Google
Δείτε γιατί δεν πρέπει να τις ψάξετε

Όταν προκύπτει μία νέα λέξη στην καθημερινότητά μας ή ψάχνουμε κάποια πληροφορία, είναι σύνηθες μια αναζήτηση στην Google για να βρεθεί κάθε απάντηση. 

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες λέξεις που θα ήταν καλό να αποφεύγετε να αναζητήσετε με κάθε κόστος, σύμφωνα με μια ανάρτηση στο Reddit.

Η Google είναι ο ιστότοπος με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο, με περισσότερες από 106 δισεκατομμύρια επισκέψεις μόνο τον Ιούνιο του 2023. Ωστόσο, μαζί με την αναζήτηση Google έρχονται και οι εικόνες Google, και υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι καλύτερα να μένουν κρυφά.

Ποιες λέξεις πρέπει να αποφύγετε και γιατί

Οι λέξεις συγκεντρώθηκαν σε μια δημοσίευση του It’s Gone Viral, που δημοσιεύτηκε νωρίτερα φέτος, και ορισμένες από αυτές είναι σίγουρα ανατριχιαστικές.

Όπως είναι αναμενόμενο, πολλές από αυτές σχετίζονται με την υγεία, καθώς ποιος δεν πηγαίνει αμέσως στο Google κάθε φορά που αισθάνεται λίγο άρρωστος. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με την υγεία σας να συμβουλεύεστε έναν ιατρό, αντί να αναζητάτε απαντήσεις σε ιστοσελίδες όπως το Google ή το Reddit.

«Larvae»

Η πρώτη λέξη που σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μην αναζητήσετε στο Google είναι Larvae. Το ουσιαστικό, το οποίο σύμφωνα με το λεξικό της Οξφόρδης είναι η «ενεργή άγουρη μορφή ενός εντόμου», ακούγεται σαν μια αθώα αναζήτηση.

Σύμφωνα με το νήμα του Reddit, ο παράγοντας κινδύνου αναζήτησης του Googling Larvae είναι ότι θα μπορούσατε να σκοντάψετε σε μια πάθηση με το ίδιο όνομα. Σύμφωνα με το WebMD: «Οι στοματικές προνύμφες είναι παράσιτα που εκκολάπτονται και ζουν μέσα στις στοματικές κοιλότητες ανθρώπινων και ζωικών ξενιστών. Αυτά τα παράσιτα μπορούν να προκαλέσουν μια επικίνδυνη λοίμωξη γνωστή ως μυίαση του στόματος».

«Degloving»

Ο όρος «Degloving» είναι ένας άλλος όρος που πρέπει να αποφύγετε. Αυτός ο ιατρικός όρος αναφέρεται σε έναν σοβαρό τραυματισμό όπου το δέρμα και οι μαλακοί ιστοί αποσπώνται από τους υποκείμενους μύες, τους τένοντες ή τα οστά και μπορεί να οδηγήσει σε ιδιαίτερα γραφικές εικόνες.

«Krokodil»

Η λέξη «Krokodil» είναι επίσης στη λίστα. Ενώ έχει διάφορες σημασίες σε διάφορες γλώσσες, είναι διαβόητα γνωστή ως ονομασία δρόμου για το οπιοειδές φάρμακο δεσομορφίνη. Αυτό το φάρμακο έχει συνδεθεί με σοβαρές βλάβες ιστών και άλλα προβλήματα υγείας, όπως αναφέρουν το περιοδικό Time και το CNN.

«Fournier»

Το «Fournier», το οποίο μπορεί να φαίνεται αθώο ως κοινό γαλλικό επώνυμο, είναι ένας άλλος όρος που πρέπει να αποφεύγεται. Σε ιατρικό πλαίσιο, αναφέρεται στη γάγγραινα του Fournier, μια σοβαρή λοίμωξη της περιοχής των γεννητικών οργάνων, όπως περιγράφεται από τον Εθνικό Οργανισμό για Σπάνιες Διαταραχές και το WebMD.

«Harlequin ichthyosis»

Τέλος, το «Harlequin ichthyosis» ή το σύνδρομο του μωρού Harlequin συνιστάται να μην το αναζητήσετε. Το Healthline το περιγράφει ως μια σπάνια δερματική πάθηση στα νεογέννητα, η οποία χαρακτηρίζεται από παχιά, πλακοειδή λέπια, καθιστώντας ιδιαίτερα οδυνηρή την άποψή της.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η λίστα με τις 16 παραλίες σε Αττική και Εύβοια που πρέπει να αποφύγετε

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φάρμακα
ΕΟΦ: Ανακαλείται χάπι για τη χοληστερίνη- Για ποιο πρόκειται
Tο συγκεκριμένο φαρμακευτικο προϊόν περιέχει την ουσία εζετιμίμπη, η οποία ελαττώνει τα λιπίδια που αναστέλλουν επιλεκτικά την εντερική απορρόφηση...
ΕΟΦ: Ανακαλείται χάπι για τη χοληστερίνη- Για ποιο πρόκειται
εκαβ
Οδηγός αυτοκινήτου χύπησε Παραολυμπιονίκη και την εγκατέλειψε
Για επικίνδυνη οδήγηση, σωματική βλάβη, στέρηση άδειας οδήγησης και οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος συνελήφθη o 36χρονος
Οδηγός αυτοκινήτου χύπησε Παραολυμπιονίκη και την εγκατέλειψε