Πλειστηριασμοί
Οι αγωνιστές καταδικάστηκαν για την συμμετοχή τους στον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς

Η Κίνηση Ενωτικής Μαχόμενης Αριστεράς με σχετική της ανακοίνωση καταδικάζει την απόφαση του δικαστηρίου για τους 4 αγωνιστές που συμμετέχουν στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς κατοικιών.

Συγκεκριμένα 4 άτομα καταδικάστηκαν σε 18μηνη φυλάκιση με αναστολή για τον αγώνα τους, τονίζοντας χαρακτηριστικά, «Η καταδικαστική απόφαση για τους 4 αγωνιστές καθώς και η ομηρεία δεκάδων άλλων έχουν στόχο να ανακόψουν το μαζικό κίνημα διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης που αναπτύσσεται από επιτροπές, συνδικάτα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Η ανακοίνωση:

Την Παρασκευή 12 Γενάρη καταδικάστηκαν σε 18μηνη φυλάκιση με αναστολή, μετά από 6 χρόνια συνεχών αναβολών της δίκης, τέσσερεις αγωνιστές του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, από τις τράπεζες και τα funds των κατοικιών χιλιάδων πολιτών.

Οι αγωνιστές αυτοί είναι οι: Παναγιώτης Λαφαζάνης, Αντώνης Μαυρομμάτης και οι αδελφοί Ηλίας Παπαδόπουλος και Λεωνίδας Παπαδόπουλος.

Διώχθηκαν με κατασκευασμένες κατηγορίες και καταδικάστηκαν για τη συμμετοχή τους στον αγώνα για τη διάσωση από τα αρπακτικά κατοικιών αδύναμων οικονομικά πολιτών λόγω των μνημονιακών συνθηκών δραματικής μείωσης των μισθών και εντεινόμενης ακρίβειας.

Οι κυβερνήσεις διαδοχικά ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ τηρώντας πιστά τις μνημονιακές συνθήκες που υπόγραψαν άφησαν απροστάτευτη την πρώτη κατοικία δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να αντιμετωπίσει τις μαζικές κινητοποιήσεις στα ειρηνοδικεία και τα συμβολαιογραφεία με τη θεσμοθέτηση και εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, καθεστώς που διατήρησε και διατηρεί και η κυβέρνηση της Ν.Δ. με 100δες πλειστηριασμούς καθημερινά.

 Η καταδικαστική απόφαση για τους 4 αγωνιστές καθώς και η ομηρεία δεκάδων άλλων έχουν στόχο να ανακόψουν το μαζικό κίνημα διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης που αναπτύσσεται από επιτροπές, συνδικάτα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η εντεινόμενη ακρίβεια, στα είδη διατροφής, στο ρεύμα, στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, κάνει εφιαλτικές τις συνθήκες ζωής μεγάλου τμήματος του πληθυσμού της χώρας.

Μόνο η μαζική απάντηση από τους εργαζόμενους και τους ανέργους της χώρας μας με κινητοποιήσεις μπορεί να αποτρέψει την επιδείνωση αυτής της κατάστασης.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα