Λαχταριστή συνταγή

Θέλετε κι εσείς να ανεβάσετε σε άλλο level το σνίτσελ σας;

Τότε αυτή η συνταγή με μοτσαρέλα και σάλτσα μουστάρδας είναι για εσάς!

Υλικά για τη συνταγή

Για το σνίτσελ με μοτσαρέλα

  • 1 φλιτζάνι (120 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 φλιτζάνια (150 γρ.) panko
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
  • 500 γρ. μοτσαρέλα με μερικώς αποβουτυρωμένο γάλα

Για τη σάλτσα και τη συναρμολόγηση

  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι (ή περισσότερο) κρέμα γάλακτος πλήρους λίπους
  • 1 κουταλιά της σούπας πικάντικη μουστάρδα
  • 4 φλιτζάνια φυτικό λάδι
  • Χοντρό αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός (προαιρετικό)
  • Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής

Βήμα 1: Η τέλεια κρούστα

  • Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μπολ μεσαίου βάθους.
  • Σε άλλο μπολ μεσαίου βάθους, χτυπήστε καλά τα αυγά.
  • Σε ένα τρίτο μπολ μεσαίου βάθους, πασπαλίστε την τριμμένη φρυγανιά με αλάτι.

Βήμα 2: Επικάλυψη με τυρί και ψήσιμο

  • Κόψτε τη μοτσαρέλα σε 4 φέτες.
  • Αλευρώστε κάθε φέτα, αφαιρώντας το περίσσιο αλεύρι.
  • Βουτήξτε τη φέτα στο αυγό, αφήνοντας το περίσσιο υγρό να στάξει.
  • Πανάρετε τη φέτα με τριμμένη φρυγανιά, πιέζοντας για να κολλήσει καλά.
  • Επαναλάβετε το βήμα 3 και 4 με δεύτερο στρώμα αυγού και τριμμένης φρυγανιάς.
  • Τοποθετήστε τις φέτες σε λαδόκολλα και καταψύξτε για τουλάχιστον 30 λεπτά ή έως και 24 ώρες.

Βήμα 3: Κρεμώδης σάλτσα μουστάρδας

  • Λιώστε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Προσθέστε σκόρδο και κρεμμύδια, ανακατεύοντας για περίπου 1 λεπτό.
  • Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να αφρίσει, για περίπου 2 λεπτά.
  • Προσθέστε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να πήξει, σε μέτρια φωτιά.
  • Ανακατέψτε τη μουστάρδα και αποσύρετε από τη φωτιά.
  • Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέστε περισσότερη κρέμα γάλακτος, 1 κουταλιά της σούπας τη φορά μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή υφή.

Βήμα 4: Τηγάνισμα και σερβίρισμα

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Τηγανίστε τη μοτσαρέλα ανά 2 φέτες γυρίζοντας, μέχρι να ροδίσει καλά και να γίνει τραγανή, για 2-3 λεπτά ανά πλευρά.
  • Μεταφέρετε τις φέτες σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώστε.
  • Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες φέτες.
  • Σερβίρετε το σνίτσελ με μοτσαρέλα σε πιάτα. Διακοσμήστε με μαϊντανό (προαιρετικά).
  • Σερβίρετε με τη σάλτσα μουστάρδας και φέτες λεμονιού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber