καπκεικ
Αυτά τα cupcake δεν είναι μόνο αξιολάτρευτα οπτικά, αλλά και εύκολα να τα φτιάξετε

Τα Χριστούγεννα είναι πιο κοντά από ότι φανταζόμαστε και τα παιδιά χρειάζονται ένα όμορφο γλυκό για να περνούν τα απογεύματά τους.

Το ιδανικό γλυκό για τα παιδιά δεν είναι άλλο από τα cupcake, τα οποία προσφέρουν ένα πανέμορφο θέαμα με σαντιγί και gingerbread μπισκότα από το mothersblog.gr

Υλικά για τα κεκάκια

  • 220 γρ. χυμό πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένο
  • 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 220 γρ. μέλι
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 3 γρ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 2 γρ. αλάτι
  • 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Υλικά για τη gingerbread βουτυρόκρεμα

  • 1 κούπα ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.τ.σ. μελάσα
  • 1/4 κ.τ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 4 κούπες ζάχαρη άχνη
  • 1-2 κ.τ.σ γάλα (αν χρειαστεί να την αραιώσετε λίγο)

Πώς θα φτιάξετε τα κεκάκια σας:

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 140 βαθμούς αέρα.
  • Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το μέλι και τα ξύσματα.
  • Τοποθετούμε το σκεύος σε μέτρια φωτιά και ζεστάνετε το μείγμα.
  • Όταν λιώσει η ζάχαρη, αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήστε το να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα στερεά υλικά (αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, σόδα, τζίντζερ, αλάτι) και προσθέστε το μείγμα με τα υγρά ανακατεύοντας με μία σπάτουλα.
  • Τέλος, προσθέστε και το λιωμένο βούτυρο και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  • Μοιράστε το μείγμα στα αλουμινένια φορμάκια (ή σιλικόνης, ό,τι χρησιμοποιήσετε) που θα έχετε βουτυρώσει καλά.
  • Ψήστε για 20 λεπτά και μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα.
  • Βγάλτε τα, αφήστε τα να κρυώσουν και φτιάξτε τη βουτυρόκρεμα.

Για τη βουτυρόκρεμα

  • Βάλτε στο μπολ το βούτυρο, τη μελάσα και το τζίντζερ. Χτυπήστε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. (αν είναι πολλές ώρες έξω και αρκετά λιωμένο δεν θα χτυπηθεί σωστά. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που είναι αρκετά παγωμένο)
  • Χτυπήστε για περίπου 2-3 λεπτά και έπειτα ρίξτε σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη.
  • Ανά διαστήματα σταματήστε το μίξερ, καθαρίστε με μια μαρίζ τα τοιχώματα και συνεχίστε το χτύπημα. Δοκιμάστε τη βουτυρόκρεμα. Αν χρειαστεί περισσότερη μελάσα ή τζίντζερ, προσθέστε.
  • Είναι πολύ σφιχτή η βουτυρόκρεμα; Προσθέστε λίγο γάλα. 1 κουταλάκι τη φορά, για να μην αραιώσει πολύ.

Διακόσμηση

  • Αφού είναι έτοιμη, βάλτε τη σε ένα κορνέ.
  • Βγάλτε τα κεκάκια από τις φόρμες που τα ψήσατε και βάλτε τα σε κούπες του τσαγιού.
  • Με το κορνέ διακοσμήστε από πάνω με τη βουτόκρεμα.
  • Πασπαλίστε με λίγο άγλυκο κακάο και τοποθετήστε ένα μπισκότο gingerbread.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα