δικαστήριο
Οι πρόεδροι των πολυμελών συνθέσεων οφείλουν να παροτρύνουν τους δικαστές που μετέχουν του τμήματος του οποίου έχουν τεθεί επικεφαλής, να μην αμελούν την εκτέλεση των καθηκόντων τους

Κόκκινη κάρτα σε όσους προέδρους είτε παραλείπουν τη διενέργεια διασκέψεων είτε αυτές γίνονται μέσω sms ή τηλεφωνικά δείχνει ο Άρειος Πάγος. 

Mε κατεπείγουσα επιστολή του- ενόψει και της έναρξης του νέου δικαστικού έτους -προς τους Προέδρους των Τριμελών Συμβουλίων Διεύθυνσης των Εφετείων και Πρωτοδικείων Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης και τους Διευθύνοντες τα λοιπά Εφετεία και Πρωτοδικεία της χώρας, τους ζητά να ορίζουν τον χρόνο διενέργειας των διασκέψεων ανά τακτά χρονιά διαστήματα ώστε να εξασφαλίζεται η έγκαιρη έκδοση των αποφάσεων και να απαιτούν την φυσική παρουσία των δικαστών. 

Όπως αναφέρει η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα οι πρόεδροι των πολυμελών συνθέσεων οφείλουν να παροτρύνουν τους δικαστές που μετέχουν του τμήματος του οποίου έχουν τεθεί επικεφαλής, να μην αμελούν την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ήτοι τη διάσκεψη των υποθέσεων, που τους ανατέθηκαν καθώς και την σύνταξη των σχεδίων των αποφάσεων.  Παράλληλα, ζητά να ελέγχουν αμελλητί τα σχέδια των αποφάσεων που τους παραδίδουν οι εισηγητές, ώστε να επιταχύνεται η δημοσίευση των αποφάσεων. 

Η παράλειψη της διάσκεψης, όπως αναφέρει στην κατεπείγουσα επιστολή του ο Άρειος Πάγος συνιστά παράβαση των διατάξεων που αφορούν στην απονομή δικαιοσύνης και εντεύθεν σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα.

Παράλληλα ο Άρειος Πάγος ξεκαθαρίζει ότι «με παράλειψη της διάσκεψης εξομοιώνεται η συνήθης δυστυχώς παράνομη διαδικασία κατά την οποία η έκδοση της απόφασης λαμβάνει χώρα μετά από προφορική ή τηλεφωνική ή μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων συνεννόηση του προέδρου με τον εισηγητή, χωρίς την παρουσία και των λοιπών δικαστών της σύνθεσης οι οποίοι ή δεν ενημερώνονται ή ενημερώνονται συνοπτικά εκ των υστέρων χωρίς να αποκτούν την πλήρη εικόνα της υπόθεσης».

Διαβάστε επίσης στο ethnos.gr

Μαρουσάκης: Επιστρέφει το φθινόπωρο την επόμενη εβδομάδα - Πιθανή κακοκαιρία με ένταση

Εθνικό Θέατρο: Όλες οι παραστάσεις που θα δούμε τη νέα σεζόν - «Ένα θέατρο ανοιχτό σε όλες, όλους, όλα»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 27/01

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tempi
Βίντεο και φωτο από τις απίστευτες σε μαζικότητα συγκεντρώσεις για τα Τέμπη σε όλη την Ελλάδα -
Φωτογραφίες και βίντεο από όλη την Ελλάδα που δίνει δυναμικό παρών στη συγκέντρωση για τα Τέμπη
Βίντεο και φωτο από τις απίστευτες σε μαζικότητα συγκεντρώσεις για τα Τέμπη σε όλη την Ελλάδα -
sigentrosi_sintagma
Τέμπη: Μεγαλειώδης η συγκέντρωση στο Σύνταγμα - Μαζικές συγκεντρώσεις σε όλη την επαρχία (Pic/Vid) - Live video
Μαζικές συγκεντρώσεις για τα Τέμπη σε όλη την Ελλάδα
Τέμπη: Μεγαλειώδης η συγκέντρωση στο Σύνταγμα - Μαζικές συγκεντρώσεις σε όλη την επαρχία (Pic/Vid) - Live video