portosalte
Μένουμε μάρμαρο από τις λύσεις που βρίσκει ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ πάντα στο πλευρό των πολιτών

Σε ρόλο… οικονομολόγου εμφανίστηκε ο γνωστός για τις απόψεις του Άρης Πορτοσάλτε, ο οποίος βρήκε ποια είναι η λύση για την ακρίβεια.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ, οι πολίτες δεν πρέπει να το παίζουν «large» σπρώχνοντας καρότσι στο σούπερ μάρκετ, αλλά να κρατούν… μικρό καλαθάκι.

«Λέω… μήπως αντί να πηγαίνουμε σουπερμάρκετ και να σπρώχνουμε καρότσι ή δυο καρότσια μαζί, γυρίζαμε στο καλαθάκι λέω, λέω, μήπως δηλαδή άλλαζε λίγο η συμπεριφορά των καταναλωτών» είπε ο Πορτοσάλτε και προέτρεψε τους τηλεθεατές να μην αγοράζουν ολόκληρο το καρπούζι, αλλά μια φέτα…

Αυτή δεν είναι πρώτη φορά που ο Πορτοσάλτε προκαλεί την κοινή γνώμη. Πριν μερικές εβδομάδες είχε πει ότι δεν πρέπει να παραπονιούνται οι φτωχοί για τις αυξήσεις στα καύσιμα. Συγκεκριμένα είχε υποστηρίξει ότι οι άνθρωποι που παίρνουν 500 ευρώ τον μήνα δεν έχουν καν αμάξι και έτσι δεν μπορούν να παραπονιούνται για την τιμή της βενζίνης που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνάει ακόμα και τα 2 ευρώ ανά λίτρο.

Είναι ο ίδιος που είχε προτείνει για τις αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος «Εάν επιμεριζόμασταν από μία ώρα διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, δεν θα ήταν το ίδιο κόστος» 

Είναι ο ίδιος που με μια απίστευτα προκλητική δήλωση σε εκπομπή του ΣΚΑΪ ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε,  ότι θα «αν δεν θέλουμε να πνιγεί κανείς θα έρχονται όλοι στην Ελλάδα».

«Όταν σε πιάνει ο ανθρωπισμός να μην πνιγεί κανείς, τελείωσε το θέμα». «Να μην υποκρινόμαστε», «Αν δεν θέλουμε να πνιγεί κανείς θα έρχονται όλοι στην Ελλάδα. Τελειώσαμε», υποστήριξε συγκεκριμένα ο Άρης Πορτοσάλτε.

Είναι ο ίδιος που σε ένα νεοφιλεύθερο κρεσέντο κοινωνικού δαρβινισμού θεώρησε «Σοβιετική αντίληψη» την ισότητα των ασθενών και την ισότιμη πρόσβαση στην Υγεία και στην περίθαλψη, το θεμελιώδες δικαίωμα δηλαδή των πολιτών να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ειδικά μέσα σε συνθήκες πανδημίας.

Κάνοντας λόγο για την «ισοπεδωτική λογική» της δημόσιας Υγείας, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ βρήκε επίσης την λύση στο πρόβλημα του χρηματισμού για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών (το γνωστό σε όλους «φακελάκι». Μα φυσικά, να γίνει νόμιμο, με την μορφή πρόσθετης αμοιβής! 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ημεριδα
ΠΑΔΑ: Ημερίδα για τη διαχείριση της διαφορετικότητας και της εργασιακής ένταξης
Ενημέρωση των φοιτητών/τριων ως μελλοντικών στελεχών της αγοράς εργασίας για θέματα προώθησης της ισότητας των φύλων, της διαφορετικότητας και της...
ΠΑΔΑ: Ημερίδα για τη διαχείριση της διαφορετικότητας και της εργασιακής ένταξης