μοναστηρακι ακροδεξιοι
Όλα όσα έζησε ένας 17χρονος στο βαγόνι του τρένου

Μία σοκαριστική μαρτυρία από έναν ανήλικο, ο οποίος δέχθηκε άγρια επίθεση από ακροδεξιούς χθες το βράδυ (01/11) στο Μοναστηράκι.

«Με χτύπησαν στο κεφάλι με πέτρα ή παλούκι. Εγώ είμαι τυχερός. Σε άλλους τα τραύματα ήταν πολύ πιο βαριά. Κάποιον τον άρπαξαν, τον έβγαλαν έξω από το βαγόνι και τον χτυπούσαν όλοι μαζί με παλούκια και πυροσβεστήρες.

Όλα ξεκίνησαν στο Μοναστηράκι. Ήμασταν στον ίδιο συρμό. Ανταλλάξαμε κάποια βλέμματα κι εκείνοι επιτέθηκαν. Ήταν περισσότεροι. Πάνω από διπλάσιοι. Μας στρίμωχναν μέσα και έριχναν με μπιτόνι λάδι και βενζίνη. Θέλανε να μας κάνουν να φοβηθούμε. Μας έλεγαν ότι θα μας βάλουν φωτιά, ότι θα μας κάψουν.

Φωνάζανε Propatria (σ.σ πρόκειται για φασιστική οργάνωση), σας γ@@@ε. Η αστυνομία επενέβη αφού όλα είχαν τελειώσει».

Δολοφονικές επιθέσεις ακροδεξιών, πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ, ενόψει της πανευρωπαϊκής φασιστικής συγκέντρωσης.

Αν και δεν εμφανίστηκαν στο Νέο Ηράκλειο, όπου βρισκόντουσαν χιλιάδες αντιφασίστες διαδηλωτές, βρέθηκαν στο Μοναστηράκι κάνοντας επίθεση σε κόσμο που γύρναγε από την συγκέντρωση, αλλά και σε επιβάτες.

Οι αστυνομικές δυνάμεις στο συρμό την ώρα εκείνη παρέμειναν αμέτοχες και όταν πια επενέβησαν το έκαναν με τέτοιον τρόπο, ώστε να αποφευχθούν οι συλλήψεις φασιστών.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κλειστά σχολεία
Σε οριακή κατάσταση η σχολική στέγη στον Δήμο Αθηναίων – Κινητοποίηση την Δευτέρα (22/12)
Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια και την καταλληλότητα των σχολικών κτιρίων
Σε οριακή κατάσταση η σχολική στέγη στον Δήμο Αθηναίων – Κινητοποίηση την Δευτέρα (22/12)
Σχολείο
Αντιδράσεις στον Εύοσμο για τη μετατροπή του 6ου Γυμνασίου και του 3ου ΓΕΛ σε Ωνάσεια Σχολεία
Εκπαιδευτικοί και γονείς του Ευόσμου ζητούν την άμεση ανάκληση της μετατροπής του 6ου Γυμνασίου και του 3ου ΓΕΛ σε Ωνάσεια Σχολεία
Αντιδράσεις στον Εύοσμο για τη μετατροπή του 6ου Γυμνασίου και του 3ου ΓΕΛ σε Ωνάσεια Σχολεία