νοσοκομείο
Τι αποκαλύφθηκε μετά από την ερώτηση του βουλευτή

Μετά από μία ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή Μαγνησίας Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου και των άλλων βουλευτών της Θεσσαλίας, αποκαλύφτηκε ένα τραγικό περιστατικό με τον θάνατο ενός ανθρώπου στη Μαγνησία.

Συγκεκριμένα ένας άνθρωπος πέθανε τον Σεπτέμβριο στη Λάρισα, ενώ περίμενε επί ώρες να υποβληθεί σε επείγουσα επέμβαση, όπως αναφέρει ο taxydromos.gr.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ερώτηση, ο ασθενής, που εισήχθη στο Νοσοκομείο Βόλου ως επείγον περιστατικό (διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής) το οποίο έχριζε άμεσου χειρουργείου, έπρεπε να διακομιστεί για την επέμβαση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας (ΠΓΝΛ) το όποιο διαθέτει Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική.

Με έκπληξη όμως, η οικογένειά του ενημερώθηκε πως «το επείγον χειρουργείο δεν μπορεί να γίνει, καθώς ο αρμόδιος διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής με το από 04/08/2023 έγγραφο προς τον Διευθυντή του ΠΓΝΛ, ότι η Πανεπιστημιακή Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του ΠΓΝΛ μπορεί να καλύπτει περιστατικά διαχωρισμού αορτής κατά τον μήνα Σεπτέμβριο 2023 μόνο για 5 ημέρες»!

Μετά από 7 ώρες αναμονής, και ενώ δεν κατέστη δυνατό ο ασθενής να χειρουργηθεί ούτε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπως γίνεται γνωστό από τη σχετική ερώτηση, η οικογένεια του ασθενούς στράφηκε στη λύση ιδιωτικής κλινικής, ωστόσο ο ασθενής δεν άντεξε την πολύωρη αναμονή και κατέληξε στο ασθενοφόρο κατά τη διακομιδή του στην ιδιωτική κλινική.

Ο κ. Μεϊκόπουλος και οι υπόλοιποι βουλευτές ζήτησαν να ενημερωθούν από τον Υπουργό Υγείας αν γνωρίζει ότι η Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του ΠΓΝΛ η οποία οφείλει να λειτουργεί επαρκώς για την υγειονομική κάλυψη των πολιτών κάλυπτε περιστατικά διαχωρισμού αορτής μόνο για πέντε ημέρες τον μήνα και συγκεκριμένα κατά τις ημερομηνίες 11-9-2023 έως 16-9-2023 για τον Σεπτέμβριο και 7-8-2023 έως 12-8-2023 κατά τον Αύγουστο.

Επίσης, ζήτησαν να ενημερωθούν μεταξύ άλλων πόσες μέρες τον μήνα ειδικά κατά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο (που υπάρχουν τα σχετικά έγγραφα) απουσίασε από την εργασία του ο Διευθυντής της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του ΠΓΝΛ και για το λόγο αυτό η Κλινική έμεινε παντελώς ακάλυπτη για να εξυπηρετήσει τα επείγοντα περιστατικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 10/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 10/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αφισα
2ο Συνέδριο Δίκαιο και Πληροφορική - Διερευνώντας τις πτυχές της Τεχνητής Νοημοσύνης
Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 24-25 Μαΐου 2024 στο Αμφιθέατρο Τελετών Νομικής Σχολής ΔΠΘ στην Κομοτηνή
2ο Συνέδριο Δίκαιο και Πληροφορική - Διερευνώντας τις πτυχές της Τεχνητής Νοημοσύνης
πιστωτική χρεωστική κάρτα
Κρήτη: Θύμα ηλεκτρονικής απάτης 59χρονος- 8.500 ευρώ έκαναν «φτερά» ως έμβασμα σε τραπεζικό λογαριασμό της Γαλλίας
Ενώ επιχειρούσε να κάνει μία ηλεκτρονική πληρωμή, όχι όμως μέσω της εφαρμογής της τράπεζας αλλά μέσω ιστοσελίδας που βρήκε από μηχανή αναζήτησης,...
Κρήτη: Θύμα ηλεκτρονικής απάτης 59χρονος- 8.500 ευρώ έκαναν «φτερά» ως έμβασμα σε τραπεζικό λογαριασμό της Γαλλίας