Thumbnail
Πονάει χέρι (φτωχού ασθενούς), κόψει χέρι

Κάνοντας λόγο για την «ισοπεδωτική λογική» της δημόσιας Υγείας, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ βρήκε την λύση στο πρόβλημα του χρηματισμού για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών (το γνωστό σε όλους «φακελάκι».

Μα φυσικά, να γίνει νόμιμο, με την μορφή πρόσθετης αμοιβής! 

Καθότι είναι στη φύση να παρανομούμε, κατά την μητσοτάκειο λογική που όλα ανάγονται στην «φύση του ανθρώπου», επομένως ποιος ο λόγος να υπάρχει πλαίσιο λειτουργίας και νόμοι...  το φακελάκι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί «ούτε με Ρουβίκωνες» αλλά «ούτε με την απειλή του νόμου, γιατί στο νόμο θα έρθει η παρανομία. Αυτή είναι η φύση του ανθρώπου».

Κατευθείαν φακελάκι, νόμιμα και τα... λεφτά μπροστά. 

Ενδιαφέρον σκεπτικό. Ίσως για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην αστυνομία λχ, θα έπρεπε να καταργηθεί το Σώμα και να ανατεθεί η αποκατάσταση της τάξης σε ομάδες μισθοφόρων. Ή για να αντιμετωπιστούν φαινόμενα διαπλοκής στην πολιτική, καλό θα ήταν να τελειώνουμε και με τον κοινοβουλευτισμό. 

Μάλλον έτσι θα γίνεται « σε έναν κανονικό κόσμο μιας πραγματικής οικονομίας», για να μη χρειαζόμαστε λαϊκισμούς τύπου δημοκρατικών θεσμών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Οδυσσέας Σουν
Ο «Οδυσσέας» της Σαγκάης: Ο Κινέζος που ερωτεύτηκε την ελληνική γλώσσα
Η απίστευτη ιστορία του Οδυσσέα Σουν που ερωτεύτηκε την ελληνική γλώσσα – Γιατί θεωρεί τα Κινεζικά ευκολότερα από τη γραμματική μας
Ο «Οδυσσέας» της Σαγκάης: Ο Κινέζος που ερωτεύτηκε την ελληνική γλώσσα
Διδασκαλία εκπαιδευτικοί
Οδηγός για τις υπεραριθμίες εκπαιδευτικών: Τι ισχύει σε περίπτωση υποβιβασμού ή συγχώνευσης σχολείων
Υπεραριθμίες εκπαιδευτικών: Όλο το νομικό πλαίσιο και η διαδικασία βήμα-βήμα
Οδηγός για τις υπεραριθμίες εκπαιδευτικών: Τι ισχύει σε περίπτωση υποβιβασμού ή συγχώνευσης σχολείων