ανεργία-νέων
Πάνω από τα τέσσερα πέμπτα (το 81,6%) των Ελλήνων με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο χαρακτηρίζονται ως φτωχοί, με το αντίστοιχο ποσοστό όσων έχουν μεσαίο επίπεδο μόρφωσης να φτάνει κοντά στο 70%.

Οι Ελληνες θεωρούν ότι είναι φτωχοί σε πολύ υψηλά ποσοστά, που ξεπερνούν αυτά κάθε άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σύμφωνα με έρευνα της Eurostat.

Στο πλαίσιο της έρευνας για τις συνθήκες διαβίωσης το 2022, σχεδόν επτά στους δέκα Ελληνες (το 68,4%) αυτοπροσδιορίζονται ως φτωχοί, πολύ περισσότεροι από τους Βούλγαρους (40,4%) και του Κύπριους (29,5%) που είναι στη δεύτερη και την τρίτη θέση.

Πάνω από τα τέσσερα πέμπτα (το 81,6%) των Ελλήνων με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο χαρακτηρίζονται ως φτωχοί, με το αντίστοιχο ποσοστό όσων έχουν μεσαίο επίπεδο μόρφωσης να φτάνει κοντά στο 70%.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι και σχεδόν ένας στους δύο με υψηλό εκπαιδευτικό επίπεδο θεωρούν ότι είναι φτωχοί.

Τα υποκειμενικά ποσοστά φτώχειας είναι υψηλότερα σε 26 χώρες της ΕΕ για όσους έχουν χαμηλότερο εκπαιδευτικό επίπεδο σε σχέση με όσους έχουν μεσαίο ή υψηλότερο επίπεδο, αλλά πολύ χαμηλότερα σε σχέση με της Ελλάδας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το υποκειμενικό ποσοστό φτώχειας για όσους έχουν χαμηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης ήταν 29,5% στο σύνολο της ΕΕ, 18% για τα άτομα με μεσαίο μορφωτικό επίπεδο και μόλις 9,2% για τα ανώτερα μορφωτικά στρώματα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα