lgbt
Associated press
Απάντηση στις αναχρονιστικές απόψεις από τους κόλπους της Ιεράς Συνόδου δίνει η “Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία” - «Η ομοφυλοφιλία δεν είναι ψυχική νόσος»

Σε μια αυτονόητη διατύπωση προχώρησε ξανά η “Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία”, μετά τα όσα ακούστηκαν από εκκλησιαστικούς φορείς με αφορμή τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Αναλυτικότερα, τόνισε ότι η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί ψυχική νόσο. Μια τοποθέτηση που ήρθε μετά τις αναχρονιστικές αιτιάσεις από τους κόλπους της Ιεράς Συνόδου, ακόμη κι αν ήταν υπερβολικά λακωνική.

Με μία πολύ σαφή ανακοίνωση η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία απάντησε στην εκκλησία για τη στάση που τηρεί απέναντι στην ομοφυλοφιλία.

«Η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία (ΕΨΕ) τονίζει, ρητά και κατηγορηματικά, ότι η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί ψυχική νόσο» αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Η εν λόγω ανακοίνωση έρχεται να απαντήσει στην αντιμετώπιση της εκκλησίας απέναντι στην ομοφυλοφιλία, καθώς κατά τη διάρκεια της Ιεράς Συνόδου τη χαρακτήρισαν ψυχικό νόσημα.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισήμανε ότι η εκκλησία θα περιμένει τα παιδιά να μεγαλώσουν, προκειμένου να αποφασίσουν τα ίδια αν επιθυμούν να βαπτιστούν.

Από την άλλη, ο  αρχιεπίσκοπος Αθηνών επιχείρησε να συμπεριλάβει την άποψή του για τις βαπτίσεις των παιδιών που μεγαλώνουν από ομόφυλα ζευγάρια στο πλαίσιο της σημερινής κοινωνίας υποστηρίζοντας ευθέως ότι τα σημερινά παιδιά δεν μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον χριστιανικών αρχών.

«Πρέπει να επιστρέψουμε ξανά στην παράδοση. Αν η βάπτιση γίνεται στη μικρή ηλικία των παιδιών, είναι διότι μέσα στην Εκκλησία είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι το παιδί μεγαλώνει μέσα σε ένα περιβάλλον χριστιανικών αρχών. Επομένως δεν χρειαζόταν κατήχηση, γιατί γινόταν εντός του περιβάλλοντος. Τώρα που αλλάζουν τα πράγματα, δεν είμαστε κατά των παιδιών. Τα παιδιά τα αγαπάμε και νοιαζόμαστε περισσότερο απ’ όλους τους άλλους. Η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να φτάσουν σε μία ηλικία και όταν μεγαλώσουν και επιθυμούν να βαπτιστούν θα βαπτιστούν» τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Δεν θα μπορούσε να περιμένει κάποιος διαφορετική τοποθέτηση από τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής. «Συμφωνώ απολύτως με τον Μακαριώτατο με όσα είπε. Γιατί το ίδιο Ευαγγέλιο διαβάζουμε, το ίδιο Ευαγγέλιο, διδάσκουμε και δε θα μπορούσε να υπάρχει κάποια διαφορετική άποψη σε αυτό το θέμα» απάντησε και ο κκ Ελπιδοφόρος συμπληρώνοντας:«Δεν έχω να προσθέσω τίποτα, τα είπε όλα ο Μακαριώτατος».
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί
Οδηγός για τις οριστικές τοποθετήσεις: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί ΠΕ
ΠΥΣΠΕ: Ξεκινούν οι δηλώσεις για οργανικά κενά και βελτιώσεις θέσεων – Αναλυτικά οι τρεις φάσεις
Οδηγός για τις οριστικές τοποθετήσεις: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί ΠΕ
Χρύσα Χοτζογλου
Στο πλευρό της Χρύσας Χοτζόγλου οι δάσκαλοι του Βύρωνα και της Καισαριανής - Κλιμάκωση κινητοποιήσεων ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις
Ο Σύλλογος «Ρόζα Ιμβριώτη» καταγγέλλει την υπουργική απόφαση και ζητά δικαίωση
Στο πλευρό της Χρύσας Χοτζόγλου οι δάσκαλοι του Βύρωνα και της Καισαριανής - Κλιμάκωση κινητοποιήσεων ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις
ακροπολη
Πλημμύρισε η Ακρόπολη για τη διεθνή ημέρα μνημείων: Χιλιάδες πολίτες στον Ιερό Βράχο με ελεύθερη είσοδο
Από τις πρώτες πρωινές ώρες επικρατεί το αδιαχώρητο, καθώς χιλιάδες επισκέπτες, τουρίστες αλλά και κάτοικοι της πόλης, αξιοποιούν τη δυνατότητα...
Πλημμύρισε η Ακρόπολη για τη διεθνή ημέρα μνημείων: Χιλιάδες πολίτες στον Ιερό Βράχο με ελεύθερη είσοδο