Καρκίνος του μαστού
Ενώ ο κίνδυνος καρκίνου του μαστού τείνει να αυξάνεται με την ηλικία, οι περισσότερες ασθενείς που διαγιγνώσκονται σε πρώιμο στάδιο αναρρώνουν

Η σωματική άσκηση μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού στις νεαρές γυναίκες έως και 10%, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη ειδικών από το Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο στο Λονδίνο.

Η μελέτη ανέλυσε δεδομένα από 547.000 γυναίκες για μια μέση περίοδο σχεδόν 12 ετών, παρακολουθώντας τα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας και την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ενασχόληση με χαλαρές σωματικές δραστηριότητες, όπως το περπάτημα ή η ποδηλασία, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα εκτός εργασίας, μείωσε σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Στην πραγματικότητα, το πιο δραστήριο 10% των γυναικών είχε 10% χαμηλότερο κίνδυνο σε σύγκριση με το λιγότερο δραστήριο 10%. Παραδόξως, η μελέτη δεν διαπίστωσε πρόσθετα οφέλη από την παράταση της διάρκειας ή την αύξηση της έντασης της σωματικής δραστηριότητας.

Η σημασία της καταπολέμησης του καρκίνου του μαστού

Ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο διαδεδομένη κακοήθης ασθένεια μεταξύ των γυναικών παγκοσμίως. Ενώ ο κίνδυνος καρκίνου του μαστού τείνει να αυξάνεται με την ηλικία, οι περισσότερες ασθενείς που διαγιγνώσκονται σε πρώιμο στάδιο αναρρώνουν.

Ο Δρ Simon Vincent - διευθυντής έρευνας στο Breast Cancer Now, τον οργανισμό που χρηματοδότησε τη μελέτη - τόνισε την ανάγκη να βρεθούν νέοι τρόποι πρόληψης του καρκίνου του μαστού, ιδίως στις νεαρές γυναίκες. Ενώ είναι δύσκολο να προβλεφθεί ποιος θα αναπτύξει καρκίνο του μαστού. Ο Vincent τόνισε τη σημασία της λήψης μέτρων για τη μείωση του ατομικού κινδύνου. Τόνισε τη σημασία της υποστήριξης των γυναικών στην πραγματοποίηση μικρών, υγιεινών αλλαγών στον τρόπο ζωής τους, οι οποίες μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στη συνολική τους υγεία και να συμβάλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Προηγούμενες μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι η σωματική δραστηριότητα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου στις γυναίκες στην εμμηνόπαυση. Αν και ο ακριβής μηχανισμός που συνδέει την άσκηση και τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού δεν έχει ακόμη κατανοηθεί πλήρως, ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι η άσκηση μπορεί να μειώσει τα οιστρογόνα και την τεστοστερόνη, οι οποίες έχουν συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

german school
ΠΕΚΑΓΕΠΕ: Καθηγητές άνευ Πτυχίου Γερμανικής Φιλολογίας διδάσκουν Γερμανικά σε Ελληνικό Λύκειο στο Αννόβερο!
«Απίστευτο και όμως αληθινό!» - Τι καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών/τριών Γερμανικής Γλώσσας ΠΕ
ΠΕΚΑΓΕΠΕ: Καθηγητές άνευ Πτυχίου Γερμανικής Φιλολογίας διδάσκουν Γερμανικά σε Ελληνικό Λύκειο στο Αννόβερο!