Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις... ένας υποψήφιος

Κοινωνία 0

«Χρυσοί» οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα - Πώς θα κινηθούν οι τιμές φέτος

κουραμπιέδες
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Βαθιά θα βάλουν το «χέρι» στην τσέπη οι καταναλωτές για τα χριστουγεννιάτικα γλυκά

Αρκετά κοντά είμαστε πλέον στις χριστουγεννιάτικες γιορτές και οι φούρνοι έχουν πλέον αρχίσει την παραγωγή μελομακάρονων και κουραμπιέδων.

Ποιο θα είναι όμως το «τίμημα» για τους πολίτες;

Οι τιμές των γλυκών

Φέτος η ακρίβεια είναι φανερή σε όλα τα τρόφιμα και από αυτή δεν θα μπορούσαν να λείψουν και τα αγαπημένα γλυκά των Χριστουγέννων. Η εκπομπή «Action Τώρα» με τον Νίκο Υποφάντη και την Ντόρα Κουτροκόη έκανε ρεπορτάζ σε φούρνο της Αττικής, όπου διαπιστώθηκε πως οι τιμές των γλυκών έχουν ανέβει επικίνδυνα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ, φέτος η τιμή ενός κιλού μελομακάρονα αγγίζει τα 16 ευρώ και πάνω. Αν, από την άλλη, προτιμά να γλυκαθεί τρώγοντας κουραμπιέδες, θα πρέπει πληρώσει, επίσης, περίπου 16 ευρώ.

Όσον αφορά τα τσουρέκια, τα οποία επίσης προτιμώνται και αυτόν τον καιρό από τους καταναλωτές, αυτά κοστολογούνται στα 12 ευρώ το κιλό. Οι δίπλες, από την άλλη, κοστολογούνται, περίπου, στα 6 ευρώ το μισό κιλό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ σε φούρνο / ζαχαροπλαστείο της Κυψέλης του Action 24.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Οι 20 σχολές με τα περισσότερα μόρια που τρυπάνε το ταβάνι

Ν. Φαραντούρης: «614 εκατ. ευρώ στα φροντιστήρια» – Καταγγελίες για ενδείξεις καρτέλ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Η «πιο δυσάρεστη» λέξη της αγγλικής γλώσσας έχει ελληνική προέλευση

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία