ιρακ
Η τραγωδία προκλήθηκε από φωτιά στο κτήριο

Τραγικό τέλος είχαν πάνω από 110 άνθρωποι χθες το βράδυ (26/09) σε γαμήλια δεξίωση στη Νινευή του βόρειου Ιράκ, όταν ξέσπασε φωτιά με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό τους. Μάλιστα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα υπάρχουν άλλοι 150 τραυματίες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χασάν αλ Αλάκ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 113 θάνατοι, ενώ το ιρακινό υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως οι νεκροί είναι «τουλάχιστον 100».

Εκατοντάδες άνθρωποι – περίπου χίλιοι, σύμφωνα με το δίκτυο Al Arabiya – είχαν κατακλύσει την αίθουσα γαμήλιων δεξιώσεων στη συνοικία Χαμντανίγια. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από πυροτεχνήματα στη διάρκεια της εκδήλωσης, σύμφωνα με ιρακινά μέσα ενημέρωσης.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή, ενώ σε βίντεο καταγράφονται οι προσπάθειες πυροσβεστών να εντοπίσουν επιζώντες στα ερείπια του κτιρίου.

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας υπογραμμίζει πως «η φωτιά προκάλεσε την κατάρρευση τμήματος της οροφής, λόγω των ιδιαίτερα εύφλεκτων και φθηνών δομικών υλικών». «Μαρτυρίες αναφέρουν τη ρίψη πυροτεχνημάτων στη διάρκεια της γαμήλιας δεξίωσης, τα οποία προκάλεσαν την πυρκαγιά», συμπληρώνει.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

λαζαρι
Μακάριος Λαζαρίδης: "Υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλεται για απάτη εκατομμυρίων μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ"
Η αναφορά αυτή έδωσε νέα διάσταση στο ήδη τεταμένο πολιτικό κλίμα, φέρνοντας στο προσκήνιο ζητήματα ηθικής, διαφάνειας και κομματικών ευθυνών
Μακάριος Λαζαρίδης: "Υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλεται για απάτη εκατομμυρίων μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ"
Δημήτρης Κυριαζίδης
Προκληκτικός και πάλι ο Κυριαζίδης της ΝΔ: «Δεν βγαίνει με 5.000 ευρώ - Ευτυχώς δουλεύει η σύζυγος»
Η τοποθέτηση αυτή έγινε την ίδια στιγμή που πολίτες με μισθούς της τάξης των 1.000 ευρώ παλεύουν να φτάσουν στο τέλος του μήνα, ενώ συνταξιούχοι όπως...
Προκληκτικός και πάλι ο Κυριαζίδης της ΝΔ: «Δεν βγαίνει με 5.000 ευρώ - Ευτυχώς δουλεύει η σύζυγος»
πρυτανεις
ΑΕΙ: Το «ψηφιακό κενό» που οδηγεί σε διαγραφές – Τι ζητούν οι πρυτάνεις, τι απαντά το Υπουργείο Παιδείας
H έκτακτη συνεδρίαση των Πρυτάνεων που άλλαξε τα δεδομένα
ΑΕΙ: Το «ψηφιακό κενό» που οδηγεί σε διαγραφές – Τι ζητούν οι πρυτάνεις, τι απαντά το Υπουργείο Παιδείας