Βασιλακόπουλος-κορονοϊός: Αδικαιολόγητος ο αριθμός των θανάτων - Τι πρέπει να κάνουμε
Μειωμένα τα κρούσματα του κορονοϊού, αλλά αυξημένοι οι θάνατοι

Στην ΕΡΤ μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σχετικά με τα κρούσματα του κορονοϊού και τους αυξημένους θανάτους που σημειώνονται.

Χωρίς αύξηση τα κρούσματα

Ο κ. Βασιλακόπουλος επεσήμανε πως «δεν έχουμε αύξηση κρουσμάτων, αυτή την εβδομάδα τουλάχιστον. Αντίθετα, μετρώντας τα κρούσματα από τις εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουμε μια μείωση».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως έχουμε φτάσει να έχουμε κάτι λιγότερο από 800 εισαγωγές, ενώ είχαμε πάνω από 1.000 πριν 2-3 εβδομάδες. Ωστόσο, σημείωσε πως «το πρόβλημα με τον κορονοϊό είναι ότι συνεχίζουμε να έχουμε έναν αριθμό θανάτων, 50 την εβδομάδα κατά μέσο όρο, ο οποίος είναι υπερβολικά υψηλός».

Πώς θα μειωθούν οι θάνατοι

«Για να μειώσουμε λοιπόν αυτό το αδικαιολόγητο αριθμό θανάτων, αδικαιολόγητο για μια σύγχρονη κοινωνία, πρέπει να κάνουμε δύο ταυτόχρονα πράγματα», είπε και πρόσθεσε πως «πρέπει να εμβολιαστούμε με το εμβόλιο το οποίο καλύπτει πάρα πάρα πολύ καλά τις παραλλαγές που κυκλοφορούν τώρα στη χώρα μας και να αυξήσουμε τον αριθμό των τεστ που κάνουμε όταν έχουμε συμπτώματα ή όταν κάποιο περιστατικό στο περιβάλλον μας».

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, «αν είμαστε νέοι θα πρέπει να τροποποιήσουμε τη συμπεριφορά μας για να προστατεύσουμε το περιβάλλον και τους φίλους μας, ενώ αν είμαστε ηλικιωμένοι ή ανήκουμε στις ομάδες υψηλού κινδύνου και έχουμε υποκείμενα νοσήματα, θα απευθυνθούμε στον γιατρό μας, ο οποίος θα κάνει αίτηση και θα μας χορηγηθούν έγκαιρα αντιικά φάρμακα που είναι πάρα πολύ αποτελεσματικά στο να μειώνουν την πιθανότητα να πάμε στο νοσοκομείο και να κινδυνεύσουμε».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα