προσλήψεις εκπαιδευτικών κινητό τηλέφωνο
Εύκαμπτα, δεν θα ξεφορτίζουν, θα αυτοεπιδιορθώνονται, θα είναι από βιώσιμα υλικά

Η ιστοσελίδα mobile.co.uk, δημοσίευσε μία νέα μελέτη για το πώς θα μοιάζουν τα κινητά τα επόμενα χρόνια και ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά τους.

Εύκαμπτα κινητά

κινητο

Μια φουτουριστική τεχνολογία που έχει ήδη παρουσιάσει κάποια πρώτα δείγματα είναι αυτή των αποκαλούμενων εύκαμπτων κινητών τηλεφώνων.

Αναδιπλούμενα τηλέφωνα όπως το Motorola Razr Plus χρησιμοποιούν ήδη ορισμένα εύκαμπτα υλικά για το άνοιγμα και το κλείσιμο μιας μεγάλης οθόνης αφής.

Ωστόσο η ευελιξία περιορίζεται επί του παρόντος σε περιορισμένα μέρη της οθόνης. Η Motorola παρουσίασε επίσης το πρωτότυπο ενός κινητού τηλεφώνου που τυλίγεται στον καρπό όπως ένα βραχιόλι. Στόχος πάντως είναι η δημιουργία συσκευών που είναι 100% εύκαμπτες και θα αποτελούν ένα τεχνολογικό αλλά και αισθητικό αριστούργημα.

Κινητά που δεν θα ξεφορτίζουν

κινητο

Στο μέλλον δεν θα χρησιμοποιούμε απλώς τα τηλέφωνά μας διαφορετικά, αλλά θα τα τροφοδοτούμε και διαφορετικά. Οι ειδικοί λένε ότι η φόρτιση του τηλεφώνου σας μπορεί μια μέρα να φαίνεται τόσο παλιομοδίτικη όσο φαίνεται σήμερα ένα ενσύρματο σταθερό τηλέφωνο. Ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, η ηλιακή ενέργεια είναι ουσιαστικά απεριόριστη, και ήδη βλέπουμε τόσες πολλές καινοτομίες, με αντικείμενα που χωράνε στην τσέπη μας και σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθεί σύμφωνα με τους ειδικούς και η βιομηχανία των κινητών τηλεφώνων με συσκευές που θα έχουν ενσωματωμένα ηλιακά πάνελ.

Το 2016, η ιαπωνική εταιρεία κατασκευής τηλεφώνων Kyocera ανακοίνωσε ότι είχε δημιουργήσει ένα τηλέφωνο που φορτίζει στο φως του Ήλιου. Η συσκευή λειτούργησε εγκαθιστώντας ένα φωτοβολταϊκό στρώμα στην οθόνη και υποτίθεται ότι με παραμονή τριών λεπτών στο ηλιακό φως θα επιτρέπει στον κάτοχο του ένα λεπτό τηλεφωνικής συνομιλίας.

Ωστόσο, δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να κρατούν τα τηλέφωνά τους στις τσέπες τους η συσκευή δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ενδιαφέρον. Οι βελτιώσεις σε μπαταρίες και ηλιακούς συλλέκτες θα μπορούσαν να καταστήσουν βιώσιμη την τεχνολογία εάν μπορούν να φορτιστούν αρκετά γρήγορα κατά τη σύντομη έκθεση στο ηλιακό φως. Οι ειδικοί λένε ότι η αυξανόμενη ζήτηση για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα ωθήσει την ανάπτυξη της ηλιακής τεχνολογίας για κινητά τηλέφωνα.

Κινητά που αυτοεπιδιορθώνονται

Άπαντες φοβούνται τη στιγμή που το τηλέφωνο τους θα πέσει κάτω και η οθόνη του θα μετατραπεί σε έναν ιστό αράχνης από τις ρωγμές. Για να μην χρειάζεται να πληρώνει κάποιος για επισκευή ή ακόμη και αλλαγή συσκευής οι ειδικοί λένε ότι τα τηλέφωνα του μέλλοντος μπορεί να είναι σε θέση να επιδιορθώνουν μόνα τους τις ζημιές που έχουν υποστεί. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάπτυξη τεχνολογιών ανίχνευσης ρωγμών οθόνης καθώς και η τεχνολογία αυτο-επισκευής τους.

Βιώσιμα υλικά

Μέχρι να κάνουν τα τηλέφωνα που αυτοεπιδιορθώνονται μια λύση για να επιβαρύνει λιγότερο το περιβάλλον η βιομηχανία των κινητών τηλεφώνων είναι η χρήση περισσότερων βιώσιμων πόρων. Τα smartphone έχουν μεγάλο αντίκτυπο στους παγκόσμιους πόρους, καθώς χρειάζονται μεγάλες ποσότητες σπάνιων ορυκτών όπως το κοβάλτιο για να παραχθούν. Πάνω από το 70% του παγκόσμιου κοβαλτίου εξορύσσεται στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, όπου η παιδική εργασία και οι φρικτές συνθήκες είναι συνηθισμένες. Η ανάπτυξη νέων υλικών με βελτιωμένη περιβαλλοντική απόδοση μπορεί να μειώσει την τρέχουσα εξάρτηση της βιομηχανίας από μη ανανεώσιμους πόρους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ZAXARAKI XALKIDIKI
Στο επίκεντρο η Παιδεία στη Χαλκιδική: Συνάντηση Γ. Γιώργου με Σ. Ζαχαράκη για κρίσιμα ζητήματα του νομού
Αναλυτικό υπόμνημα με αιτήματα για στελέχωση, εξοπλισμό και ενίσχυση σχολικών μονάδων κατέθεσε ο βουλευτής Χαλκιδικής – Ειδική μνεία στις...
Στο επίκεντρο η Παιδεία στη Χαλκιδική: Συνάντηση Γ. Γιώργου με Σ. Ζαχαράκη για κρίσιμα ζητήματα του νομού
ψαρια
Αυτό είναι το Νο1 υγιεινό ψάρι για ισορροπημένη διατροφή και υγεία
Γιατί ξεχωρίζει ως η ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν ένα νόστιμο και ταυτόχρονα θρεπτικό ψάρι με χαμηλό υδράργυρο, πλούσιο σε ωμέγα-3 και πρωτεΐνη
Αυτό είναι το Νο1 υγιεινό ψάρι για ισορροπημένη διατροφή και υγεία
ασεπ
Ο νέος σχεδιασμός της Κυβέρνησης για την αξιολόγηση: «e-Peitharxika», νέο Πειθαρχικό Συμβούλιο, στέρηση μισθού και απολύσεις
Κυβέρνηση προς εκπαιδευτικούς: Θα χάνουν αμοιβές όσοι δημόσιοι υπάλληλοι αρνούνται τη διαδικασία – Βαρύτερες κυρώσεις για τους υπότροπους
Ο νέος σχεδιασμός της Κυβέρνησης για την αξιολόγηση: «e-Peitharxika», νέο Πειθαρχικό Συμβούλιο, στέρηση μισθού και απολύσεις