Κοινωνία

Μοναστηράκι: Σοκαριστική μαρτυρία από ανήλικο που δέχθηκε άγρια επίθεση και χτυπήθηκε από ακροδεξιούς

μοναστηρακι ακροδεξιοι
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Όλα όσα έζησε ένας 17χρονος στο βαγόνι του τρένου

Μία σοκαριστική μαρτυρία από έναν ανήλικο, ο οποίος δέχθηκε άγρια επίθεση από ακροδεξιούς χθες το βράδυ (01/11) στο Μοναστηράκι.

«Με χτύπησαν στο κεφάλι με πέτρα ή παλούκι. Εγώ είμαι τυχερός. Σε άλλους τα τραύματα ήταν πολύ πιο βαριά. Κάποιον τον άρπαξαν, τον έβγαλαν έξω από το βαγόνι και τον χτυπούσαν όλοι μαζί με παλούκια και πυροσβεστήρες.

Όλα ξεκίνησαν στο Μοναστηράκι. Ήμασταν στον ίδιο συρμό. Ανταλλάξαμε κάποια βλέμματα κι εκείνοι επιτέθηκαν. Ήταν περισσότεροι. Πάνω από διπλάσιοι. Μας στρίμωχναν μέσα και έριχναν με μπιτόνι λάδι και βενζίνη. Θέλανε να μας κάνουν να φοβηθούμε. Μας έλεγαν ότι θα μας βάλουν φωτιά, ότι θα μας κάψουν.

Φωνάζανε Propatria (σ.σ πρόκειται για φασιστική οργάνωση), σας γ@@@ε. Η αστυνομία επενέβη αφού όλα είχαν τελειώσει».

Δολοφονικές επιθέσεις ακροδεξιών, πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ, ενόψει της πανευρωπαϊκής φασιστικής συγκέντρωσης.

Αν και δεν εμφανίστηκαν στο Νέο Ηράκλειο, όπου βρισκόντουσαν χιλιάδες αντιφασίστες διαδηλωτές, βρέθηκαν στο Μοναστηράκι κάνοντας επίθεση σε κόσμο που γύρναγε από την συγκέντρωση, αλλά και σε επιβάτες.

Οι αστυνομικές δυνάμεις στο συρμό την ώρα εκείνη παρέμειναν αμέτοχες και όταν πια επενέβησαν το έκαναν με τέτοιον τρόπο, ώστε να αποφευχθούν οι συλλήψεις φασιστών.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία