zakinthos_plistiriasmos
Ανεστάλη πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας πολύτεκνης οικογένειας – Ρύθμιση από μηδενική βάση με την Τράπεζα

Η αναστολή του πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας μιας πολύτεκνης οικογένειας στη Ζάκυνθο, αλλά και η ρύθμιση της οφειλής από μηδενική βάση και με όρους που να μπορεί η οικογένεια να πληρώσει το χρέος της, επετεύχθη μετά την κινητοποίηση που την Τρίτη έξω από την Εθνική Τράπεζα, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου (ΕΚΖ), με τη συμμετοχή και άλλων φορέων και πολιτών του νησιού,

Οι συγκεντρωμένοι συναντήθηκαν με τη διεύθυνση της Εθνικής Τράπεζας Ζακύνθου, η οποία με τη σειρά της επικοινώνησε με την κεντρική διεύθυνση του ιδρύματος, προκειμένου να ανασταλεί ο πλειστηριασμός και να συμφωνηθούν πιο ευνοϊκοί, για την οικογένεια, όροι αποπληρωμής του δανείου, όπως και έγινε.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Δ.Σ. του ΕΚΖ αναφέρεται: «Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τους συλλόγους που παρευρέθηκαν στην κινητοποίηση δηλώνοντας με την παρουσία τους ότι η υπεράσπιση της περιουσίας των εργαζομένων είναι δική μας υπόθεση. Ο αγώνας συνεχίζεται. Θα είμαστε στο πλευρό των οικογενειών που κινδυνεύουν με πλειστηριασμό, στο πλευρό όλου του λαού για την υπεράσπιση της κατοικίας μας, του εισοδήματός μας, της ζωής μας».

Ο πρόεδρος του ΕΚΖ, Γιώργος Κωνσταντίνου, δήλωσε: «Είναι πραγματικά μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές που είχαμε στη Ζάκυνθο. Η αλληλεγγύη αυτό το κύμα αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε από τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της Ζακύνθου ανάγκασε την Εθνική Τράπεζα να αναστείλει τον πλειστηριασμό και να πάει σε μηδενική ρύθμιση, από την αρχή. Μια τετραμελής οικογένεια παραμένει στο σπίτι της. Είναι πολύ συγκινητικό αυτό που συμβαίνει».

«Τελικά έγινε αναστολή του πλειστηριασμού και ρύθμιση από μηδενική βάση, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες της οικογένειας. Αυτό ήταν το αίτημα μας και νιώθουμε μεγάλη χαρά που τα καταφέραμε. Η πίεση αυτής της κινητοποίησης έφερε αποτελέσματα», κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας
Επιτροπές ελέγχου αιτήσεων για ένταξη στο Σώμα Αξιολογητών για τις εξετάσεις πιστοποίησης πολιτών τρίτων χωρών
Συγκρότηση επιτροπών ελέγχου των αιτήσεων, των δικαιολογητικών και των ενστάσεων των υποψηφίων για ένταξη στο Σώμα Αξιολογητών /τριών, για τις...
Επιτροπές ελέγχου αιτήσεων για ένταξη στο Σώμα Αξιολογητών για τις εξετάσεις πιστοποίησης πολιτών τρίτων χωρών