Τεστ σάλιου βρίσκει την αιτία της παχυσαρκίας σε κάθε άτομο
Unsplash
Πώς οι κολλητοί σου επηρεάζουν τα κιλά που παίρνεις

Δεν υπάρχει κάποια θεωρία συνωμοσίας εναντίον σου, αλλά οι συνήθειες ανάμεσα στις παρέες μας είναι πολλές φορές καταστροφικές.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Όσον αφορά το φαγητό όλοι κάποια στιγμή θα ξεφύγουμε. Κάποιοι πολλοί και άλλοι λιγότερο. Ας παραδεχτούμε όμως πως όταν βγαίνουμε για φαγητό με την παρέα μας ή όταν παραγγέλνουμε σπίτι μαζί τους, είτε διατροφή κάνουμε, είτε δίαιτα είτε διαλειμματική νηστεία και δεν ξέρουμε και εμείς τι άλλο, όλα πάνε στράφι.

Και αυτό γιατί υπάρχει πάντα ένας φίλος ο οποίος θέλει να πάρετε μια τηγανιτές πατάτες παραπάνω, ή να βάλετε μια πίτσα στη μέση ή να φέρει πάστες στις 10:00 το βράδυ από το ζαχαροπλαστείο. Γιατί τρώμε όμως όλα αυτά και άλλα τόσα με τους κολλητούς μας; Η σύντομη απάντηση είναι ότι αισθανόμαστε άνετα.

Οι έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού όταν βρίσκονται με το σύντροφό τους ενώ οι άντρες όταν βρίσκονται με την παρέα τους. Αυτό λοιπόν αποδεικνύει πως η οικειότητα αυξάνει την κατανάλωση του φαγητού, σε αντίθεση με την κατανάλωση τροφής όταν βρισκόμαστε σε ένα τραπέζι ανάμεσα σε αγνώστους.

Παράγοντες που επηρεάζουν άμεσα τις προτιμήσεις μας είναι άμεσα ψυχολογικοί και ακόμα και σε ένα τραπέζι θέλουμε να είμαστε κοινωνικά αποδεκτοί.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΤΩΣΗ ΑΕΡΟΠΛΆΝΟΥ
Τραγωδία! Συντριβή αεροσκάφους στο Κεντάκι: Τουλάχιστον 4 νεκροί και 11 τραυματίες
Τα στοιχεία για τους νεκρούς και τους τραυματίες είναι προκαταρκτικά και ο αριθμός τους ενδέχεται να αυξηθεί. Ορισμένοι από τους τραυματίες...
Τραγωδία! Συντριβή αεροσκάφους στο Κεντάκι: Τουλάχιστον 4 νεκροί και 11 τραυματίες
πανελλαδικες
Πανελλαδικές 2026: Νέος «χάρτης» σχολών και τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία
Ανατροπές στην κατανομή των τμημάτων φέρνουν αλλαγές στις επιλογές των υποψηφίων – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου
Πανελλαδικές 2026: Νέος «χάρτης» σχολών και τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία