νοσοκομείο
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Oι δύο υπάλληλοι τουλάχιστον από τα τέλη Αυγούστου του 2023, έχοντας αποκτήσει πρόσβαση στο ηλεκτρονικό αρχείο των ιατρών του νοσοκομείου, προέβαιναν στη συστηματική διαρροή εμπιστευτικών ιατρικών και προσωπικών δεδομένων προς τον ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν την Δευτέρα το απόγευμα με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 51χρονος τραυματιοφορέας του Νοσοκομείου της Μυτιλήνης και ο 48χρονος ιδιοκτήτης γραφείου τελετών στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με το stonisi.gr, οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον ανακριτή για να απολογηθούν μετά από προθεσμία που είχαν λάβει την Πέμπτη το μεσημέρι. 

Οι δύο άνδρες κατηγορούνται ότι είχαν στήσει «φάμπρικα» ενημερώνοντας ο μεν με τη σύζυγό του, τον δε για τους ασθενείς που πρόκειται να πεθάνουν- ώστε το γραφείο  να αυξήσει την πελατεία του. 

Υπενθυμίζεται ότι είχαν συνελήφθησαν στις 10 Οκτωβρίου υπάλληλος Γενικού Νοσοκομείου και ιδιώτης, για –κατά περίπτωση- δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, ενώ στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα μία τραυματιοφορέας του νοσοκομείου.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, διαπιστώθηκε ότι οι δύο υπάλληλοι τουλάχιστον από τα τέλη Αυγούστου του 2023, έχοντας αποκτήσει πρόσβαση στο ηλεκτρονικό αρχείο των ιατρών του νοσοκομείου, προέβαιναν στη συστηματική διαρροή εμπιστευτικών ιατρικών και προσωπικών δεδομένων προς τον ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τα στοιχεία αυτά, αναλάμβανε τις υπηρεσίες κηδείας, κερδίζοντας έτσι πολλά χρήματα.

Λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, όπου δεν συνελήφθη, κατηγορούμενη είναι και η  47χρονη σύζυγος, τραυματιοφορέας του Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

«Οι πελάτες μου περιμένουν τουλάχιστον να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Δεν έκαναν σε καμία περίπτωση χρήση του φακέλου των ασθενών», είπε ο συνήγορος των κατηγορουμένων, Γιάννης Πετρέλης.

Όσον αφορά τα μηνύματα που αντάλασσε ο τραυματιοφορέας με τον ιδιοκτήτη του γραφείο τελετών και τις αναφορές στο «νοίκι», ο συνήγορος των κατηγορουμένων υποστήριξε ότι «το νοίκι ήταν τα λεφτά της κηδείας που έβγαζε ο εργολάβος των κηδειών, δεν είχε σχέση με αυτό» ενώ συμπλήρωσε πως οι εντολείς του ειδοποιούσαν αφιλοκερδώς τον νεκροθάφτη.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους εμπλεκόμενους αφορούν τη δωροδοκία και την παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα