Δολοφονία στη Χαλκίδα
«Είναι πάρα πολύ εύθραυστη κοπέλα. Ο ψυχικός κόσμος της έχει καταρρεύσει, όχι τώρα, εδώ και χρόνια»

Για ένα περιστατικό προ 15ετίας που τάραξε τον ψυχικό κόσμο της 39χρονης, η οποία κατηγορείται ότι σκότωσε τον 43χρονο ξυλουργό στη Χαλκίδα, έκανε λόγο ο δικηγόρος της.

«Είναι μια καλή και φιλήσυχη γυναίκα, ένας άνθρωπος της εκκλησίας… Όπως αντιλαμβάνεστε, κάτι έγινε, για να υπάρξει τέτοια εξέλιξη και να κάνει κάτι τόσο βίαιο», είπε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος της 39χρονης, Θέμης Κωντσιλίδης.

«Είναι μια γυναίκα πιεσμένη, ο ψυχικός της κόσμος έχει καταρρεύσει εδώ και πολλά χρόνια», συνέχισε ο συήγορος υπεράσπισης. «Δεν ήταν εμμονική με το θύμα. Σιγά σιγά φαίνεται η αλήθεια», είπε ακόμη.

Παράλληλα πήρε και πάλι αποστάσεις από την καταγγελία του πατέρα της 39χρονης: «Είναι σκληρή η λέξη αυτή, “βιασμός”. Υπήρχε ένα περιστατικό πριν από 15 χρόνια. Δεν ξέρω πόσοι το γνώριζαν… Πιθανώς να ήταν 2-3 άτομα, ήταν πολύ λίγα. Αυτό το περιστατικό ήταν μεταξύ θύματος και θύτη. Δεν θέλω να πω περισσότερα. Αυτό το περιστατικό της τάραξε τον ψυχικό της κόσμο. Υπήρχαν διάφορα γεγονότα, λόγω των οποίων δεν μπορούσε να ηρεμήσει αυτή η γυναίκα. Είχε φτιάξει τη ζωή της, είχε παιδάκια, αλλά δεν ήταν καλά. Υπάρχουν πράγματα, που δεν την άφηναν να ηρεμήσει».

«Υπάρχει ένα φονικό. Σκοτώθηκε ένας άνθρωπος […] Δεν προκύπτει αυτό που ισχυρίζεται η πλευρά της οικογένειας του θύματος ότι σχεδίαζε δύο χρόνια την πράξη της», υποστήριξε ο δικηγόρος.

Στη συνέχεια ο συνήγορος της 39χρονης είπε ότι η γυναίκα «έχει καταλάβει την πράξη της. Είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από προχθές. Είναι πάρα πολύ εύθραυστη κοπέλα. Ο ψυχικός κόσμος της έχει καταρρεύσει, όχι τώρα, εδώ και χρόνια».

Σχετικά με τον σύζυγο της δράστιδος, ο δικηγόρος της είπε ότι «με το θύμα ήταν από το ίδιο χωριό, έχουν μεγαλώσει μαζί. Είναι παιδικοί φίλοι. Ο σύζυγος τη στηρίζει την 39χρονη. Έχουν μια εξαιρετική σχέση…».

«Είχε ερωτική εμμονή»

«Δεν υπήρχε τίποτα πριν 15 χρόνια, αλλιώς τα ζευγάρια δεν θα έκαναν παρέα» είπε από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Θανάσης Τάρτης.

«Δεν υπήρχε ποτέ σχέση, το θύμα ήταν προσωπικός μου φίλος», πρόσθεσε.

Παράλληλα υποστήριξε ότι ο ξυλουργός «τέλος 2021, αρχές 2022, έξι μήνες μετά τον γάμο του, ήρθε στο γραφείο μου μαζί με τη σύζυγό του, ήταν πανικόβλητος».

Ο κ. Τάρτης περιέγραψε και μήνυμα της 38χρονης δράστιδος που είδε στο κινητό του θύματος και στο οποίο, όπως είπε, έγραφε «αν δεν σε έχω εγώ, δεν θα σε έχει καμία».

Όπως είπε ο δικηγόρος της οικογένειας του 43χρονου «ο Σάκης μίλησε στον φίλο του και έτσι σταμάτησαν οι πιέσεις», ενώ συμπλήρωσε ότι «τίποτε απολύτως δεν είχε συμβεί για να προκαλέσει το φονικόΔύο χρόνια δεν τον είχε ενοχλήσει. Αν δείτε το βίντεο που ο Σάκης βγαίνει από το σπίτι του, βγαίνει τόσο χαλαρός, δεν είχε λόγο να ανησυχεί για κάτι».

«Θεωρώ ότι είχε ερωτική εμμονή, ίσως να έβλεπε στο θύμα, αυτό που δεν έβλεπε τον σύζυγό της» πρόσθεσε ο κ. Τάρτης για την 39χρονη, σημειώνοντας ότι «ακόμα και τα ψυχιατρικά προβλήματα που επικαλούνται, δεν αξιολογήθηκαν ως ιδίαιτερα σοβαρά, γιατί θα είχε ζητηθεί ο εγκλεισμός της στο ψυχιατρείο».

Κατά τον ίδιο, ο σχεδιασμός της δολοφονίας ήταν πλήρης. «Εφυγε από τις 6 το πρωί από το χωριό της, είχε παρακολουθήσει πότε έφευγε ο Σάκης, είχε δει το αυτοκίνητό του, είχε πάει με δύο μαχαίρια, μην τυχόν και σπάσει το ένα…».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νοσοκομείο Γεννηματάς
Αλλάζει πλήρως το ΕΣΥ: Γίνεται αυτόνομος Οργανισμός με ξεχωριστή χρηματοδότηση και αξιολόγηση
Η ρύθμιση αυτή θα μετατρέψει ουσιαστικά το σύστημα υγείας σε έναν απολύτως αυτόνομο φορέα
Αλλάζει πλήρως το ΕΣΥ: Γίνεται αυτόνομος Οργανισμός με ξεχωριστή χρηματοδότηση και αξιολόγηση