Thumbnail
Τι βάζουν μέσα

Το τοστ είναι αδιαμφισβήτητα το πιο δημοφιλές σνακ σε όλο τον κόσμο. Παρόλα αυτά δεν έχει παντού την ίδια γεύση και αυτό γιατί οι προτιμήσεις διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πόσες παραλλαγές υπάρχουν.

Ελλάδα: Τοστ με γαλοπούλα, τυρί, ντομάτα

τοστ

Στην Ελλάδα η κλασική συνταγή για τοστ αποτελείται από ψωμί, γαλοπούλα και τυρί. Πολλές φορές προσθέτουμε ντομάτα και λίγη μαγιονέζα και ψήνουμε το τοστ μας στις ειδικές τοστιέρες αποφεύγοντας το τηγάνι (κάτι που δεν γίνεται σε πολλές άλλες χώρες).

Αγγλία: Τοστ με φασόλια

τοστ αγγλια

Στην Αγγλία το τοστ τρώγεται με φασόλια. Τα συγκεκριμένα φασόλια υπάρχουν έτοιμα μαγειρεμένα μέσα σε κονσέρβες και σερβίρονται πάνω από ψημένο ψωμί του τοστ. Για να ακολουθήσετε πιστά αυτή τη συνταγή, θα πρέπει προηγουμένως να έχετε ζεστάνει τα φασόλια σας και να τα ρίξετε πάνω σε ψημένο και βουτυρωμένο ψωμί του τοστ. Από πάνω μπορείτε να ρίξετε έξτρα μουστάρδα ή τριμμένο τυρί. Αυτό το πιάτο δημιουργήθηκε το 1927 και εξακολουθεί να τρώγεται πολύ μέχρι και σήμερα.

Γαλλία: Τοστ αλμυρό και γλυκό ταυτόχρονα

τοστ γαλλια

Στη Γαλλία προτιμάνε το τοστ τους πιο γλυκό. Για να φτιάξετε γαλλικό τοστ θα πρέπει αρχικά να ανακατέψετε τα εξής υλικά: 1-2 αβγά, βανίλια, κανέλα, αλάτι, μοσχοκάρυδο, γάλα. Βουτήξτε τις φέτες του ψωμιού του τοστ μέσα στο μείγμα και τηγανίστε. Μόλις ροδοκοκκινίσουν βγάλτε τις και σερβίρετέ τις με σιρόπι σφενδάμου ή μέλι.

Ινδία: Τοστ με μεγάλη προετοιμασία

τοστ ινδια

Στην Ινδία το τοστ δεν είναι απλή υπόθεση. Η συνταγή είναι λίγο πιο περίπλοκη αλλά αξίζει να τη δοκιμάσετε γιατί το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Ανακατέψτε σε ένα μπολάκι ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τριμμένο τυρί και ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Τηγανίστε τις φέτες του τοστ αφού πρώτα τις αλλείψετε με λίγο βούτυρο. Στη συνέχεια βάλτε τις πάνω σε ένα ταψάκι, απλώστε από πάνω φέτες βραστού αβγού και από πάνω το μείγμα που φτιάξατε προηγουμένως. Ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδοκοκκινίσει το τοστ σας.

Αμερική: Τοστ με πολύ τυρί και πολύ βούτυρο

τοστ αμερικη

Μια από τις πιο κλασικές συνταγές τοστ στην Αμερική περιλαμβάνει τυρί και βούτυρο. Απλώστε βούτυρο στο ψωμί, τοποθετήστε ανάμεσα στις δύο φέτες 2 φέτες τυρί και αλείψτε το εξωτερικό του ψωμιού με μπόλικο βούτυρο. Τηγανίστε και απολαύστε. Δεν είναι και πολύ υγιεινή η συνταγή αλλά στην Αμερική την προτιμούν έτσι.

Αυστραλία: Τοστ με αβοκάντο

τοστ αυστραλια

 Στην Αυστραλία τους αρέσει να βάζουν στο τοστ τους αβοκάντο. Για να φτιάξετε κλασικό αυστραλιανό τοστ θα πρέπει να αλείψετε το ψωμί με βούτυρο και στη συνέχεια να αλείψετε με vegemite. Το vegemite είναι μια πάστα που μπορείτε να βρείτε μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα με τρόφιμα από διάφορες χώρες του κόσμου. Είναι σαν ένα πικάντικο σκουρόχρωμο βούτυρο που φτιάχνεται από εκχύλισμα μαγιάς. Τοποθετήστε το πάνω από το βούτυρο και στη συνέχεια λιώστε από πάνω του αβοκάντο. Στην Αυστραλία αυτά τα τοστ σερβίρονται με καφέ.

Κίνα: Τοστ με χοιρινό, γαρίδες και μπόλικο σουσάμι

τοστ κινα

Σε μεσαίου μεγέθους μπολ, ανακατέψτε μαζί γαρίδες, κομματάκια χοιρινού κρέατος, σκόρδο και φρέσκο κρεμμυδάκι. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπήστε το αυγό. Στη συνέχεια ανακατέψτε σε σάλτσα σόγιας, άσπρο πιπέρι και σησαμέλαιο.

Ανακατέψτε τα δύο μείγματα μαζί. Βάλτε σε ένα τηγάνι λάδι και τοποθετήστε σε κάθε τριγωνάκι ψωμιού του τοστ 2 κ.σ. από το μείγμα σας. Πασπαλίστε με σουσάμι και τηγανίστε και από τις 2 μεριές (βάζοντας αρχικά στο τηγάνι το ψωμί με τις γαρίδες προς τα κάτω).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα