irak
Στον γάμο σκοτώθηκαν πάνω από 100 άνθρωποι ενώ περίπου άλλοι τόσοι είναι τραυματίες, ενώ οι καλεσμένοι ήταν περισσότεροι από 1000

Την ώρα που το ζευγάρι βρίσκεται στο κέντρο της πίστας για τον πρώτο χορό κάποιοι αντιλαμβάνονται ότι έχει ξεσπάσει φωτιά στην αίθουσα εκδηλώσεων. Οι φλόγες εξαπλώνονται αστραπιαία και οι καλεσμένοι τρέχουν να σωθούν.

Ένα νέο βίντεο από την τραγωδία στο Ιράκ σοκάρει. Δεκάδες άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν από τις φλόγες που τους περικυκλώνουν. Οι γονείς αρπάζουν τα παιδιά τους και προσπαθούν να βρουν έξοδο διαφυγής.

Στον γάμο σκοτώθηκαν πάνω από 100 άνθρωποι ενώ περίπου άλλοι τόσοι είναι τραυματίες, ενώ οι καλεσμένοι ήταν περισσότεροι από 1000. Τα αίτιά της πυρκαγιάς ακόμα ερευνώνται, ωστόσο όπως ανέφεραν μάρτυρες φαίνεται πως ξεκίνησε από πυροτεχνήματα.

«Κατά τη διάρκεια του αργού χορού, ένα από τα πυροτεχνήματα χτύπησε την οροφή. Το ταβάνι έπιασε ξαφνικά φωτιά και εξαπλώθηκε παντού, επειδή ήταν όλα φτιαγμένα από εύφλεκτα υλικά».

«Τα πάντα πήραν φωτιά και άρχισαν να πέφτουν στα κεφάλια των ανθρώπων. Κανείς δεν μπόρεσε να βγει έξω».

Η Rania Waad, μια 17χρονη κοπέλα, η οποία υπέστη εγκαύματα στο χέρι, δήλωσε επίσης στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι ενώ η νύφη και ο γαμπρός χόρευαν, «τα πυροτεχνήματα άρχισαν να ανεβαίνουν στο ταβάνι και ολόκληρη η αίθουσα τυλίχθηκε στις φλόγες».

Η περιοχή

Το al-Haitham Hall, που έγινε ο γάμος είναι ένας μεγάλος χώρος εκδηλώσεων που βρίσκεται στα περίχωρα της βόρειας πόλης Qaraqosh. Γνωστή και ως Bakhdida, είναι το κύριο κέντρο της περιοχής al-Hamdaniya και βρίσκεται περίπου 15 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης της Μοσούλης.

Η Qaraqosh ήταν η μεγαλύτερη χριστιανική πόλη στο Ιράκ – με πληθυσμό περίπου 50. 000 κατοίκων, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Ασσύριοι – πριν καταληφθεί από τη σουνιτική μουσουλμανική τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) το 2014. Η πόλη εξακολουθεί να ανοικοδομείται και περίπου οι μισοί από τους κατοίκους της λέγεται ότι έχουν επιστρέψει. 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

police.jpg
Ο απίστευτος λόγος που μία γυναίκα φυλακίστηκε: Είχε καλέσει την αστυνομία πάνω από 2.000 φορές
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή είχε καλέσει την αστυνομία πάνω από 2.000 φορές
Ο απίστευτος λόγος που μία γυναίκα φυλακίστηκε: Είχε καλέσει την αστυνομία πάνω από 2.000 φορές