κακοκαιρία Θεσσαλία2
ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS
«Υπάρχει ρατσισμός και επιλεκτική ευαισθησία σε μεγάλο βαθμό»

Η κακοκαιρία Daniel έχει αφήσει τεράστιες καταστροφές στο θεσσαλικό κάμπο, αλλά και αρκετούς νεκρούς και αγνοούμενους.

Οι Ρομά των περιοχών αυτών καταγγέλλουν ότι το κράτος δεν ενδιαφέρθηκε για αυτούς, λες και πρόκειται για πολίτες δεύτερης κατηγορίας. «Αόρατοι. Για αυτούς είμαστε αόρατοι. Μόνο συμφορές και μπλεξίματα. Με αυτά μας έχουν ταυτίσει. Κι εμείς πονάμε. Κι εμείς δουλεύουμε. Κι εμείς αγαπάμε τον τόπο που ζούμε» είπε στο ThessToday ο Βαλάντης, μέλος της κοινότητας Ρομά στην Καρδίτσα.

Η κοινότητα των τσιγγάνων της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας μετρά περισσότερα από 200.000 μέλη αποτελώντας μαζί με αυτή της Κομοτηνής, τις πιο πολυπληθείς περιοχές εγκατάστασης του νομαδικού λαού. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Ρομά Ελλάδος, Μάκη Μπότη, μεγάλοι πληθυσμοί συναντώνται στη Νέα Σμύρνη, στη Γιάννουλη, στον Τύρναβο, στα Τρίκαλα, σε όλα τα χωριά της Καρδίτσας, στα Φάρσαλα και στους Σοφάδες.

«Πέρασαν δύσκολα οι Ρομά σε αυτές τις περιοχές όπως και όλος ο λαός της Θεσσαλίας. Βγάζανε νερά με τους κουβάδες. Μια γυναίκα στη Νέα Σμύρνη που ήταν έγκυος μεταφέρθηκε μέσα στα νερά, σε ασφαλές σημείο και αναγκάστηκε να γεννήσει σε άθλιες συνθήκες με κίνδυνο την υγεία τη δική της και του παιδιού» περιγράφει ο κ. Μπότης

«Υπάρχει ρατσισμός και επιλεκτική ευαισθησία σε μεγάλο βαθμό. Επειδή είμαστε ρομά δεν πρέπει να μας βοηθήσουν;» διερωτάται ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ρομά Ελλάδος σημειώνοντας στη συνέχεια: «Ο κόσμος δεν μπορούσε να βγει από τα σπίτια. Δεν υπήρχε πόσιμο νερό. Τα ελικόπτερα έπαιρναν μόνο 50 άτομα τη μέρα. Αντί να έρθουν σε μία ώρα έρχονταν σε πέντε. Μας αμελούν».

Αίτημα των πληγέντων της κοινότητας, σύμφωνα με τον ίδιο είναι να υπάρξει παροχή ουσιαστικών αποζημιώσεων, ωστόσο ο κ. Μπότης μεγαλύτερη έμφαση έδωσε στο να υπάρξει επιτέλους σεβασμός και ισονομία από την ελληνική πολιτεία απέναντί τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

syntaksiouxos-diakopes.jpg
Κοινωνικός Τουρισμός για συνταξιούχους: Έως αύριο η υποβολή αιτήσεων
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ–πρώην ΟΑΕΕ που έχουν υποχρέωση καταβολής αντίστοιχης εισφοράς, ύψους 1 ευρώ, για τη...
Κοινωνικός Τουρισμός για συνταξιούχους: Έως αύριο η υποβολή αιτήσεων