Μητέρα 12χρονης - Κολωνός
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Τι ανέφερε ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης που έπεσε θύμα μαστροπείας και βιασμού στον Κολωνό

Στην ΕΡΤ μίλησε ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας στον Κολωνό.

Ο ίδιος μίλησε για την υπόθεση με αφορμή το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που πρόσθεσε στο κατηγορητήριο για τη μητέρα, πλην της διακεκριμένης μαστροπείας, και την κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου.

Άλλαξαν οι κατηγορίες

«Παρά το ότι υπήρχε εισαγγελική πρόταση ενός αξιόλογου εισαγγελέα προς το Συμβούλιο Εφετών να μην ασκηθεί κατηγορία για την μητέρα για πορνογραφικό υλικό… έρχεται τώρα το συμβούλιο και αλλάζει τις συγκεκριμένες κατηγορίες και αναφέρει ότι η μητέρα εξέδιδε την κόρη και ότι υπήρχε πορνογραφικό υλικό. Και οι ίδιοι οι δικαστές έχουν διαφορετικές απόψεις για το συγκεκριμένο θέμα» ανέφερε αρχικά ο κ. Λύτρας.

«Η μητέρα λοιπόν αρνείται τις κατηγορίες. Υποστηρίζει ότι απλά έδειξε εμπιστοσύνη στον βασικό κατηγορούμενο. Το παιδί πήγαινε συνέχεια εκεί. Πράγματι η μητέρα για ώρες το άφηνε το παιδί. Δεν θα βγει κάποιος να πει ότι η μητέρα ήταν πάνω στο παιδί και το παιδί ξέφυγε. Άφηνε το παιδί πάρα πολλές ώρες με αποτέλεσμα, αφού της κέρδισε την εμπιστοσύνη ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης, αυτός να μπει σε όλες αυτές τις διαδικασίες» ανέφερε ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι φωτογραφίες του παιδιού δεν βρέθηκαν ποτέ στο κινητό της μητέρας αλλά στο κινητό της 12χρονης.

Αμέλεια της μητέρας

Ο κ. Λύτρας παραδέχθηκε ότι η μητέρα επέδειξε σοβαρή αμέλεια και σημείωσε ότι το θέμα είναι να βρεθούν αυτά τα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η μητέρα εξέδιδε η ίδια την κόρη της.

«Τέτοια στοιχεία δεν υπάρχουν. Και θυμηθείτε το ότι και στο δικαστήριο αυτές οι κατηγορίες θα πέσουν. Δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία, γιατί για να έχεις τέτοια στοιχεία θα πρέπει να έχεις κάποιες μαρτυρίες από “πελάτες”, ότι η μητέρα έκανε κάποιες συνεννοήσεις, έστελνε η μητέρα το παιδί και διάφορα άλλα τέτοια. Αυτά δεν υπάρχουν» τόνισε.

«Οκτώ παιδιά είναι όλα σε τραγική κατάσταση. Όλα στηρίζουν τη μητέρα. Η θεία στηρίζει τη μητέρα που επαναλαμβάνω ήταν εκείνη που ανακάλυψε τι συνέβαινε όταν έψαξε το κινητό της ανήλικης», τόνισε ο κ. Λύτρας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αγιο
Το απόγευμα το Άγιο Φως στην Αθήνα - Το χρονικό της μεταφοράς από τα Ιεροσόλυμα
Το σύμβολο της χριστιανοσύνης αναμένεται να φτάσει σε λίγες ώρες στην ελληνική πρωτεύουσα, ξεκινώντας το ταξίδι του για κάθε γωνιά της χώρας.
Το απόγευμα το Άγιο Φως στην Αθήνα - Το χρονικό της μεταφοράς από τα Ιεροσόλυμα
Αγορές σε σούπερ μάρκετ
Πώς η πολυετής κρίση άλλαξε τις αγοραστικές συνήθειες των Ελλήνων
Η εμπειρία των συνεχόμενων οικονομικών κρίσεων, της πανδημίας και της ενεργειακής αστάθειας έχει σμιλέψει ένα νέο καταναλωτικό πρότυπο, το οποίο...
Πώς η πολυετής κρίση άλλαξε τις αγοραστικές συνήθειες των Ελλήνων
peripoliko5-8.jpg
Τραγωδία στην Ευκαρπία: Εντοπισμός νεκρού άνδρα σε ρέμα ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου
Το περιστατικό έχει κινητοποιήσει τις αρχές, οι οποίες εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα γύρω από τις συνθήκες θανάτου του άτυχου άνδρα
Τραγωδία στην Ευκαρπία: Εντοπισμός νεκρού άνδρα σε ρέμα ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου