Απίστευτο: Έδωσαν καθαριστικό σε ηλικιωμένη αντί για νερό - Τη σκότωσαν
Νεκρή η ηλικιωμένη που της δόθηκε καθαριστικό-απολυμαντικό – Τραγωδία σε γηροκομείο

Σε γηροκομείο του Ηρακλείου, σε 92χρονη γυναίκα -τρόφιμο της μονάδας - αντί για νερό και ενώ επιχειρούνταν να δοθεί η φαρμακευτική της αγωγή, δόθηκε καθαριστικό-απολυμαντικό.

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, η άτυχη ηλικιωμένη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, και λίγο μετά έχασε τη ζωή της, σύμφωνα με το neakriti.gr.

Σοκαρισμένα τα μέλη της οικογένειάς της, στην καταγγελία τους στην αστυνομία φέρεται να υποστήριξαν ότι στη γυναίκα είχε δοθεί αντί για νερό καθαριστικό και ο λόγος αυτός ήταν που επέφερε το θάνατο… Με την έρευνά τους οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το μπουκάλι που εστάλη για ανάλυση στο χημείο, προχωρώντας ταυτόχρονα στη σύλληψη του 53χρονου ιδιοκτήτη της μονάδας, της 28χρονης υπεύθυνης βάρδιας, αλλά και της 23χρονης νοσηλεύτριας που φέρεται να έδωσε το καθαριστικό στην άτυχη γυναίκα.

Ιδιοκτήτης, υπεύθυνη βάρδιας και νοσηλεύτρια που αντιμετωπίζουν την κατηγορία για ανθρωποκτονία από αμέλεια, οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιων του εισαγγελέα ο οποίος διέταξε  προκαταρκτική έρευνα και έδωσε εντολή να αφεθούν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες για την συγκεκριμένη μονάδα εδώ και κάποιους μήνες, μετά από σχετικό έλεγχο της αρμόδιας υπηρεσίας, είχε εκδοθεί απόφαση αναστολής λειτουργίας, ωστόσο λειτουργούσε με προσωρινή δικαστική απόφαση.

Σε αυτές τις περιπτώσεις όπως ανέφερε η προϊσταμένη της υπηρεσίας, με την επιβολή αναστολής λειτουργίας είτε για τυπικούς είτε για ουσιαστικούς λόγους επιβάλλεται και πρόστιμο ύψους 60 χιλιάδων ευρώ.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία, με την προκαταρκτική έρευνα που διέταξε ο εισαγγελέας να αποσκοπεί στο να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες θανάτου της άτυχης 92χρονης, πώς έφτασε να καταναλώνει το καθαριστικό, κάτω από ποιες συνθήκες της δόθηκε το μπουκάλι και αν αντιστοιχούν και σε ποιον ευθύνες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα