Με ποιο καθαριστικό δεν πρέπει να καθαρίζετε ηλεκτρονικές συσκευές
Ποιο είναι το συστατικό καθαρισμού που δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε ποτέ σε ηλεκτρονικές συσκευές

Σε κάθε σπίτι υπάρχει ένα πολυχρηστικό υλικό που ξεχωρίζει για την καθαριστική του δύναμη. Ωστόσο, υπάρχουν πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να καθαρίζετε με αυτό το υλικό, μεταξύ των οποίων είναι οι ηλεκτρονικές συσκευές και οι οθόνες τους.

Συχνά παραμελούμε τις συνέπειες των καθαριστικών προϊόντων που επιλέγουμε σε διαφορετικές επιφάνειες. Ένα συστατικό που δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε ποτέ για τον καθαρισμό ηλεκτρονικών ειδών είναι το ξύδι, καθώς μπορεί να τα καταστρέψει.

Γιατί δεν πρέπει να καθαρίζετε ποτέ τα ηλεκτρονικά είδη με ξύδι

Το λευκό ξύδι είναι ένα ισχυρό οξύ αραιωμένο σε νερό, αλλά διατηρεί την οξύτητά του, η οποία μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες στα ηλεκτρονικά.

Οι οθόνες των υπολογιστών, τηλεοράσεων, κινητών και tablets αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα όταν χρησιμοποιούμε ξύδι. Το αραιωμένο οξικό οξύ μπορεί να διαλύσει την αντιθαμβωτική επίστρωση της οθόνης, να αφαιρέσει το ελαιοφοβικό φινίρισμα που απωθεί τα δακτυλικά αποτυπώματα, ακόμη και να μειώσει την ευαισθησία των οθονών αφής.

Μερικοί κατασκευαστές υποστηρίζουν ότι η αραίωση του ξυδιού στη μισή του δύναμη είναι κατάλληλη για τοπικό καθάρισμα οθονών, αλλά υπάρχουν ασφαλέστεροι τρόποι για να καθαρίσετε την οθόνη, το πληκτρολόγιο και το ποντίκι του υπολογιστή σας. Αν επιλέξετε ξύδι, είναι σημαντικό να ψεκάσετε πρώτα το πανί καθαρισμού (ιδανικά από μικροΐνες) και μετά να καθαρίσετε, αντί να ψεκάσετε απευθείας την οθόνη. Ο λόγος σχετίζεται με άλλα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει το ξύδι στα ηλεκτρονικά σας.

Αναζητώντας ασφαλέστερες εναλλακτικές για τον καθαρισμό των ηλεκτρονικών σας συσκευών, συμβουλευτείτε ειδικούς ή αναζητήστε προϊόντα σχεδιασμένα ειδικά για αυτό το σκοπό.

Το ξύδι βλάπτει τις πλακέτες ηλεκτρονικών κυκλωμάτων: Μύθος ή πραγματικότητα;

Το ξύδι, ένα κοινό οικιακό προϊόν, χρησιμοποιείται συχνά για τον καθαρισμό, αλλά είναι ασφαλές για χρήση σε ηλεκτρονικά; Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι το ξύδι μπορεί να βλάψει τις πλακέτες ηλεκτρονικών κυκλωμάτων (PCB), ενώ άλλοι το θεωρούν αποτελεσματικό καθαριστικό για διαβρωμένες μπαταρίες.

Πιθανοί κίνδυνοι:

  • Διάβρωση χαλκού: Το ξύδι μπορεί να διαβρώσει τον χαλκό, ένα βασικό υλικό στις PCB.
  • Βλάβη στις συγκολλήσεις: Το ξύδι μπορεί να αποδυναμώσει τις συγκολλήσεις και να επηρεάσει την αγωγιμότητα.
  • Υπολείμματα: Ακαθάριστο ξύδι μπορεί να αφήσει υπολείμματα που επηρεάζουν την λειτουργία των PCB.

Εναλλακτικές λύσεις:

  • Ισοπροπυλική αλκοόλη: Ασφαλέστερο για ηλεκτρονικά, εξατμίζεται γρήγορα και δεν αφήνει υπολείμματα.
  • Ειδικά καθαριστικά PCB: Διαθέσιμα στο εμπόριο, σχεδιασμένα για ασφαλή και αποτελεσματικό καθαρισμό.

Η χρήση ξυδιού για τον καθαρισμό PCB ενέχει κινδύνους. Ενώ μπορεί να είναι αποτελεσματικό σε κάποιες περιπτώσεις, η χρήση του δεν συνιστάται. Εναλλακτικές λύσεις, όπως ισοπροπυλική αλκοόλη ή ειδικά καθαριστικά PCB, είναι ασφαλέστερες και αποτελεσματικότερες μέθοδοι καθαρισμού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα