ekav
Ερευνάται αν οφείλεται σε νοθευμένα ποτά

Σε σοκ βρίσκεται η τοπική κοινωνία της Κω μετά τον ξαφνικό θάνατο του 18χρονου έξω από μπαρ στον Πειραιά, τα ξημερώματα της Κυριακής (28/1).

Ο 18χρονος κατέρρευσε μετά από κατανάλωση αλκοόλ, έξω από νυχτερινό κέντρο σε παράπλευρο δρόμο του λιμανιού και παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο Τζάνειο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε ξεψύχησε.

Η νεκροψία-νεκροτομή στον 18χρονο πραγματοποιήθηκε σήμερα (29/1) και ο θάνατος του αποδόθηκε σε ανακοπή καρδιάς.

Τι λέει ο πατέρας του

Συγγενείς και μία φίλη του θύματος μιλούν στο Live News για τον 18χρονο, περιγράφουν εικόνες, σκέψεις αλλά και συναισθήματα και δηλώνουν συγκλονισμένοι με την τραγική είδηση του χαμού του.

«Ήταν πάρα πολύ καλό παιδί, με αρχές. Δεν έχουμε μάθει τίποτα. Το μόνο που μάθαμε είναι από καρδιά, αλλά άλλοι λένε αυτό, άλλοι λένε ότι βγήκε να πιει ποτό και έπεσε κάτω», δήλωσε μία φίλη του 18χρονου.

«Δεν έχει βγει κάποιο πόρισμα», σημείωσε ο θείος του και πρόσθεσε: «Δεν έχουν πει τίποτα, θα περιμένουν τις τοξικολογικές εξετάσεις».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, ο πατέρας του, μετέφερε όλα όσα του είπαν οι φίλοι του γιου του για τα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ. «Ήταν μια παρέα 7 ατόμων, είχαν πάρει ένα μπουκάλι βότκα και γλεντούσαν. Και κάποια στιγμή ένιωσε μία αδιαθεσία και έπεσε κάτω. Έπιασε, μου είπαν, το στήθος του και έπεσε» είπε.

Η παρέα του είπε στον πατέρα πως δεν είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Ο ίδιος τόνισε πως ο γιος του δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας και ήταν αθλητικός τύπος. «Έπαιζε μπάσκετ, λίγο ποδόσφαιρο και τώρα τελευταία χόρευε».

Ήταν νοθευμένα τα ποτά;

Οι πρόσθετες εξετάσεις θα γίνουν σε δύο διαφορετικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί αν το αλκοόλ που σέρβιραν στον 18χρονο ήταν νοθευμένο, όπως φοβούνται οι δικοί του, οι οποίοι ελπίζουν να πέσει φως στις συνθήκες της τραγωδίας.

«Από τις τοξικολογικές εξετάσεις θα δοθούν απαντήσεις στο τι προκάλεσε τη βαρύτατη κλινική εικόνα του 18χρονου. Μιλάμε για μια απώλεια συνείδησης και ένα επεισόδιο εμετού, το οποίο απόφραξε την αεροφόρα οδό με αποτέλεσμα να μην μπορεί να οξυγονωθεί και να προκληθούν βλάβες ανεπανόρθωτες. Γι’ αυτό οι γιατροί δεν μπορούσαν να τον επαναφέρουν», εξήγησε στο MEGA ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

«Για να συμβεί κάτι τέτοιο μιλάμε για τεράστιες ποσότητες αλκοόλ. Διαφορετικά πρέπει να ψάξουμε για νόθευση των ποτών, όπου οι ποσότητες μπορεί να είναι πολύ μικρότερες και οι επιπλοκές πολύ βαρύτερες», εξήγησε ο ίδιος και ξεκαθάρισε ότι «δεν μιλάμε για κάποιο παθολογικό αίτιο».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα