revenge πορνογραφια
Όλα όσα υποστήριξαν στην απολογία τους

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους οι δύο ανήλικοι μαθητές, οι οποίοι κατηγορούνται για παιδική πορνογραφία σε βάρος συμμαθητριών τους σε Γυμνάσιο του Ηρακλείου, με την χρήση πλαστών φωτογραφιών.

Μοναδική προϋπόθεση είναι να παρακολουθούν και οι δύο πρόγραμμα με παιδοψυχολόγους στο ΕΛΜΕΠΑ.

Σε βάρος και των δύο μαθητών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, ωστόσο, λόγω του ότι είναι ανήλικοι, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, έχουν ανάλογη ποινική μεταχείριση.

Συγκεκριμένα, σε βάρος τους ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για παραγωγή, διαβίβαση και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω πληροφοριακών συστημάτων με τη χρήση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη, κατά συρροή.

Στη συνέχεια οι δύο ανήλικοι οδηγήθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας και, απολογούμενοι, εμφανίστηκαν να «τα ρίχνουν» ο ένας στον άλλο.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο δικηγόρος του 13χρονου μαθητή, ο ανήλικος υποστήριξε πως εξαναγκάστηκε από την συγκατηγορούμενη συμμαθήτριά του, με την απειλή του ξυλοδαρμού, να προβεί στην παραποίηση των φωτογραφιών των συμμαθητριών του.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο μαθητής, το κορίτσι τον απείλησε ότι θα βάλει δύο Ρομά, γνωστούς της, να τον δείρουν, αν δεν παραποιήσει τις φωτογραφίες. Επίσης, ο δικηγόρος υποστήριξε ότι το αγόρι τα δύο τελευταία χρόνια έπεφτε θύμα bullying από την ίδια.

Μάλιστα, η 13χρονη φέρεται να είχε πριν από ένα χρόνο χρησιμοποιήσει τμήμα φωτογραφίας γυμνού άνδρα, στην οποία είχε αναγράψει το όνομά του ανήλικου μαθητή, και να την είχε διακινήσει στο διαδίκτυο. Για το θέμα είχε ενημερώσει τους γονείς του, οι οποίοι, ωστόσο, αποφάσισαν να μη δώσουν συνέχεια.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της συγκατηγορούμενής του μαθήτριας ανέφερε πως η κοπέλα αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζει πως δεν έχει καμία συμμετοχή στην υπόθεση και πως ο συμμαθητής της ήταν εκείνος που τής έστειλε τις παραποιημένες φωτογραφίες και εκείνη απλώς τις έστειλε σε μια φίλη της, με την οποία συνομιλούσε εκείνη την στιγμή διαδικτυακά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα