, για αρκετούς ανθρώπου είναι μια πιο ευχάριστη εναλλακτική, καθώς τους βοηθά να πίνουν περισσότερο νερό. Όλα τα εσπεριδοειδή θα λειτουργήσουν και ενώ δεν θα λαμβάνετε τόσα θρεπτικά συστατικά όσα θα λαμβάνατε από την κατανάλωση ολόκληρου του φρούτου, θα συνεχίσετε να λαμβάνετε μερικές βιταμίνες και να ενισχύετε την ενυδάτωση του οργανισμού σας.

Και δεν είναι ανάγκη να περιοριστείτε μόνο στα εσπεριδοειδή. Αντιθέτως, μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε προϊόν στο νερό, για να προσδώσετε γεύση και άρωμα σε αυτό. Αρκετοί επιλέγουν τις φράουλες ή το αγγούρι σε φέτες. Σε κάθε περίπτωση, είναι ένας πολύ καλός τρόπος, για να πίνετε περισσότερο νερό και να παραμένετε ενυδατωμένοι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μάτι δίκη
Δίκη για το Μάτι: Ελεύθεροι και με ευκολίες πληρωμής των χρηματικών ποινών οι καταδικασθέντες
Με διευκολύνσεις αφέθηκαν ελεύθεροι οι καταδικασθέντες για την πυρκαγιά στο Μάτι
Δίκη για το Μάτι: Ελεύθεροι και με ευκολίες πληρωμής των χρηματικών ποινών οι καταδικασθέντες