Κατάσχεση κύριας κατοικίας
Η γυναίκα εξήγησε ότι πριν κλείσει η επιχείρησή της πλήρωνε κανονικά τις δόσεις του δανείου της, ωστόσο όταν έμεινε άνεργη δυσκολευόταν

Διαμαρτυρία πραγματοποιείται από νωρίς το πρωί σήμερα Παρασκευή στην Κυψέλη, με αφορμή την έξωση μιας άνεργης γυναίκας από το σπίτι της που αποτελεί και τη μοναδική κατοικία της.

Πρόκειται για ένα μικρό διαμέρισμα για το οποίο η γυναίκα έχει χρέος 40.000 ευρώ. Η ίδια εξηγεί ότι πριν κλείσει η επιχείρησή της πλήρωνε κανονικά τις δόσεις του δανείου της, ωστόσο όταν έμεινε άνεργη δυσκολευόταν. Παρ’ όλ’ αυτά, προσπάθησε να βρει λύση, όπως επίσης και να μπει στον νόμο Κατσέλη.

«Με το που έκλεισα το μαγαζί δεν μπορούσα να πληρώσω, συν ότι είχε ξεκινήσει η γνωστή κρίση. Προσπαθήσαμε και με τον δικηγόρο μου να βρεθεί μια λύση, αλλά αρνιόταν το funds να έρθει σε επαφή μαζί μας. Κάποια στιγμή, πριν τον πλειστηριασμό, ζήτησε να του δώσουμε 30.000 μετρητά - άνεργη είμαι - και τα υπόλοιπα σε δόσεις των 500 ευρώ τον μήνα. Τους είπε ο δικηγόρος μου ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει» εξηγεί.

«Μέχρι και την ημέρα του πλειστηριασμού μας κορόιδευαν»
Στη συνέχεια η κ. Τρύφωνος καταγγέλλει ότι, ενώ της είχαν πει ότι θα δοθεί παράταση για τον πλειστηριασμό, η διαδικασία δεν σταμάτησε ποτέ.

«Προσπαθήσαμε και πριν τον πλειστηριασμό να τους βρούμε και αυτοί εξαφανισμένοι. Μέχρι και την ημέρα του πλειστηριασμού μας κορόιδευαν. Μας είχαν κάτω υποτίθεται για να συζητήσουμε και θα μου έδιναν, υποτίθεται, κάποια παράταση και αυτοί πλειστηρίασαν το σπίτι και μας είχαν εκεί για να κάνουν τη δουλειά τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Στον νόμο Κατσέλη έκανα προσπάθεια για να μπω, δυστυχώς δεν μπόρεσα για μία παρεξήγηση. Έχω ξανά δικαστήριο για τον νόμο Κατσέλη. Στον εξωδικαστικό μηχανισμό, δεν γινόταν με τίποτα. Τους είπε ο δικηγόρος μου ότι δεν μπορώ να τα πληρώσω, εγώ είμαι άνεργη» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι από τον Ιούλιο που έχασε και τον σύντροφό της είναι μόνη στη ζωή.

«Είμαι μόνη μου, πρέπει να βρω λύση μόνη μου και στο να αδειάσω το σπίτι και να μείνω κάπου. Έχω την αδερφή μου, αλλά πόσο να με φιλοξενήσει;» διερωτάται.

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής για την προσπάθεια έξωσης άνεργης στην Κυψέλη επισημαίνει τα εξής:

«Τα κοράκια δεν εμφανίστηκαν στην Κυψέλη, μετά την άμεση αντίδραση της ίδιας της γειτονιάς των φορέων των επαγγελματιών και των σωματείων.
 
Κανένας εφησυχασμός ! Παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα!
 
Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός.
 
Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα φέρει περισσότερους επαγγελματίες στην ίδια δύσκολη θέση με την κ. Ελίζα. Για αυτούς τους λόγους χρειάζεται να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η οργάνωση στις ενώσεις και στους συλλόγους των επαγγελματιών.
 
Οι επαγγελματίες να δώσουν απάντηση στη νέα φοροεπιδρομή της Κυβέρνησης με τη μαζική τους συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 8 Νοέμβρη στις 6:30 μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος
».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα